Kristianstadsbladet > Lokalt

Friday, 18 October, 03:03

Kristianstadsbladet - 09 okt 19 kl. 14:43

Mobiler ska används för att hitta cancerMed smartphone och en app ska läkarna på vårdcentraler lättare hitta hudcancer framöver. .
Läs mer på Kristianstadsbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mobilerska , användsför att , hitta, cancer
YLE - 15 sep 13 kl. 06:39

"Mobilen används allt mer med ögat - inte med örat"

Antalet textmeddelanden som sänds via mobiler i Finland minskade i fjol. I stället för traditionella textmeddelanden skickas det numera andra former av snabbmeddelanden. Enligt Trafikministeriet sändes det 2 795 miljoner textmeddelanden under den första hälften av år 2012 vilket är rekordmånga.

Dagensanalys.se - 29 jan 18 kl. 10:08

AI används för att stoppa fusk med AI

När undersökningar i högre utsträckning sker digitalt innebär det även att nya sätt att fuska dyker upp. Artificiell Intelligens har börjat användas för att automatiskt fylla i undersökningar, oh företaget P2Sample har nu själva börjat använda AI för att stoppa fuskarna. När du idag kontaktar ett företag genom digitala kanaler är det inte osannolikt att du får prata med en bot, i alla fall inte initialt.

YLE - 15 jun 17 kl. 04:25

Bristfällig information om var glyfosat används oroar i Sibbo

Glyfosat är en aktiv ingrediens i ogräsbekämpningsmedel, eller växtskyddsmedel som de också kallas. Vissa forskare anser ämnet vara cancerframkallande. I Sibbo oroar man nu sig över att kommunen inte informerar om användandet av glyfosat.

YLE - 19 maj 16 kl. 10:08

Roundup används fortfarande i städernas parker

På huvudstadsregionens grönområden har man länge strävat efter att minska på användningen av eventuellt cancerframkallande glyfosatprodukter som Roundup. I flera kommuner används de ändå fortfarande, eftersom lika effektiva alternativ saknas. Glyfosat är det verksamma ämnet bland annat i ogräsmedlet Roundup som för tillfället får säljas fritt i Finland.

DN - 16 jan 17 kl. 16:11

Personlighetstesterna används på fel sätt

Fler och fler myndigheter använder personlighetstester för att hitta rätt personal. Men forskare DN pratat med anser att testerna ofta används på fel sätt. – Då är det bättre att slumpa.

Trelleborgs Allehanda - 10 sep 12 kl. 06:30

Farliga städmedel används i skolorna

Skolor och förskolor i Trelleborgs kommun använder sura rengöringsmedel som både är farliga för hälsan och avloppssystemen. Medlen används trots att det strider mot de egna reglerna.
Det var i samband med de allergiundersökningar som regelbundet görs på skolorna som medlen upptäcktes.

YLE - 24 nov 15 kl. 14:12

Wilma används på fel sätt

Kommunikationsverktyget Wilma används på fel sätt av både lärare och föräldrar. Rektor Laila Andersson kan känna igen frustrationen då verktyget inte används rätt. Vad är Wilma?

YLE - 24 apr 13 kl. 15:58

Krånglande datasystem används inte i Västra Nylands sjukhus

Det krånglande datasystem som används för att röntga patienter i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt används inte i Västra Nylands sjukhus. Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt har i flera månader haft problem med ett datasystem som används för att röntga patienter i huvudstadsregionen. Övervakningsmyndigheten Valvira har väntat länge på att systemets tillverkare ska komma med en utredning över problemen.

YLE - 24 apr 13 kl. 16:10

Krånglande datasystem används inte i Ekenäs

Det krånglande datasystem som används för att röntga patienter i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt används inte i Västra Nylands sjukhus. Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt har i flera månader haft problem med ett datasystem som används för att röntga patienter i huvudstadsregionen. Övervakningsmyndigheten Valvira har väntat länge på att systemets tillverkare ska komma med en utredning över problemen.

