Expressen > Nyheter

Sunday, 20 October, 16:03

Expressen - 09 okt 19 kl. 14:20

Beskedet: Riksdagens ledamöter får höjd lönRiksdagsledamöternas arvoden höjs med 1 500 kronor till 68 400 kronor i månaden den 1 november. Det har riksdagens arvodesnämnd beslutat.Lönehöjningen kostar skattebetalarna över en halv miljon extra i månaden..
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Beskedet, Riksdagens, ledamöterfår , höjd, lön
Expressen - 14 dec 12 kl. 13:19

Här är förmånerna för riksdagens ledamöter

Vill du bo i en lägenhet i Gamla stan helt utan kostnad, ta ledigt två och en halv månad på sommaren och slippa trängselskatten? Kräver du att din arbetsgivare ger dig ett guldkort på SJ och låter dig åka på tjänsteresor vart du vill i världen? Har du lönekrav på 58 000 kronor i månaden, vill ha betalt även när du är sjuk och tar inga jobb utan en generös fallskärm?

Nyteknik - 21 nov 17 kl. 10:45

Tio klimatskeptiker bland riksdagens ledamöter

Minst tio riksdagsledamöter tycker att rapporterna om klimatförändringar är överdrivna..

Kristianstadsbladet - 31 jan 14 kl. 05:45

Hotade ledamöter ska få åka taxi

Riksdagsledamöter som riskerar att utsättas för hot eller våld ska ha rätt att få sina privata taxiresor betalda av riksdagen, föreslår en utredning.
Riksdagens säkerhetsavdelning utfärdar i dag taxirekommendationer för de ledamöter som av säkerhetsskäl anses behöva åka taxi. När det gäller privata taxiresor står det dock inte uttryckligen i riksdagens regler att de ska ersättas.

BT - 31 jan 14 kl. 05:46

Hotade ledamöter ska få åka taxi

Riksdagsledamöter som riskerar att utsättas för hot eller våld ska ha rätt att få sina privata taxiresor betalda av riksdagen, föreslår en utredning. Riksdagens säkerhetsavdelning utfärdar i dag taxirekommendationer för de ledamöter som av säkerhetsskäl anses behöva åka taxi. När det gäller privata taxiresor står det dock inte uttryckligen i riksdagens regler att de ska ersättas.

NT - 31 jan 14 kl. 05:45

Hotade ledamöter ska få åka taxi

Riksdagens säkerhetsavdelning utfärdar i dag taxirekommendationer för de ledamöter som av säkerhetsskäl anses behöva åka taxi. När det gäller privata taxiresor står det dock inte uttryckligen i riksdagens regler att de ska ersättas. Där nämns bara att det ska finnas särskilda skäl för att få ersättning för en sådan resa..

UNT - 11 feb 14 kl. 13:25

Ledamöter har stora sidoinkomster

Många av riksdagens 349 ledamöter tjänar klart mer än riksdagsarvodet. 2012 hade 65 ledamöter extrainkomster på över 100 000 kronor. Det handlar om pension, uppdrag i styrelser och kommun och lön från jobb.

Kristianstadsbladet - 01 okt 14 kl. 14:02

Ledamöter skolkar från tv-avgift


Var tjugonde riksdagsledamot har någon gång medvetet struntat i att betala tv-licensen, skriver aftonbladet.se. 311 av riksdagens 349 ledamöter har svarat på tidningens fråga om de någon gång vägrat betala licensen.

BT - 01 okt 14 kl. 14:02

Ledamöter skolkar från tv-avgift

Var tjugonde riksdagsledamot har någon gång medvetet struntat i att betala tv-licensen, skriver aftonbladet.se. 311 av riksdagens 349 ledamöter har svarat på tidningens fråga om de någon gång vägrat betala licensen.

