SR > Nyheter

Saturday, 19 October, 18:59

SR - 09 okt 19 kl. 13:40

Ny prognos: Högkonjunkturen är slut och risk för lågkonjunkturSvensk ekonomi kommer att försvagas ytterligare. Det spår statliga Konjunkturinstitutet som kom med en ny prognos idag. Tillväxten kommer att halveras i år och nästa år jämfört med förra året och arbetslösheten kommer att stiga, tror Konjunkturinstitutets generaldirektör Urban Hansson Brusewitz..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Konjunkturinstitutet, Konjunkturinstitutets, Urban Hansson Brusewitz

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny prognos, Högkonjunkturenär , slutoch , riskför , lågkonjunktur
YLE - 21 jun 17 kl. 18:53

Högkonjunkturen allt starkare - "Aktiekurserna har inte varit på så här hög nivå sedan 2008"

Finansministeriet har i dag skrivit upp sin prognos. Samtidigt når Helsingforsbörsen nya höjder. Arbetslösheten fortsatte att sjunka i maj.

HBL - 30 jul 12 kl. 11:29

Lågkonjunkturen står Ryanair dyrt

Lågkonjunkturen och de höga bränslekostnaderna försvagade resultatet i april?juni för Europas största lågprisflygbolag Ryanair. Ryanairs nettoresultat på 99 miljoner euro var nästan 30 procent mindre än under motsvarande period i fjol.

Cornucopia - 29 nov 16 kl. 16:25

Lågkonjunkturen rusar in - regeringens BNP-prognoser fel

Den som tvivlat på mina tidigare postningar om att lågkonjunkturen är här bör titta på dagens BNP-siffror från SCB. Det står nu bortom allt tvivel att de prognoser som regeringen räknar med för svensk ekonomi är rena fantasier.
Svensk kvartalsvis BNP-tillväxt 1993 - 2016K3.

DI - 19 dec 18 kl. 09:19

KI: Högkonjunkturen kulminerade förra halvåret

Högkonjunkturen mattas av, enligt Konjunkturinstitutets prognos. ”Ekonomin är nu på väg in i en avmattningsfas även om högkonjunkturen består de närmaste två åren.” KI lämnar prognos att BNP-tillväxten 2019 sjunker till 1,3 procent från tidigare prognosen 1,9 procent..

Cornucopia - 21 jun 17 kl. 10:35

Konjunkturinstitutet sänker långsiktig svensk BNP-prognos

Konjunkturinstitutet (KI) sänker sin långsiktiga BNP-prognos och spår nu en lång lågkonjunktur med blodfattig BNP-tillväxt de tre åren 2018 - 2021. Eller som man rubriksätter det hela: Högkonjunkturen förstärks. Totalt finansierar skattebetalarna sju olika killgissningar av BNP.

Cornucopia - 23 mar 16 kl. 10:39

Konjunkturinstitutet sänker svensk BNP-prognos - "går in i ny högkonjunktur"

Konjunkturinstitutet (KI) sänker sin BNP-prognos för 2016 och de kommande åren, men brer på stort om att "Sverige går in i ny högkonjunktur" för att få beskedet att låta positivt. Detta trots att 2016 ska bli sämre än 2015.

Tillväxtförväntningarna för 2016 sänks från 3.

Cornucopia - 07 aug 19 kl. 09:40

Konjunkturinstitutet reviderar ner BNP-prognos

Konjunkturinstitutet (KI) reviderar ner sin prognos för svensk BNP efter "oväntat snabb inbromsning av högkonjunkturen". Man reviderar ner tillväxten från 1.9% till 1.

Smslan247.com - 18 mar 16 kl. 10:03

Prognos för Sveriges ekonomi under 2016

Det är välbekant att Sveriges ekonomi har varit en lågkonjunktur sedan år 2009 men vad alla inte vet är att det sägs att Sverige komer att ta sig ur lågkonjunkturen under 2016. Det förutspås att vårt lands BNP kommer att växa med ca. 3.

Cornucopia - 08 apr 18 kl. 10:48

Kommuners ekonomi krisar redan - sedan kommer lågkonjunkturen ...

Kommuner runt om i landet har redan börjat drabbas av ekonomiska problem, trots att svensk ekonomi fortfarande befinner sig i högkonjunktur. Vi går nu mot lågkonjunktur, eventuellt recession om vi får sjävförstärkande effekter av en bostadskrasch, vilket gör att man bör fundera på hur kommunernas ekonomi ser ut framöver.
Ön Stenviken (egentligen Korpholmen) från Stjärnklart-serien ligger i Uddevalla kommun.

Cornucopia - 10 apr 19 kl. 13:52

Regeringens prognos: Kraftigt sänkt tillväxt - tre år av lågkonjunktur

Regeringen sänkte idag sin BNP-prognos för Sverige kraftigt och vi har nu tre år av lågkonjunktur framför oss. Sänkningen motsvarar 24 miljarder SEK och med det svenska skattetrycket minskade skatteintäkter på relativt sett 10 miljarder kronor.
"Så här mycket lägre blir tillväxten.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

EU-ministern: Brexit ska ske i ordnade former

Hans Dahlgren, Sveriges EU-minister kommenterar resultatet av dagens debatt i det brittiska parlamentet..

SR - 30 minuter sedan

”Vi vann den här gången”

I centrala London och utanför parlamentet pågick stora demonstrationer mot brexit i samband med dagens omröstning. En av de som stod utanför parlamentet var Theresa, som Ekots före detta Londonkorrespondent Claes Aronsson pratade med..

SR - 1 timme sedan

”Troligt att EU-länderna skulle säga ja till förlängning”

Boris Johnson sade under lördagens debatt i parlamentet att han inte tänker förhandla med EU om att skjuta upp Bryssel ytterligare. Ekots korrespondent i Bryssel, Andreas Liljeheden berättar om reaktionerna från EU..

SR - 2 timmar sedan

M vill ha smalare och vassare public service

Moderaterna ska verka för att public service får mindre pengar – och erbjuder ett smalare programutbud. Det har partistämman beslutat nu i eftermiddag. Sveriges Radio och Sveriges Television fick hård kritik av många ombud, när frågan debatterades..

SR - 2 timmar sedan

Utrikesministern kritiserar USA

Sveriges utrikesminister Ann Linde kritiserar idag USA för sitt agerande när det gäller konflikten i nordöstra Syrien..

SR - 2 timmar sedan

Brittiska parlamentet röstar för förlängning av brexit

Under lördagen röstade det brittiska parlamentet för Oliver Letwins tillägg som kräver en förlängning av brexitprocessen..

SR - 3 timmar sedan

SD:s ledning vill slopa krav på sänkt abortgräns

Sverigedemokraternas ledning vill att partiet slopar kravet på en sänkning av abortgränsen från vecka 18 till vecka 12..

SR - 3 timmar sedan

Långlyssning: Vill M regera med SD?

Moderaterna bryter mot sin egen policy om hur de ska förhålla sig till SD, enligt policyn ska M inte samarbeta med SD. Vad vill M inför nästa val?.

SR - 3 timmar sedan

Brittiska parlamentet röstar om brexit

Under lördagen röstar det brittiska parlamentet om Boris Johnsons senaste brexitförslag. Förslaget hade tidigare godkänts av EU-kommissionen under torsdagen..

SR - 5 timmar sedan

Människor i Nordirland är trötta på situationen

I Nordirland är förhoppningarna låga om ett bra brexitavtal. Vår korrespondent Caroline Kernen är på plats i Belfast för att höra vad invånarna där tycker..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.