Expressen > Kultur

Monday, 21 October, 15:31

Expressen - 09 okt 19 kl. 12:59

Nobelpristippad Kincaid syr sin pappa av ett hålNär nobelpristippade Jamaica Kincaid skriver om den far hon aldrig känt är han först bara ett streck i födelseattesten. Valerie Kyeyune Backström kapitulerar inför konsten att göra litteratur av nästan ingen alls. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Kincaid, Jamaica Kincaid, Kyeyune Backström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nobelpristippad, Kincaid, syrsin , pappaav ett , hål
Expressen - 27 maj 18 kl. 21:10

Lisa Syrén: ”När pappa dog rasade jag ihop”

I tretton år hade Lisa Syrén dygnet-runt-beredskap för att ta hand om sin åldrade mamma, moster och pappa.Då den älskade pappan somnade in i programledarens famn i januari i år kände hon sig helt utlakad och sov i tre veckor.– När pappa dog rasade jag ihop.

SVT - 09 okt 19 kl. 06:00

Förhandsfavoriten Jamaica Kincaid: ”Jag vill inte ha litteraturpriset”

Den amerikanska författaren Jamaica Kincaid förekommer ofta i spekulationerna kring vilka som kan vara aktuella för årets två Nobelpris i litteratur. Själv ger hon inte mycket för priset. – Jag vill inte ha det, säger Jamaica Kincaid..

Sydsvenskan - 02 nov 12 kl. 06:30

Widerberg syr ihop trettioårigt familjeprojekt

När Martin Widerberg var fyra år gammal tog hans liv slut. Så kändes det.1969 reste den unge Martin till Cannes tillsammans med sin pappa Bo Widerberg.

GöteborgsPosten - 03 okt 19 kl. 08:00

Anklagar skoningslöst sin frånvarande pappa

Jamaica Kincaid skildrar det övergivna barnets vrede i "Mr Potter"..

Skånskan - 01 okt 19 kl. 20:30

Han syr slipsarna han inte kunde hitta i butiken

HANTVERK. Christopher Gustafsson är kräsen när det gäller kläder; när han tyckte att det inte gick att hitta slipsar med den kvalitet han ville ha började han tillverka dem själv, för hand. Men även om hans slipsar kostar mer än de flesta andra vill han avdramatisera slipsen.

DN - 28 okt 16 kl. 18:26

Jamaica Kincaid: Jag brukade leka att jag var Charlotte Brontë

Sverigeaktuella Jamaica Kincaid söker sig till de avgörande ögonblicken, de okända stunderna som formar världen. DN:s Maria Schottenius möter henne i Stockholm – en författare som gärna odlar sin trädgård..

SR - 12 dec 17 kl. 06:30

"Alla borde läsa Jamaica Kincaid"

Jamaica Kincaid föddes 1949 som Elaine Potter Richardson på den karibiska ön Antigua. Nu bor hon i USA och arbetar som professor vid Harvard. På svenska finns fem av hennes romaner och nu kommer en sjätte: "Lucy," i översättning av Lena Fagerström..

DN - 09 maj 19 kl. 21:00

Edward St Aubyn och Jamaica Kincaid till Internationell författarscen

Edward St Aubyn, Jamaica Kincaid, Siri Hustvedt och Colson Whitehead är några av författarna som gästar Internationell författarscen i Stockholm. Och eftersom Kulturhuset Stadsteatern renoveras flyttar författarsamtalen ut till olika lokaler i stan..

SR - 20 sep 19 kl. 09:14

Därför snodde Jamaica Kincaid en bok av Gunnar Myrdal

Ett av de stora namnen på Bokmässan i Göteborg i nästa vecka är Jamaica Kincaid, född i Västindien och bosatt i USA. Hon berättar för Marie Lundström bland annat om när hon stal en bok av en svensk författare..

DN - 20 sep 19 kl. 12:34

Jamaica Kincaid: Vita amerikaner är inte värdiga ett civiliserat samhälle

Jamaica Kincaid kritiseras ibland för att inte vara tillräckligt antirasistisk i sina romaner..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 timmar sedan

Hans blick kunde se rakt igenom din själ

Det är den första stora biografin om Carl von Linné på över hundra år.Therese Uddenfeldt ser ett detaljerat porträtt men saknar de stora penseldragen..

Expressen - 9 timmar sedan

Hej flumskolan 2.0 – Visa hur du tänker!

Forskare varnar för konsekvensen av svenska elevers sjunkande resultat i matematik. Daniel Sjölin undrar om det inte är bättre att lära sig division i stället för att tänka fram den..

Expressen - Igår: 14:03

Teaterchefens avsked innan han ändrar sitt liv

Mattias Anderssons sista föreställning som konstnärlig ledare för Backa teater i Göteborg undersöker svenska folkets livsval. Hanna Johansson har sett ”Vi som fick leva om våra liv”..

Expressen - Igår: 07:05

Jag tog ett jägarbevis – och hittade min pappa

Det som var fattigdom då är rikedom och god smak i dag.Anna Gullberg gav sig ut i barndomens jaktmarker..

Expressen - Igår: 07:00

Jag vet ju att hon är smartare än så här

Sally Rooney tog världen med storm med sin ”Samtal med vänner”.Elin Grelsson Almestad tycker att hon slarvar i uppföljaren..

Expressen - Igår: 20:34

Strävsamma skådisparet tar saken i egna händer

Gunilla Röör och Per Sandbergs pjäs handlar om sorg inför åldrande, sjukdom och död.Margareta Sörenson ser snälla narrar i en stygg tid..

Expressen - I förrgår: 14:34

Männen måste göra sig förtjänta av kvinnors kärlek

Bifigurerna stjäl showen i Malmöoperans uppsättning av ”Skönheten och odjuret” .Charlotte Wiberg ser en underhållande lektion i kärlek..

Expressen - I förrgår: 09:42

Musikaliskt sorgespel om att förlora ett barn

Uppsala stadsteater ger en hybrid mellan teater och konsert.Loretto Villalobos blir knockad av sorgens oförlösta kraft..

Expressen - I förrgår: 17:00

Reportagen sätter spår i den svenska historien

Expressen har gjort bok av Johanna Karlssons och Federico Morenos Sverigereportage. Kerstin Brunnberg tackar för en textsamling som visar upp journalistikens unika förmåga..

Expressen - I förrgår: 16:33

Så här kan den groteska svenska skolan se ut

Grotescos regissör Anna Vnuk ställer till med moppuppror i Skärholmen.Gunilla Brodrej ser en överraskande bra föreställning om konst och aktivism..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.