SR > Nyheter

Tuesday, 22 October, 02:50

SR - 09 okt 19 kl. 13:14

Åklagaren: Handlar om storskalig och organiserad brottslighetI dag inleddes rättegången i Göteborgs tingsrätt mot de 15 personer som misstänks för synnerligen grov narkotikasmuggling och grova narkotikabrott. Enligt åklagare Anna Svedin handlar det om storskalig och organiserad brottslighet som har kopplingar till afrikansk maffia..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Göteborgs, Anna Svedin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åklagaren, Handlarom , storskaligoch , organiserad, brottslighet
Nerikes Allehanda - 23 feb 17 kl. 12:24

Örebroare med tidigare Black Cobra-koppling häktad för grovt dobbleri – åklagaren: "Det är organiserad brottslighet"

Örebroaren med tidigare koppling till Black Cobra greps på Arlanda i september för grova ekobrott. Nu misstänks han ha haft en ledande roll runt en spelklubb i Örebro som enligt åklagaren omsatte 3,7 miljoner kronor under ett års tid. Mannen häktades på torsdagen för grovt dobbleri.

Nerikes Allehanda - 23 feb 17 kl. 12:24

Örebroare häktad för dobbleri – åklagaren: "Det är organiserad brottslighet"

Örebroaren med tidigare koppling till Black Cobra greps på Arlanda i december för grova ekobrott. Nu misstänks han ha haft en ledande roll runt en illegal spelklubb i Örebro som enligt åklagaren omsatte 3,7 miljoner kronor under ett års tid. Mannen häktades på torsdagen för dobbleri.

Barometern - 25 jun 19 kl. 15:31

Åklagaren överklagar domen – vill skärpa straffen

Två män dömdes och en friades för den grova misshandeln utanför Rasta i Kalmar. Nu överklagar åklagaren samtligas domar och vill ha skärpta straff. Han anser att rätten ska ta större hänsyn till att det handlar om organiserad brottslighet..

SR - 18 maj 17 kl. 17:28

Polisen: Organiserad brottslighet ligger bakom matchfixningen

Polisens teori om den misstänkta matchfixningen inför den allsvenska matchen mellan IFK Göteborg och AIK är att det handlar om organiserad brottslighet. Därmed tror man inte att det handlar om en ensam person som handlat känslomässigt..

Dalarnas tidningar - 09 jun 15 kl. 10:27

Nu åtalas åklagaren för barnvåldtäkt

Misstankarna mot åklagaren handlar om flertalet dataintrång, som består i att åklagaren har gått in i Åklagarmyndighetens ärendehanteringssystem och gjort slagningar på olika personer som han inte haft något tjänsterelaterat skäl att kontrollera..

DalaDemokraten - 25 apr 17 kl. 12:12

Stölder för sex miljarder inom handeln – "Handlar om organiserad brottslighet"

Varje år stjäls det för sex miljarder från svenska butiker. Majoriteten av stölderna utförs av kriminella som systematiskt stjäl från landets handlare..

Dalarnas tidningar - 25 apr 17 kl. 12:12

Stölder för sex miljarder inom handeln – "Handlar om organiserad brottslighet"

Varje år stjäls det för sex miljarder från svenska butiker. Majoriteten av stölderna utförs av kriminella som systematiskt stjäl från landets handlare..

SVT Debatt - 15 jan 14 kl. 11:56

Valet i höst avgör kampen mot organiserad brottslighet

ORGANISERAD BROTTSLIGHET Om ett år bildas den nya, övergripande, Polismyndigheten – en av många satsningar från oss i alliansregeringen för att minska den organiserade brottsligheten. Men får vi ett regeringsskifte i höst fallerar den satsningen. Splittringen i oppositionen i den här frågan är både tydlig och djup, skriver Krister Hammarbergh (M).

Kristianstadsbladet - 30 okt 12 kl. 10:18

Vapensmugglingen "inte storskalig"


Polisen och Tullverket måste fortsätta att samarbeta om arbetet med att stoppa illegala vapen ska lyckas. Flera gemensamma insatser har redan lett till att illegala vapen hittats, framgår av Tullverkets redovisning till regeringen.Vapeninflödet till Sverige är inte storskaligt.

YLE - 31 jan 17 kl. 16:51

Gäng grundade klubb och begick brott - Rätten: Inte organiserad brottslighet

En ex-medlem i Soldiers of Odin grundade klubben Son's Of Nemesis och begick tillsammans med andra flera brott under förra sommaren och hösten. Bland annat dödade mannen en hund. Åklagaren väckte åtal för organiserad kriminell verksamhet, men Helsingfors tingsrätt har nu förkastat åtalet.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Betalar miljarder för skuld till knarkepidemi

I USA har fyra stora läkemedelsbolag nått en förlikning gällande sitt ansvar för det omfattande missbruket av receptbelagd narkotika i landet..

SR - 4 timmar sedan

Johnsons nästa drag efter stoppade omröstningen

Efter att talmannen i det brittiska underhuset idag stoppat en ny omröstning om det brittiska utträdesavtalet aktiverar nu ikväll premiärminister Boris Johnson sitt nästa drag för att få sitt utträdesavtal med EU godkänt. Men tiden är knapp och oppositionen planerar ännu en gång motåtgärder..

SR - 6 timmar sedan

Netanyahu ger upp försöken att bilda regering

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu ger upp sitt försök att bilda en ny regering. Likudledaren fick uppdraget efter ett nyval i september, men läget har varit låst..

SR - 6 timmar sedan

Regeringen: Bromma flygplats kan läggas ned i förtid

Regeringen kan tänka sig att lägga ned Bromma flygplats i förtid. Det säger infrastrukturministern Tomas Eneroth (S) i en intervju med Dagens industri..

SR - 6 timmar sedan

Inbördeskrig hotar Sydsudan

Den sköra freden i Sydsudan kan vara hotad igen. I helgen varnade oppositionsledaren Reik Machar för att inbördeskriget kan återupptas om tidtabellen för en ny regering inte förlängs..

SR - 7 timmar sedan

Tv-profilen Bengt Feldreich är död

Journalisten och programledaren Bengt Feldreich har avlidit, uppger familjen för TT. Han var SVT:s första julvärd och även berättarröst i "Kalle Anka och hans vänner önskar god jul"..

SR - 8 timmar sedan

Uddén: ”Folket kräver att regimen avgår”

Människor i Libanon har i flera dagar protesterat mot korruption och vanskötsel. Protesterna fortsatte idag..

SR - 9 timmar sedan

Juridiklektor: Rättssäkerheten helt lagd åt sidan

Den enskildes intressen måste stärkas i rättsprocessen där Säpo ansöker om att utvisa misstänkta säkerhetshot. Det menar Dennis Martinsson, lektor i rättsvetenskap vid Stockholms universitet..

SR - 9 timmar sedan

Apotekstjänst två veckor innan krisen: Vi har koll på läget

Redan långt innan Apotekstjänst tog över leveranserna av sjukvårdsmaterial fanns en oro hos sjukvårdsregionerna för att något kunde gå snett. Men företaget försäkrade att de hade läget under kontroll. Det här avslöjar källor för Ekot..

SR - 9 timmar sedan

Miljardkostnad att börja fånga in koldioxid

För att minska mängden koldioxid i atmosfären och klara Sveriges klimatmål är det viktigt att börja fånga in koldioxiden vid anläggningar som använder biobränslen från skogen. Det anser bland andra Naturvårdsverket.Men intresset är litet och det finns i dag ingen ekonomi i det..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.