YLE - 19 mar 17 kl. 07:25

Fyra ledamöter i Sjundeåfullmäktige med på alla möten

Den tidigare centerpartisten Åke Holmlund bildar numera en egen obunden grupp i fullmäktige i Sjundeå. Eftersom Holmlund har varit med på alla fullmäktigemöten under perioden 2013-2016 har också De obundna den högsta närvaroprocenten i Sjundeåfullmäktige. Yle Västnyland har sett på närvaroprocenten för de fullmäktigeledamöter som har suttit hela mandatperioden 2013-2016 i Sjundeå.

SvD - 11 feb 14 kl. 13:25

Ledamöter har stora sidoinkomster

Många av riksdagens 349 ledamöter tjänar klart mer än riksdagsarvodet..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Operationssalar på Sahlgrenska framkallar mystisk sjukdom

Flera i personalen på Sahlgrenska sjukhuset har drabbats bland annat av astma och lunginflammation, efter att ha arbetat i vissa av sjukhusets operationssalar.Trots att flera utredningar har gjorts, har man ännu inte lyckats hitta anledningen bakom fenomenet och nu tvingas salarna stänga ned.– Det finns ingen tydlig orsak i nuläget, säger Göran Matejka, biträdande sjukhusdirektör, till GP.

Expressen - 45 minuter sedan

En till sjukhus efter singelolycka

En person fördes på söndagseftermiddagen till sjukhus med ambulans efter en singelolycka på väg 23 utanför Växjö..

Expressen - 1 timme sedan

Mammauppropet håller tyst minut för dödsoffren

Deltagare i Facebookgruppen Mammaupproret samlades på söndagseftermiddagen på Stortorget i Malmö för att manifestera mot våldet.Gruppen startades som en protest efter mordet på småbarnsmamman Karolin Hakim i Malmö..

Expressen - 1 timme sedan

Uppgifter: Harry och Meghan tar jobbpaus

Prins Harry och hertiginnan Megan tar paus från offentliga uppdrag, rapporterar CNN.Anledningen är att man behöver ”tid med familjen”, uppger en källa för nyhetskanalen..

Expressen - 1 timme sedan

Harry och Megan tar paus från offentliga uppdrag

Harry och Megan tar paus från offentliga uppdrag, rapporterar CNN..

Expressen - 1 timme sedan

Kvinna och man hittade döda på färja

En man och en kvinna har hittats döda i olika hytter på Tallinks kryssningsfärja Silja Europa.Det skriver Aftonbladet..

Expressen - 2 timmar sedan

50-tal bilar beskjutna – bilägaren Gun: "Inte klokt"

Någon eller några sköt under natten sönder 50 bilrutor i lilla Klippan. Gun Pettersson, 69, var en av de drabbade.– Det är inte klokt, han man inte något annat att hitta på?

Expressen - 2 timmar sedan

Ungdomar från Kapstaden och Göteborg förenas i kulturprojekt

Den Göteborgsbaserade organisationen ”Min ort” och ett sydafrikanskt integrationsprojekt från Kapstaden möttes i Gothenburg filmstudios lokaler i helgen.Syftet var utbyta erfarenheter om hur kultur kan hjälpa ungdomar i förorten att komma ur utanförskap.– Det var en jättelyckad kväll, berättar Said William Legue, projektledare för ”Min Ort”..

Expressen - 2 timmar sedan

Teorin: Man knivmördades efter bråk på restaurangen

Inne på restaurangen hände någonting som gjorde att de unga männen blev osams.Situationen eskalerade – och på parkeringen utanför högg en av dem ihjäl den andre med kniv.Det är den teori som polis och åklagare arbetar utifrån efter det misstänkta knivmordet i centrala Göteborg under natten mot lördag..

Expressen - 3 timmar sedan

EU:s förvirring – efter kaoset i parlamentet

Brexit är rörigare än någonsin.Vad innebär egentligen de tre breven som Storbritanniens premiärminister Boris Johnson skickade till EU på lördagskvällen – och vad händer nu?– Jag pratade med en diplomat som misstänkte att ledare i hela Europa är perplexa och förvirrade, säger Sky News korrespondent Adam Parsons i kanalen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.