Skånskan > Nyheter

Friday, 18 October, 04:02

Skånskan - 09 okt 19 kl. 14:33

Utarma inte innerstadenStockholms nöjesetablissemang och barer i innestaden stängs en efter en på grund av klagande hyresgäster. Ställen som skapar en levande stad försvinner för att någon tycker att man kan köpa en lägenhet vid Mosebacke och kräva att de stänger Kägelbanan för att det ska vara tyst i vardagsrummet. Platser som myllrat av folk sedan 1700-talet ska ligga tysta för att en minoritet vill ha det så. Regelverket är i nuläget på deras sida: ingen hänsyn tas till vilken verksamhet som bedrivs i närheten av bostaden och vad den behöver för att fungera.
Man undrar vad det är som lockar med innerstadsboende om man insisterar på att teatrar, konsertlokaler och barer ska stänga för att det ska vara tyst?
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Mosebacke, Kägelbanan, Medborgarplats, Gamla, Stockholm, Malmö, Lund, Tegnérs, Rosengård

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utarmainte , innerstaden
Dagens PS - 02 okt 19 kl. 08:29

Borde bilar förbjudas i innerstaden?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. I en spekulativ artikel i Svenska Dagbladet skriver Robert Falck, vd och medgrundare av Einride som utvecklar självkörande fordonsteknik: ”Just nu är vi inne i en fas där städerna blir allt mer urbana, och där vi ifrågasätter varför våra städer planeras utifrån bilar.

Kristianstadsbladet - 19 sep 12 kl. 10:00

"Det är ett led i att utarma landsbygden"

Foto: Annica Jönsson
Idrottsföreningarna i Hästveda, Bjärnum, Mala och Farstorp vägrar skriva under kommunens nya skötselavtal. Nu vill inte heller Sösdala IF skriva på. ?

Blekinge Läns tidning - 04 maj 18 kl. 18:00

”Till slut kommer vi att utarma marken”

Blekinge är bäst i Sverige på att använda sig av skogens näring - men också sämst på att föra tillbaka den. På fredagen hölls en träff i Ronneby för att värna om en grön framtid. – Det är ingen fara på kort sikt.

Trelleborgs Allehanda - 01 apr 14 kl. 06:30

Kommunen stänger innerstaden för privatbilar

Foto: Claes Nyberg
Efter all kritik från länsstyrelsen och Trafikverket spolar kommunen planerna på en ringled runt Trelleborg. I stället leds all trafik till hamnen genom centrum medan innerstaden stängs för privatbilister.
Ledande politiker i Trelleborg poängterar att inga beslut ännu är fattade, men att planerna är långt gångna och att det finns en bred politisk enighet kring lösningen.

Skånskan - 27 jun 19 kl. 11:33

I Södra innerstaden utsätts flest för brott mot person

Malmö Fossie är det område där invånarna känner sig otryggast men det är i Södra innerstaden flest uppger att de utsatts för brott mot person.Det framgår i en studie som gjorts av Brå. Enligt studien som mäter allmänhetens utsatthet för brott, otrygghet och oro för brott uppger hela 33.

Newsmill - 15 feb 11 kl. 08:38

Planekonomi i innerstaden fungerar inte

Normal.dotm 0 0 1 35 201 ybc 1 1 246 12.0 0 false 18 pt 18 pt 0 0 false false false Reinfeldt tycks inte vilja gynna hyresrätter, anser Barbro Engman.

Corren - 21 jul 11 kl. 01:11

Butiksbrand i Innerstaden

Vid ett-tiden, natten mot torsdag, började det brinna i en butikslokal på Sankt Larsgatan i Innerstaden i Linköping..

Hela Gotland - 30 aug 11 kl. 04:00

Innerstaden borde ha en busslinje

Innerstaden borde ha en egen busslinje..

NT - 02 feb 12 kl. 11:41

Snart gäller 30 km/h i innerstaden

30 kilometer i timmen i innerstaden. Nu står det klart att de nya hastighetsgränserna i Norrköping kommer att införas i år. Ytterområdenas tur kommer, men tidigast 2013..