Dagensanalys.se - 21 apr 17 kl. 13:55

Svenskar allt mer tveksamma till hur insamlad data används

Svenskar har de senaste åren blivit allt mer positivt inställda till att data samlas in när de surfar på nätet, men oron för att den insamlade datan ska användas felaktigt har samtidigt ökat markant. Företaget Intelligence Insight frågade för två år sedan människor om deras inställning till datainsamling. 2015 menade 60 % att datainsamlingen var negativ för dem, medan en ny undersökning av advokatfirman Lindahl, tillsammans med IAB och Sveriges Kommuner och Landsting, visar att siffran idag ligger på 54 %.

BT - 10 apr 14 kl. 08:40

Hur används dina pengar?

Sparpengar är aldrig neutrala, utan de kan användas till vad som helst. Annika Laurén, vd på Ekobanken, uppmanar alla sparare att ställa krav på sin bank så att besparingarna används på ett etiskt korrekt sätt. "Varsågod, jag lägger mina pengar här ett tag.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 8 timmar sedan

Försvaret: Det är fel personer som sitter på de anklagades bänk

24-åringen var inte ens i Kristianstad och 23-åringen är det egentliga brottsoffret. Det anser de misstänktas försvarare, som ifrågasätter både polisens arbete och målsägandes trovärdighet. .

Kristianstadsbladet - 10 timmar sedan

Gärningsman flydde på cykel – har fastnat på film

Polisen misstänker att en ensam gärningsman, som flydde på cykel, sprängde handgranaten i centrala Kristianstad. På en övervakningsfilm syns mannen närma sig brottsplatsen och skynda därifrån. Sedan smäller det.

Kristianstadsbladet - 11 timmar sedan

Chockhöjningen för tågresan: ökar med 89 procent

Färlöv fick fel pris i gårdagens sammanställning. Där togs heller inte en av de största prishöjningarna upp. Månadskortet för Vinslöv-Hässleholm ökar från 450 till 850 kronor..

Kristianstadsbladet - 15 timmar sedan

Helene Persson: ”Hedrad över att få leda kulturgalan”

– Att leda Kulturgalan är stort för mig personligen, jag brinner ju för kulturen i trakten, säger Helene Persson som är konferencier för galan. Hon lovar också ett brett underhållningsutbud mellan prisutdelningarna..

Kristianstadsbladet - 16 timmar sedan

C4 Shopping gör slut med presentkortsbolag: ”Kommer dra på sig andra skulder”

Presentkortsföretaget Cashcom är inte längre konkurshotat. De har betalat tillbaka skulden på närmare en miljon kronor till C4 Shoppings ägare, som efter tvisten har valt att avsluta samarbetet. I stället ska Resursbank bli ny presentkortsleverantör..

Kristianstadsbladet - 17 timmar sedan

Efter skottlossningen på valkvällen – nu startar rättegången

På valkvällen den 9 september förra året utbröt skottlossning i Kristianstad. En bil besköts med flera skott. Två män står nu åtalade misstänkta för mordförsök.

Kristianstadsbladet - Igår: 22:00

Kyrkans omdebatterade staket försenas

Det 360 meter långa smidesstaketet som ska sättas upp runt Heliga Trefaldighetskyrkan blir flera månader försenat. Kyrkorådet får nu ta ställning till om den nya askgravlunden ska invigas trots att omgestaltningen av kyrkogården inte är helt färdig..

Kristianstadsbladet - Igår: 21:04

Bil har voltat – ”Kommer att rubriceras som smitning”

Strax innan klockan 20 på onsdagskvällen inträffade en singelolycka på Fältvägen/Kullmans väg. En personbil voltade och tre till fyra personer sågs springa från fordonet och platsen. .

Kristianstadsbladet - Igår: 21:00

Kommunen köper mark vid Kantarellen — ”Det innebär bättre tillgänglighet för medborgarna.”

Kommunen sa nej till bostäder vid infarten till Kantarellen. Nu köper man området för att säkra parkeringar och människors tillgång till strandområdet..

Kristianstadsbladet - Igår: 20:00

Citydöden belagd i siffror - fler kommer till Kristianstad för att sova

Att det är tufft för cityhandeln har kunnat märkas den senaste tiden. Nu är det också belagt i rapporten Cityindex. Däremot kommer fler till Kristianstad för att övernatta..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.