Expressen > Nyheter

Monday, 21 October, 11:44

Expressen - 09 okt 19 kl. 14:20

Riksdagspolitikernas löner höjsRiksdagsledamöternas arvoden höjs med 1 500 kronor till 68 400 kronor i månaden den 1 november. Det har riksdagens arvodesnämnd beslutat..
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riksdagspolitikernas, löner, höjs
Politologerna - 25 apr 14 kl. 08:00

Vad är inne och vad är på väg ut? Riksdagspolitikernas valrörelseaktiviteter under 25 år

Det nyligen genomförda regionvalet i Quebec – där jag för tillfället befinner mig - blev en uppvisning i hur illa valkampanjer kan skötas av regeringspartier. Vid början av valrörelsen hade det regerande partiet, Parti Québécois, en klar ledning i opinionsmätningarna. Minoritetsregeringen såg ut att ganska enkelt kunna öka sitt stöd och få egen majoritet i regionsparlamentet.

BT - 21 aug 14 kl. 09:02

"Sänk politikerpensioner"

Politikernas pensioner har varit ett hett ämne och de stramas nu åt rejält. Men Svenljunga har gått i motsatt riktning! Om kommunalrådet Eva Johansson lämnar politiken så kan hon tjäna 133 200 kronor utan att pensionen sänks.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

Norska ovädret drar in – SMHI klass 1-varnar

Ett rejält blåsoväder drar in över stora delar av Norrland.Nu klass 1-varnar SMHI för ”mycket hård vind” – och det kan bli uppemot stormstyrka.– Det kommer blåsa mellan 21 och 24 meter per sekund, meteorologen Nils Holmqvist till SVT.

Expressen - 15 minuter sedan

Trupperna drar sig tillbaka – Turkiet stärker sitt grepp

Kurdledda SDF har dragit sig tillbaka helt från staden Ras al-Ayn tidigt på måndagsmorgonen.Tidigare har hårda stridigheter pågått i staden mellan SDF och turkstödda trupper – och nu stärker Turkiet sina positioner längs gränsen:– Men vi respekterar vapenvilan och håller oss utanför de områden som SDF har lämnat, säger överste Yusuf Hamoud från syriska väpnade oppositionen. .

Expressen - 30 minuter sedan

Tre kronor i skatt på plastbärkassar

Tre kronor blir skatten på bärkassar när du handlar mat i fortsättningen. Och 30 öre kommer varje liten plastpåse du brukar ha frukt och grönsaker i att kosta..

Expressen - 45 minuter sedan

Krisande XXL hämtar ny toppchef från Elgiganten

XXL värvar ny Sverigechef från Elgiganten – Anders Lindblom.Han ersätter därmed Per Sigvardsson som i våras fick gå efter anklagelser om olämpliga kommentarer om bland annat Greta Thunberg på Facebook.– Jag försöker att se framåt i stället och känner mig trygg i mitt ledarskap, säger Lindblom till Market om turbulensen i det norska sportbolaget.

Expressen - 1 timme sedan

30-tal barn har inte kommit tillbaka till skolan

Ett 30-tal barn i Borås kommun har inte kommit till skolan efter sommarlovet, skriver P4 Sjuhärad.  I flera av fallen vet inte skolorna var barnen tagit vägen.– Det är klart att man skulle önska att man hade mer kontroll.

Expressen - 1 timme sedan

Allvarlig psykisk störning bakom knivattack

Den man som attackerade en kvinna med kniv på öppen gata i Helsingborg i mitten av maj bedöms lida av en allvarlig psykisk störning..

Expressen - 1 timme sedan

Här avgiftas ungdomarna – från sitt mobilberoende

Här samlas sydkoreanska ungdomar på statligt läger – för att bli av med sitt mobilberoende.En av dem är Yoo Chae-rin, 16.Hon har nu halverat tiden vid sin smartphone, skriver CNN.

Expressen - 1 timme sedan

Miljardärens Roger Akelius uppmaning i flyktingkrisen

Miljardären Roger Akelius kommer under november och december att skänka lika mycket pengar som Läkare utan gränser, SOS Barnbyar och Unicef får in, skriver Dagens industri.– Det grundar sig i vanligt hyfs. Jag har råd att hjälpa.

Expressen - 1 timme sedan

De jagades i hela världen – åtalas för två skjutningar

Efter att ha jagats i hela världen kunde de två misstänkta vapenmännen gripas.Nu åtalas Roberto Rodriguez Ortiz, 25, och Bakari Binta ”Fa” Dibba, 29, för bland annat mordförsök..

Expressen - 1 timme sedan

Politikernas krismöte – efter krisen i sjukvården

Materialbristen fortsätter och sjukvården lamslås. Under förmiddagen träffar politiker i Varuförsörjningsnämnden Apotekstjänst för att prata allvar.– Först vill vi höra vad bolaget själva tänker om läget, säger Behcet Barsom (KD), ordförande i Varuförsörjningsnämnden..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.