SR > Vetenskap

Thursday, 24 October, 02:23

SR - 09 okt 19 kl. 13:12

Grisar kan använda redskapForskare har upptäckt att ett visayavårtsvin på ett zoo i Paris, använde barkbitar för att gräva runt i jorden..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Paris

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Grisarkan , använda, redskap
DN - 07 okt 19 kl. 09:35

Grisar använde redskap – första gången man studerat det

De har inga fingrar, bygger inte bon och är inte kända för att använda redskap – men just detta verkar en grisfamilj ha….

Dagensanalys.se - 01 feb 16 kl. 13:23

Öka engagemanget i sociala medier genom att använda #Hashtag

Hashtags är ofta missbrukat i sociala medier, framförallt av marknadsförare. Nu sätter alla en hashtag på allt och tror därmed att det kommer ge effekt. Att använda hashtags på felaktigt sätt i sociala medier för sin marknadsföring kan bli både förvirrande och ineffektivt.

Dagensanalys.se - 18 okt 16 kl. 13:00

Öka engagemanget i sociala medier genom att använda #Hashtag

Hashtags är ofta missbrukat i sociala medier, framförallt av marknadsförare. Nu sätter alla en hashtag på allt och tror därmed att det kommer ge effekt. Att använda hashtags på felaktigt sätt i sociala medier för sin marknadsföring kan bli både förvirrande och ineffektivt.

YLE - 15 sep 17 kl. 05:33

Lärare ska bli bättre på att använda ny teknik i undervisningen

Lärarstuderande vid Åbo Akademi i Vasa ska få lära sig mer om hur ny teknik och digitalisering kan tas in i undervisningen. ÅA har fått 400 000 euro i specialunderstöd från Undervisningsministeriet för att utveckla lärarutbildningen. Teknik i undervisningen är inget nytt, men utvecklingen går snabbt och ibland kan det vara svårt att veta vad man ska välja att använda i klassrummet.

YLE - 17 mar 16 kl. 10:37

Trafikskyddet: Lär barnen använda säkerhetsbälte i bussen

Enligt en rapport från Trafikskyddet är det bara varannan som använder säkerhetsbälte i buss. Speciellt bland ungdomar är det få som använder säkerhetsbältet när de åker buss. - Folk tror att de är trygga, att det inte händer något för det är ett så stort fordon.

Dagensanalys.se - 18 sep 17 kl. 13:50

Dessa färger skall du använda i din power point presentation

Power Point är favoritverktyget hos alla svenska chefer när de skall presentera något. Vilka färger skall du välja för att skapa den optimala presentationen? Vi guidar dig om vad du bör tänka på… Har du varit med om att någon visar en presentation där du knappt kan se vad som står där framme eftersom presentatören använde färger som gjorde det svårt att läsa texten och se vad det var för något i bakgrunden?

Dagensanalys.se - 01 feb 18 kl. 11:45

Digitala marknadsförare är riktigt dåliga på att använda sin data

Idag är det min födelsedag, det har Facebook varit spara att kapitalisera på genom att skapa engagemang i nätverket – interaktioner leder till visningar och som i sin tur ger annonsaffärer för FB. Men nästan alla företag som har mina personuppgifter och har missat detta gyllene tillfälle att ge mig ett personligt erbjudande. Facebook har verkligen lyckats med koststycket att få alla att gratulera varandra på födelsedagen.

YLE - 23 sep 14 kl. 14:59

Var tredje ung person kan inte använda dator

En stor del av de unga kan inte använda dator eller vardagliga nättjänster. Universiteten tvingas ordna grundkurser i datoranvändning på grund av bristande kunskaper hos unga. Enligt Utvecklingscentralen för Informationssamhälle, TIEKE, använder många unga dator i nöjessyfte, men över en tredjedel kan inte använda datorn som arbetsredskap.

YLE - 09 jan 16 kl. 09:10

Reijo Jylhä: Vi kan använda gasmasker i VM

Det är fritt fram att använda syrgasmasker då man tävlar i längdskidåkning. Det bekräftar Sarah Fussek, som ansvarar för antidopingfrågor hos Fis, och antidopingbyrån Wada till den svenska tidningen Expressen. Finland har som enda landslag i världen redan använt syrgasmasker i träning.

Dagensanalys.se - 03 okt 16 kl. 15:00

Ny reklamkampanj från Facebook ska få oss att använda Live-video mer

Facebook tycker inte att vi streamar videoklipp via Facebook Live tillräckligt ofta. I alla fall verkar det så när man nu rapporteras planera en omfattande reklamkampanj (ironiskt nog även på linjär-TV) som ska få alla de 1,7 miljarder användare att filma sig själva lite oftare. Detta skriver Wall Street Journal, som också tillägger att man utöver TV-reklam också kommer satsa på sådant som gammal hederlig skylt-annonsering.

Fler nyheter från SR

SR - 5 timmar sedan

Kvantdatorns triumf över den klassiska datorn

Forskare vid internetföretaget Google har lyckats genomföra den första avancerade kvantberäkningen, där kvantdatorn samtidigt visat sig överlägsen den andra datorer..

SR - 6 timmar sedan

Läkemedel sägs bromsa Alzheimers sjukdom

Från att tidigare ha sagt att ett läkemedel mot Alzheimers misslyckats, menar nu bolaget Biogen att det är tvärtom - att deras läkemedel aducanumab kan bromsa utvecklingen av Alzheimers..

SR - 12 timmar sedan

Fiskar djärvare av läkemedel

Ny forskning från Linköpings universitet bekräftar nu att läkemedel som påverkar signalsystemen i människans hjärna även har effekt på fiskars beteende..

SR - 14 timmar sedan

Sverige har geologiska förutsättningar för koldioxidlagring

Mycket talar för att svenska koldioxidutsläpp kommer att begravas i Norge. Men de geologiska förutsättningar för detta finns även i Sverige..

SR - 19 timmar sedan

Närgångna isbjörnar hot mot världens största arktisexpedition

Den rekordstora arktisexpeditionen Mosaic har fått skjuta upp sina experiment i Norra ishavet på grund av besök från isbjörnar..

SR - 19 timmar sedan

Utbildning av gravida nyckel i kampen för att vända fetmatrenden

På Stillahavsön Amerikanska Samoa är nio av tio vuxna överviktiga eller har fetma. Hälften lider av typ två diabetes. Det är värst i världen, men forskning ger hopp in att trenden ska gå att vända..

SR - Igår: 09:01

Medeltida jästhybrid hemligheten bakom belgiskt öl

Ett internationellt forskarteam har upptäckt att flera välkända belgiska öl, som trappistöl och gueuze, har bryggts med en ovanlig form av medeltida jästhybrid med DNA från två helt olika jästarter..

SR - Igår: 07:59

Liten fågel med rekordpipa

Den är inte stor men det här en fågel som har en riktigt kraftig pipa - Den vita klockkotingan har visat sig ha det högsta lockrop som man lyckats spela in, enligt en studie i tidskriften Current Biology..

SR - Igår: 06:05

Säkerheten viktig när koldioxid begravs under havsbottnen

Som vi tidigare rapporterat i Vetenskapsnyheterna pekar mycket på att Norge ska storsatsa på storskalig lagring av koldioxid under Nordsjöns botten. Men hur säkert är egentligen metoden?.

SR - Igår: 06:05

Bättre koll på Himalayas glaciärer - via Göteborg

Värmeökningen i Himalayas glaciärer går dubbelt så snabbt jämfört med medelvärdet globalt, men konsekvenserna är fortfarande dåligt kända..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.