Världen Idag > Nyheter

Tuesday, 22 October, 02:49

Världen Idag - 09 okt 19 kl. 14:46

Två sköts till döds vid synagoga i TysklandMinst två personer dödades under onsdagen i en skjutning i staden Halle i östra Tyskland. En person greps kort efter dådet. Skjutningen ägde rum i närheten av en synagoga under den viktiga judiska högtiden Yom Kippur..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Tyskland, Halle, Yom Kippur

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Två, skötstill , dödsvid , synagogai , Tyskland
Nyheter 24 - 09 feb 12 kl. 11:03

brännskadad - bad inte i rätt synagoga


En man har drabbats av allvarliga brännskador på grund av att han attackerades då han inte bad i rätt synagoga. NEW YORK. En 18-årig man riskerar fängelse för att ha tänt eld på sin granne förra våren.

BT - 18 nov 14 kl. 07:05

Just nu: Dödlig attack mot synagoga

Synagoga i Jerusalem attackerad, gärningsmännen tros ha varit palestinier, förklädda till ultraortodoxa judar. Ett antal israeler har dödats och flera skadats mycket svårt i en terrorattack mot en synagoga i det ultraortodoxa området Har Nof i västra Jerusalem, rapporterar medier i Israel. De två gärningsmännen tros ha varit palestinier.

SVT - 19 feb 15 kl. 18:14

Unga muslimer bildar fredsring runt synagoga

En vecka efter attacken mot en synagoga i Köpenhamn väljer nu en grupp unga norska muslimer skapa en mänsklig skyddsring runt en synagoga i Oslo för att visa sitt stöd för judar världen över..

DN - 03 nov 18 kl. 21:18

Sprejade hat mot judar på väggar i synagoga

En 26-årig man från Brooklyn anklagas nu för hatbrott sedan han klottrat hatfyllda angrepp mot judar i en synagoga i New York. Detta mindre än en vecka efter att en annan man skjutit ihjäl elva personer i en synagoga i Pittsburgh..

SR - 01 feb 11 kl. 13:29

Synagoga stacks i brand i Tunisien

I södra Tunisien har en synagoga satts i brand, rapporterar nyhetsbyrån AFP. Samtidigt pågår demonstrationer mot det kaos som utbrutit efter den förre presidenten Ben Alis fall..

Sydsvenskan - 06 okt 11 kl. 06:30

Synagoga ska få judar att återvända

Den gamla stadskärnan, som låg i ruiner efter kriget, har byggts upp igen och består nu av lyxrenoverade affärslokaler och kontor. Mitt i detta restaureras Maghen Abraham, Beiruts synagoga, som varit stängd i trettio år. Men vem kommer att besöka den?

BT - 15 nov 14 kl. 15:38

Åtal för bomb vid synagoga

En kanadensisk medborgare har åtalats för ett dödligt bombdåd mot en synagoga i Paris 1980. Detta efter att ha förlorat en sex år lång juridisk strid om att slippa utlämning till Frankrike. Mannen, som har libanesiskt ursprung, ställdes inför en domare som är specialiserad på terroristmål bara timmarna efter ankomsten till Paris från Montreal.

UNT - 15 nov 14 kl. 15:38

Åtal för bomb vid synagoga

En kanadensisk medborgare har åtalats för ett dödligt bombdåd mot en synagoga i Paris 1980..

Expressen - 15 nov 14 kl. 15:45

Åtal för bomb vid synagoga i Paris

En kanadensisk medborgare har åtalats för ett dödligt bombdåd mot en synagoga i Paris 1980. Detta efter att ha förlorat en sex år lång juridisk strid om att slippa utlämning till Frankrike..

SvD - 15 nov 14 kl. 15:38

Åtal för bomb vid synagoga

En kanadensisk medborgare har åtalats för ett dödligt bombdåd mot en synagoga i Paris 1980. Detta efter att ha förlorat en sex år lång juridisk strid om att slippa utlämning till Frankrike..

DN - 18 nov 14 kl. 06:52

Attack mot synagoga i Jerusalem

Två män beväpnade med knivar och yxor angrep på tisdagsmorgonen människor i en synagoga i Jerusalem. Minst fem personer skadades i attacken. Båda männen uppges ha skjutits till döds av polis..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 2 timmar sedan

Skolverket styr sin skuta åt helt fel håll

Den som önskar omforma ett samhälle riktar ofta sin påverkanskraft mot barn och unga. Därför har skolan varit en självklar huvudarena för de sociala ingenjörer som under lång tid arbetat för att införa den sekulära individualismen som statsideologi. Den strävan fortsätter – oförtrutet.

Världen Idag - 2 timmar sedan

Upphävs balansen vet man inte vilka krafter som sätts i rörelse.

Det finns ögonblick om vilka vi kan säga: Det var en vändpunkt. En sådan vändpunkt var den vackra försommardagen 1974 när riksdagen fattade beslut om fri abort. Jag var 26 år och hade en enda tanke i huvudet: Nu kommer vårt land att skadas i grunden.

Världen Idag - 2 timmar sedan

Bön om Guds vägledning

Vilken utbildning är den rätta för mig? Vad ska jag arbeta med? Finns det en livskamrat för mig?

Världen Idag - 19 timmar sedan

Svårtolkade fläckar från Andrées polarexpedition

Mysteriet kring Andrées ödesdigra polarexpedition lever vidare. De senaste provsvaren från Bea Uusmas forskning gav inga entydiga svar – i alla fall inte ännu. ”Det funkade inte, det visade inte på något spår av blod”, skriver hon på Instagram..

Världen Idag - Igår: 09:00

Gudstron är grunden för Nobelpristagaren

En av årets tre Nobelpristagare i kemi, John B Goodenough, är med sina 97 år den äldsta Nobelpristagaren någonsin. Men han är också kristen och Gudsrelationen är grunden för hans arbete och strävan efter ett superbatteri..

Världen Idag - Igår: 08:00

Tystnad kring att IS bortför kristna kvinnor

Vad hände egentligen med de kristna kvinnor som kidnappades av IS? Nu anklagas irakiska kyrkoledare för att lägga locket på, men vissa av dem hänvisar till offren själva som förklaring nog: – Efter att ha varit gisslan hos IS litar de inte på någon, och allra minst på medierna, säger en präst..

Världen Idag - I förrgår: 18:59

Lauren Daigle vann stort på Dove Awards

Lauren Daigle blev en av de stora vinnarna under tisdagen med vinster i tre tunga kategorier när det kristna musikpriset Dove Awards delades ut i USA för 50:e gången..

Världen Idag - I förrgår: 14:50

Experter: Största medicinska skandalen i modern tid

Det saknas bevis för att könskorrigering minskar självmordsrisken. Det framhöll medicinska experter vid ett riksdagsseminarium och gav exempel på uppenbar desinformation runt frågan om könsdysfori..

Världen Idag - I förrgår: 09:30

Strid om migrationspolitiken väntar KD

Inför Kristdemokraternas riksting i november har en rad personer och distrikt gemensamt föreslagit att partiet åter ska inta en mer generös hållning på migrationsområdet. Man vill att KD ska arbeta för att permanenta uppehållstillstånd ska vara regel, men partistyrelsen vill hålla fast vid tillfälliga uppehållstillstånd som norm..

Världen Idag - I förrgår: 09:00

Han ser likhet mellan Israelbojkott och nazisttiden

Tyska Förbundsdagen och USA:s kongress har våren 2019 fördömt bojkottrörelsen BDS. Lars Adaktusson (KD) vill att Sverige ska följa i samma fotspår. – Jag kommer att driva denna fråga i riksdagen, säger han till Världen idag..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.