NT - 29 mar 12 kl. 11:41

S vill ha satsaning på innerstaden

Socialdemokraterna vill att det satsas mer pengar på utvecklingen av innerstaden i Söderköping. S är missnöjda med hur Tekniska nämnden fördelat investeringsmedlen för 2012..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 6 timmar sedan

Pilbågsman uppträdde hotfullt

Vid kvart i åtta-tiden på torsdagskvällen fick polisen ta emot ett antal samtal om den pilbågsbeväpnade mannen.
– Ett av dem var från en ordningsvakt som vi bad följa efter mannen och berätta var han tog vägen, berättar Katarina Rusin, pressinformatör vid polisens ledningscentral. Polisen ryckte ut till platsen och kunde med ordningsvaktens hjälp lokalisera mannen.

Skånskan - 6 timmar sedan

Guif blev mosat av IFK Ystad

HANDBOLL Måns Landgren stängde igen målet helt i andra halvlek när IFK Ystad utklassade ett närmast uppgivet Guif med förkrossande 30–18 (14–13).Ystadmålvakten fick helt rättmätigt ta emot priset som sitt lags bäste spelare i Stiga Sports arena i Eskilstuna efter en räddningsprocent som hamnade på finfina 45.
– Vi gör en solid match, att bara släppa in 18 bollar är riktigt bra, tycker Måns Landgrens inför C Mores kameror.

Skånskan - 7 timmar sedan

Troll som vill ha mer sol

SOMMARJOBB Troll lär ju sky solljuset, men faktum är att Trollmor, Åse Alexandersson, funderar på att börja jobba mer på sommaren. Nu har Trollmor berättat för barn i tjugo år.Namn: Åse Alexandersson
Yrke: Skådespelare, spelman, kock, personlig assistent.

Skånskan - 7 timmar sedan

USA: Turkiet har gått med på vapenvila

Enligt USA:s vicepresident Mike Pence ska Turkiets president Recep Tayyip Erdogan ha gått med på 120 timmars vapenvila.
Beskedet kommer efter fyra timmar långa förhandlingar mellan USA och Turkiet, rapporterar New York Times.Syftet med den fem dygn långa vapenvilan är att den kurdiskledda milisen ska kunna dra sig tillbaka från de norra gränstrakterna i Syrien.

Skånskan - 9 timmar sedan

Utbyggnad i öster förbereds

ESLÖV Planerandet inför den kommande stora utbyggnaden av östra Eslöv är i full gång.En fördjupad översiktsplan för området förbereds som bäst på kommunledningskontoret.
Politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott ska med jämna mellanrum informeras, och ska även staka ut kursen framåt i beslut under resans gång.

Skånskan - 9 timmar sedan

Bandvagn visas på höstmarknad

Skurup Hantverk, godis och allehanda knallar som vanligt – och en tio meter lång bandvagn – det finns på årets höstmarknad.På lördag och söndag är det dags att fira höstmarknad i folkets park i Skurup. Det kommer ett femtiotal försäljare med väldoftande mat, karameller, kläder, hantverk och mycket annat.

Skånskan - 9 timmar sedan

Celler kan bli bostäder

MALMÖ Studentbostäder i en del av det gamla fängelset är en möjlighet som MKB tittar vidare på när arbetet med att öppna upp området för allmänheten nu drar igång på allvar.
Om allt går enligt planerna kan det bli byggstart under hösten 2021.Stadsbyggnadsnämnden beslutade på sitt sammanträde under torsdagen att inleda arbetet med att ta fram en detaljplan för området.

Skånskan - 9 timmar sedan

Åtal för sexuellt ofredande

LOMMA En man i 60-årsåldern åtalas misstänkt för att ha blottat sig för en kvinna i Lomma.
Det ska ha skett i maj i år på en adress i kommunen. Mannens och kvinnans bostäder ligger bara cirka 30 meter från varandra.

Skånskan - 10 timmar sedan

Tomt i Sjöbo kommun har fått ny ägare

Fastigheten Hemmestorp 7:30 i Sjöbo kommun har fått en ny ägare. Köpare är Dennis Wiberg, 31 år, från Harlösa, och säljare är Nils Johan Daniel Jönsson. Köpet blev klart i oktober 2019 och priset blev 260 000 kronor.

Skånskan - 10 timmar sedan

Teoretiska studier lockar flest ungdomar

lund Välj en gymnasieutbildning som ni tycker verkar rolig och intressant. Det viktigaste är att må bra under gymnasietiden och orka tre år till.
Det rådet gav Sara Alfredsson, projektledare för gymnasiemässan, alla blivande gymnasister.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.