Affärsvärlden > Ekonomi

Saturday, 19 October, 00:20

Affärsvärlden - 09 okt 19 kl. 14:05

Börsplus: Avstå konsultbolagetBörsplus ger rådet att inte teckna erbjudandet om att köpa aktier i Transcendent Group, ett konsultföretag inom företagsstyrning och regelefterlevnad, som är på väg mot Nasdaq Firth North Premier..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Transcendent Group, Nasdaq Firth North Premier

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Börsplus, Avstå, konsultbolaget
YLE - 26 apr 16 kl. 05:34

Petehärvan än en gång i domstol

Det är drygt sex år sedan räddningshelikoptern Pete slutade flyga. Verksamheten inleddes med österbottningarnas bästa för ögonen i en region med långa avstånd inte minst i skärgården, men slutade i domstol som en komplicerad härva av bedrägeri och skattefusk. På tisdag tar sig Vasa hovrätt an fallet.

Dagens PS - 19 nov 18 kl. 07:10

Börsveckan bjuder på sex köptips

Börsveckan granskar elva konsultbolag i veckans utgåva av tidningen. Det resulterar i köpråd för Acando, Ework, Softronic, Knowit, Semcon och BTS samt rådet avvakta för Hiq, Tieto, Prevas, B3 Consulting och Addnode. Konsultbolaget Acando fortsätter att uppvisa en hög tillväxttakt men löneinflation och andra satsningar gör att lönsamheten inte riktigt hänger med.

YLE - 24 jun 13 kl. 13:21

?Tandläkarna vet varifrån vi kommer?

I åtta år har Monika Le?ska tillsammans med övriga invånare i den polska byn Wi?linka kämpat för att de lokala och nationella miljömyndigheterna ska ta problemen med gipsberget utanför Gdansk i Polen på allvar.

Dagens PS - 10 nov 17 kl. 14:17

Så kan spelmarknaden se ut i framtiden

ARTIKEL I SAMARBETE MED IGC: Den 31 mars i år presenterade regeringens utredare Håkan Hallstedt ett förslag om en omreglering av den svenska spelmarknaden. Lagförändringen, som förväntas ske tidigast år 2019, innebär att spelmonopolet slopas och marknaden öppnas upp för de privata spelbolagen. Samtidigt måste samtliga spelbolag som vill vara aktiva på den svenska marknaden ansöka om licens och betala 18 procent i skatt på överskottet.

PrivataAffärer - 19 nov 18 kl. 07:54

Sektor: Här är de mest köpvärda IT-konsulterna

Konsultfirman Acando fortsätter att uppvisa en hög tillväxttakt men löneinflation och andra satsningar gör att lönsamheten inte riktigt hänger med. På sikt kommer dock nuvarande satsningar att innebära skördetid för bolaget och tidningens köpråd behålls. Kursnedgången i konsultmäklaren Ework på 20 procent den senaste månaden skapar ett bra köptillfälle för den som är lite mer långsiktig och Börsveckan bedömer att bakslaget med rapporten för det tredje kvartalet troligtvis bara handlar om ett hack i kurvan.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 8 timmar sedan

Analytikerna om Atlas Copco-rapporten

Atlas Copco släpper sin delårsrapport för det tredje kvartalet vid lunchtid på måndag. Trots en del orosmoln på himlen i sektorn räknar analytiker överlag med ett relativt starkt kvartal från verkstadsbolaget..

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

Premiär för Bokpodden

Vad avslöjar affärslitteraturen om vår tid? Lyssna på nya Bokpodden, ett samarbete mellan Affärsvärlden och Lendify..

Affärsvärlden - 10 timmar sedan

Pegrocos portföljbolag Flexenclosure begärt i konkurs

Pegrocos portföljbolag Flexenclosure har på fredagen lämnat in en konkursansökan vid Stockholms tingsrätt. Därmed avbryts den rekonstruktion som pågått sedan den 26 april i år, enligt ett pressmeddelande..

Affärsvärlden - 10 timmar sedan

Stark avslutning på börsveckan

Stockholmsbörsen lösgjorde sig från brexitoro och lägre kinesisk tillväxt och klättrade stadigt uppåt under fredagsförmiddagen. Rapporterande Volvo inledde dagen med en nedgång men stod vid lunchtid högre. Getinge lyfte rejält på sin rapport..

Affärsvärlden - 11 timmar sedan

”Business as usual”

Att sy ihop stora transaktioner under hot om en hård Brexit har blivit en vana för Lisa Göransson, delägare på den globala byrån Allen & Overy..

Affärsvärlden - 11 timmar sedan

Stark rapport från Holmen

Holmen redovisar ett rörelseresultat på 541 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019, framgår det av bokslutsrapporten..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

Sandvik toppar prognoserna

Verkstadsbolaget rapporterar ett rörelseresultat och en orderingång som kom in något öve förväntan..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

Bakslag för Johnsons brexitavtal

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson söker desperat efter stöd för sitt nya brexitavtal. Men nordirländska DUP, vars röster kan bli avgörande, vägrar att vika sig..

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

Aktierna som rapportbackar

Stockholmsbörsen inledde fredagen lägre men var efter knappt en timmes handel upp en aning sedan marknaderna skakat av sig fortsatt osäkerhet på brexitfronten och att Kinas BNP-siffror visat den lägsta tillväxttakten på nära 30 år. Bland rapportbolagen sjönk Volvo medan Getinge lyfte rejält..

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

Handelsbanken sänker räntor på bundna bolån

Handelsbanken sänker räntan på bolån med bindningstid mellan ett och tio år med 0,05-0,40 procentenheter från och med fredagen. Tremånadersräntan ändras däremot inte..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.