Affärsvärlden > Ekonomi

Tuesday, 22 October, 18:09

Affärsvärlden - 09 okt 19 kl. 14:41

KI kräver krisplan av regeringenSvensk ekonomi bromsar in och arbetslösheten stiger, varnar Konjunkturinstitutet (KI). Myndighetens prognoschef efterlyser åtgärder från regeringen nu..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Konjunkturinstitutet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KI kräver, krisplanav , regeringen
DI - 16 nov 15 kl. 14:25

M kräver att regeringen agerar för att minska flyktingtrycket

Moderaterna kräver att regeringen agerar för att minska flyktingtrycket mot Sverige. "Vi är beredda att diskutera, men regeringen är tyst", säger Elisabeth Svantesson, migrationspolitisk talesperson, till Di..

Expressen - 10 jan 19 kl. 14:59

Kritiserad LSS-utredning lämnas över till regeringen

Den omdebatterade utredningen om LSS lämnas nu över till regeringen. Utredningen förslår bland annat att staten ska ta över hela ansvaret för den personliga assistansen, skriver TT. .

Expressen - 12 jun 15 kl. 04:05

Kräver att regeringen förhandlar med SD

Tre före detta tungviktare i svenskt näringsliv kräver att regeringen förhandlar med SD. "Det är dags för regeringsombildning eller nyval!", skriver trion på Di Debatt..

DI - 13 nov 15 kl. 15:43

FP kräver att regeringen backar om rutavdraget

Folkpartiet vill ha en ny migrationsuppgörelse och kräver att regeringen drar tillbaka försämringen av rutavdraget. Partiet anser att taket för avdraget bör höjas..

DI - 26 jan 16 kl. 14:59

Alliansens kräver att regeringen visar jobbeffekter

Allianspartierna kräver att regeringen redovisar sysselsättningseffekterna av sin politik i budgeten. Dessutom vill de att arbetsgivaravgifter och jobbskatteavdrag ska anges i lönespecifikationen..

DI - 12 maj 17 kl. 12:15

Kräver att regeringen tar tag i hamnkonflikten

De borgerliga partierna i Göteborg kräver att regeringen ska ingripa för att lösa hamnkonflikten i Göteborg. Hamnarbetarförbundet säger sig berett att teckna kollektivavtal men har stämt arbetsgivarorganisationen Sveriges Hamnar för att det stängs ute från förhandlingar..

YLE - 11 okt 17 kl. 12:41

ÖSP kräver att regeringen återtar beslut om skärpt bränsleskatt

Österbottens Svenska Producentförbund (ÖSP) kräver att regeringen ska återta beslutet om att skärpa bränsleskatten samt även ta tillbaka den aviserade nedskärningen i kompensationsersättningen..

GöteborgsPosten - 16 maj 18 kl. 14:29

C kräver att regeringen agerar om Nextjet

Centerpartiet kräver att regeringen och Trafikverket omedelbart agerar med anledning av Nextjets konkursansökan. Flygstoppet kan få svåra konsekvenser för företagen i glesbygd, varnar C..

Helsingborgs Dagblad - 16 maj 18 kl. 14:28

C kräver att regeringen agerar om Nextjet

Centerpartiet kräver att regeringen och Trafikverket omedelbart agerar med anledning av Nextjets konkursansökan. Flygstoppet kan få svåra konsekvenser för företagen i glesbygd, varnar C. – Tomas Eneroth måste agera omedelbart.

YA - 16 maj 18 kl. 14:28

C kräver att regeringen agerar om Nextjet

Centerpartiet kräver att regeringen och Trafikverket omedelbart agerar med anledning av Nextjets konkursansökan. Flygstoppet kan få svåra konsekvenser för företagen i glesbygd, varnar C. - Tomas Eneroth måste agera omedelbart.

Kristianstadsbladet - 16 maj 18 kl. 14:28

C kräver att regeringen agerar om Nextjet

Centerpartiet kräver att regeringen och Trafikverket omedelbart agerar med anledning av Nextjets konkursansökan. Flygstoppet kan få svåra konsekvenser för företagen i glesbygd, varnar C. - Tomas Eneroth måste agera omedelbart.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

USA pressar Estland om penningtvättsutredningar mot Danske Bank

USA har satt Estland under press gällande att de penningtvättsutredningar som pågår mot Danske Bank ska leda till fällande domar. Det rapporterar Bloomberg News..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Så väntas ECB agera på torsdag

Europeiska centralbanken väntas på torsdag inte vidta några nya åtgärder, men kan ge mer detaljer om hur de nya nettoköpen av obligationer ska se ut..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

SKF förlorare på börsen

Stockholmsbörsen handlades något högre på tisdagen och tendensen påminde om utvecklingen på flera av kontinentens ledande börser..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Bioarctic tokrusar på Biogenansökan

Biogen planerar att lämna in en ansökan om marknadsgodkännande i USA till läkemedelsmyndigheten FDA för läkemedelskandidaten aducanumab vid behandling av alzheimers sjukdom. Bioarctic stiger med nästan 48 procent på nyheten..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Förlust för Studsvik

Studsvik, som är leverantör till kärnkraftsindustrin, redovisar ett resultat efter skatt på -5,8 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (4,5). Resultatet per aktie uppgick till -0:71 kronor (0:55)..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

SKF spår lägre efterfrågan

Kullagerbolaget SKF redovisar ett rörelseresultat på 2.288 miljoner kronor för tredje kvartalet 2019..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Arjos vinst under förväntan

Medicinteknikbolaget Arjo redovisar ett justerat ebitda-resultat på 381 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019, framgår det av delårsrapporten..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Saab och Husqvarna åt motsatta håll på börsen

Stockholmsbörsen steg i tisdagens inledande handel och visade en något bättre utveckling än de ledande börserna på kontinenten..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Aktierna som plockas i i Swedbanks fokusportfölj

Swedbank byter Telia och JM mot ett hygienbolag och ett byggbolag..

Affärsvärlden - 8 timmar sedan

Carola Lemne kan ta klubban i Engelska Skolan

Carola Lemne förslås bli ny styrelseordförande för Engelska Skolan inför bolagsstämman den 21 november..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.