Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Tuesday, 22 October, 20:36

Trelleborgs Allehanda - 09 okt 19 kl. 14:43

Mobiler ska används för att hitta cancerMed smartphone och en app ska läkarna på vårdcentraler lättare hitta hudcancer framöver. .
Läs mer på Trelleborgs Allehanda

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mobilerska , användsför att , hitta, cancer
YLE - 15 sep 13 kl. 06:39

"Mobilen används allt mer med ögat - inte med örat"

Antalet textmeddelanden som sänds via mobiler i Finland minskade i fjol. I stället för traditionella textmeddelanden skickas det numera andra former av snabbmeddelanden. Enligt Trafikministeriet sändes det 2 795 miljoner textmeddelanden under den första hälften av år 2012 vilket är rekordmånga.

Dagensanalys.se - 29 jan 18 kl. 10:08

AI används för att stoppa fusk med AI

När undersökningar i högre utsträckning sker digitalt innebär det även att nya sätt att fuska dyker upp. Artificiell Intelligens har börjat användas för att automatiskt fylla i undersökningar, oh företaget P2Sample har nu själva börjat använda AI för att stoppa fuskarna. När du idag kontaktar ett företag genom digitala kanaler är det inte osannolikt att du får prata med en bot, i alla fall inte initialt.

YLE - 15 jun 17 kl. 04:25

Bristfällig information om var glyfosat används oroar i Sibbo

Glyfosat är en aktiv ingrediens i ogräsbekämpningsmedel, eller växtskyddsmedel som de också kallas. Vissa forskare anser ämnet vara cancerframkallande. I Sibbo oroar man nu sig över att kommunen inte informerar om användandet av glyfosat.

YLE - 19 maj 16 kl. 10:08

Roundup används fortfarande i städernas parker

På huvudstadsregionens grönområden har man länge strävat efter att minska på användningen av eventuellt cancerframkallande glyfosatprodukter som Roundup. I flera kommuner används de ändå fortfarande, eftersom lika effektiva alternativ saknas. Glyfosat är det verksamma ämnet bland annat i ogräsmedlet Roundup som för tillfället får säljas fritt i Finland.

DN - 16 jan 17 kl. 16:11

Personlighetstesterna används på fel sätt

Fler och fler myndigheter använder personlighetstester för att hitta rätt personal. Men forskare DN pratat med anser att testerna ofta används på fel sätt. – Då är det bättre att slumpa.

Trelleborgs Allehanda - 10 sep 12 kl. 06:30

Farliga städmedel används i skolorna

Skolor och förskolor i Trelleborgs kommun använder sura rengöringsmedel som både är farliga för hälsan och avloppssystemen. Medlen används trots att det strider mot de egna reglerna.
Det var i samband med de allergiundersökningar som regelbundet görs på skolorna som medlen upptäcktes.

YLE - 24 nov 15 kl. 14:12

Wilma används på fel sätt

Kommunikationsverktyget Wilma används på fel sätt av både lärare och föräldrar. Rektor Laila Andersson kan känna igen frustrationen då verktyget inte används rätt. Vad är Wilma?

YLE - 24 apr 13 kl. 15:58

Krånglande datasystem används inte i Västra Nylands sjukhus

Det krånglande datasystem som används för att röntga patienter i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt används inte i Västra Nylands sjukhus. Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt har i flera månader haft problem med ett datasystem som används för att röntga patienter i huvudstadsregionen. Övervakningsmyndigheten Valvira har väntat länge på att systemets tillverkare ska komma med en utredning över problemen.

YLE - 24 apr 13 kl. 16:10

Krånglande datasystem används inte i Ekenäs

Det krånglande datasystem som används för att röntga patienter i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt används inte i Västra Nylands sjukhus. Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt har i flera månader haft problem med ett datasystem som används för att röntga patienter i huvudstadsregionen. Övervakningsmyndigheten Valvira har väntat länge på att systemets tillverkare ska komma med en utredning över problemen.

Dagensanalys.se - 21 apr 17 kl. 13:55

Svenskar allt mer tveksamma till hur insamlad data används

Svenskar har de senaste åren blivit allt mer positivt inställda till att data samlas in när de surfar på nätet, men oron för att den insamlade datan ska användas felaktigt har samtidigt ökat markant. Företaget Intelligence Insight frågade för två år sedan människor om deras inställning till datainsamling. 2015 menade 60 % att datainsamlingen var negativ för dem, medan en ny undersökning av advokatfirman Lindahl, tillsammans med IAB och Sveriges Kommuner och Landsting, visar att siffran idag ligger på 54 %.

BT - 10 apr 14 kl. 08:40

Hur används dina pengar?

Sparpengar är aldrig neutrala, utan de kan användas till vad som helst. Annika Laurén, vd på Ekobanken, uppmanar alla sparare att ställa krav på sin bank så att besparingarna används på ett etiskt korrekt sätt. "Varsågod, jag lägger mina pengar här ett tag.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 30 minuter sedan

”Extratjänster” hos kommunen gav jobb

De så kallade extratjänsterna blev en lyckad insats, som gav jobb åt nästan hälften av de långtidsarbetslösa och nyanlända som fick dem. Dess värre är nu arbetsmarknadsinsatsen slopad. .

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Futsal: Så lottades nya TF-cupen

Efter förra årets skandalfinal gick klassiska TA-cupen i graven. I somras föddes en ny futsalturnering i samma tradition men i ny regi och med nytt namn, TF-cupen. Och det är inte bara namnet som är nytt..

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Det illiberala Sverige finns redan

SD borde granskas hårdare. Men de partier som släppte fram extremismen i Sverige är inte rätt åklagare. .

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Väder-Nils om den tuffa inspelningen

På torsdag börjar TV4:s program ”Expeditionen” att sändas. Nils Holmqvist är en av dem som spelades in under en bergsbestigning i Himalaya. ”Jag gjorde väderprognoser men hade fel hela tiden.

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

”Nöjda kunder påverkas av press och media”

Skånetrafiken skriver att andelen nöjda kunder påverkas mycket av press och media. En formulering som oppositionsrådet i nämnden vänder sig emot..

Trelleborgs Allehanda - 13 timmar sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

Personrån i Kristianstad. Lägenhetsbrand i Tollarp..

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

”Jag tror det behövs” – spelarna om tränarbytet

Under måndagen sparkades TFF:s manager Peter Swärdh. Beslutet var både lite känslosamt och behövligt enligt spelarna, som menar att laget saknat sin särpräglade glöd under året..

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

Samma barnmorska ska minska rädsla för att få barn

Genom att ha samma barnmorska före, under och efter förlossningen kan förlossningsrädsla minska. Nu ska Region Skåne utreda hur man kan införa en sådan modell – och var..

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

Politiker fick protestlista från Amnesty mot tiggeriförbud

Människor som ber om hjälp ska inte kriminaliseras. Det menar Amnestys representant Steve Krauss som på tisdagen uppvaktade Trelleborgs politiker med en bunt namnlistor för att manifestera mot kommunens planer på att införa förbud mot tiggeri..

Trelleborgs Allehanda - 6 timmar sedan

Vård: Vardaga lämnar Täppan och Högalid

Från den förste februari kommer två nya entreprenörer driva de båda äldreboendena Täppan och Högalid i Trelleborg. Därmed lämnar Vardaga över till Attendo och Humana..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.