GöteborgsPosten > Nyheter

Tuesday, 22 October, 06:21

GöteborgsPosten - 09 okt 19 kl. 05:00

Lägre krav kan bli ekonomisk vinstFörseningsavgifter på bibliotek låter som en bra idé. Men det kostar i själva verket mer än vad det ger..
Läs mer på GöteborgsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lägre, kravkan bli , ekonomisk, vinst
Supermiljöbloggen - 24 apr 18 kl. 08:00

Slutet för ”Made In” – modeindustrin måste leverera högre krav

Det är fem år sedan fabriken på Rana Plaza i Bangladesh kollapsade och dödade 1138 textilarbetare. Det vill Fashion Revolution-rörelsen uppmärksamma genom att ta fram en helt ny ursprungsmärkning som informerar om hela plaggets ursprung - från bomullsfrö till färdigt plagg. Genom att hålla liv i frågan vill de driva på förändringen mot en mer hållbar modeindustri och se till att en incident som Rana Plaza aldrig händer igen.

Västerbottens Folkblad - 29 feb 12 kl. 00:44

? men Björklöven gör ekonomisk vinst ändå

UMEÅ Björklöven höll i går en extra bolagsstämma där bland annat en ekonomisk lägesrapport tillkännagavs. ? Vi kommer ha en stor ekonomisk vinst det här året, säger klubbchefen Johan Engman.

Kristianstadsbladet - 10 jun 14 kl. 06:37

Ställ högre krav på Skånetrafiken

Foto: Mark Hanlon
Replik på Henrik Fritzon och Stefan Svalöv ” Vi vill ha högre krav på entreprenörerna”, 5/6.
Fritzon (S) och Svalöv (S) anser i en insändare att det ska ställas högre krav på entreprenörerna inom Skånetrafiken.Det räcker inte.

DalaDemokraten - 31 jan 17 kl. 07:00

Kortsiktig ekonomisk vinst går före miljöhänsyn

När jag läser Sebastian Kirppus artikel från 25/2 "Karin Perers blundar för de riktiga problemen", blir min första tanke: nu behövs inte längre mina övervägande subjektiva och känslostyrda debattinlägg. Uppmuntrande försäkrade Kirppu i telefonsamtal, att alla slags bemötande är viktiga. När kortsiktig ekonomisk vinst går före miljöhänsyn, krävs motargument av skilda slag..

Kristianstadsbladet - 05 jun 14 kl. 08:51

Vi vill ha högre krav på entreprenörerna

Foto: Johan Nilsson / TT
Sekos strejk har stoppat Öresundstågen. Systemet för upphandlingen av tågtrafik måste förändras så att liknande situationer kan undvikas framöver. Det skriver Socialdemokraterna Henrik Fritzon och Stefan Svalö.

Dagensanalys.se - 25 jun 19 kl. 15:16

Kunder ställer allt högre krav på företags värderingar och förmåga till innovation

Modern försäljning ställer allt högre anspråk på företag som vill locka till sig kunder och marginalen för fel har minskat med åren. Det visar nya siffror från Salesforce. Salesforce publicerade nyligen sin tredje upplaga av rapporten State of the Connected Customer, som har kartlagt kundupplevelsen hos mer än 8 000 konsumenter och företagskunder världen över.

Kristianstadsbladet - 21 nov 12 kl. 09:57

Högre krav på nya friskolor

Riksrevisionen vill att att Skolinspektionen ska ställa högre krav på nystartade friskolor.Skolinspektionen håller med om kritiken och lovar bättring.
Riksrevisionens slutsats är att Skolinspektionen inte lägger tillräcklig vikt vid sin funktion som gatekeeper - grindvakt.

Affärsvärlden - 20 mar 13 kl. 09:58

Ingves: Behöver ställa högre krav på svenska banker

Sverige, som är en liten öppen ekonomi med egen valuta och stor banksektor, behöver komplettera det internationella regelverket genom att gå fortare fram och ställa högre krav på de svenska bankerna, sade riksbankschef Stefan Ingves på onsdagen, enligt ett förskrivet anförande..

Expressen - 18 jul 13 kl. 11:49

"Ställs högre krav än på en manlig spelare"

FALKENBERG. Lotta Schelin är åter i fokus efter det sköna formbeskedet mot Italien. Något som oroar Sveriges förbundskapten.

Helsingborgs Dagblad - 06 nov 14 kl. 20:28

"Lägre krav leder unga mot skuldfälla"

Svaret på frågan hur unga ska komma in på bostadsmarknaden är inte lägre krav. I kombination med nollränta riskerar det att leda unga i en skuldfälla och att bidra till ökad finansiell instabilitet, skriver riksdagsledamoten Maria Malmer Stenergard (M)..

Sydsvenskan - 27 aug 15 kl. 00:01

" Inga andra byggnader är så utsatta för bränder som just skolbyggnader. Ställ högre krav på brandsäkerhet redan då skolorna byggs."

Skolbränderna i Skåne ökar. 2014 fick räddningstjänsten rycka ut 61 gånger, jämfört med 53 gånger året innan. De flesta av bränderna är anlagda och många skolor jobbar därför med psykosociala åtgärder för att lösa problemen.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Säsongen över för Luleåback

En armbåge i ansiktet fällde Luleåbacken Fredrik Styrman i bortamötet med Rögle i SHL i början av oktober..

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Bilbrand på E6 – väg stängdes av

Räddningstjänsten larmades under måndagen till Holm utanför Halmstad..

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Fantasydramat "Coraline" blir ungdomsopera

Barn- och ungdomsromanen "Coraline" av författaren Neil Gaiman blir föreställning på Folkoperan, med musik av Mark-Anthony Turnage..

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Stora protester mot polisvåld i Bangladesh

Tusentals människor protesterar runt om i Bangladesh efter att polisen skjutit ihjäl flera demonstranter i staden Borhanuddin i helgen..

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Göteborgs äldste man Hans, 105, är död

Trädgårdsarbetaren och husritaren levde över ett sekel. Dottern: "Han var aktiv länge och helt klar i huvudet.".

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Omfattande skador på Lysekilsfärja under service

Flytdocka fick slagsida – skador på propellrar och elektronisk utrustning: "Får hoppas de är välförsäkrade.".

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Rödgrönrosa vill ha bilfria söndagar i innerstaden

Bättre parkeringsmöjligheter eller bilfritt – olika syn på hur innerstaden ska lyftas..

GöteborgsPosten - 16 timmar sedan

Bundesbank befarar recession

Den tyska centralbanken, Bundesbank, befarar att landets ekonomi fortsatte att krympa, om än svagt, under tredje kvartalet. Det skulle betyda att Tyskland är i recession enligt den tekniska definitionen som är två kvartal i rad med negativ tillväxt..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Norge vill förlänga med Lagerbäck

Norska fotbollsförbundet, NFF, ser gärna att Lars Lagerbäck fortsätter som förbundskapten efter nästa sommar. Det bekräftar NFF:s ordförande Terje Svendsen för Nettavisen..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Alla ska ha rätt att bestämma över sin egen död

Det är ologiskt att jag är ansvarig för min egen hälsa fram tills jag blir så sjuk att jag inte kan ta hand om mig själv..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.