YLE > Finland

Sunday, 20 October, 11:04

YLE - 09 okt 19 kl. 13:10

Tehy: Hälsovårdsbranschen i kris då arbetsgivaren vill spara och erfarna sjukskötare går i pensionSocial- och hälsovårdens fackorganisation Tehy slår larm om vågen av samarbetsförhandlingarr inom social- och hälsovårdsbranschen. Det ger dåliga signaler utåt, säger Tehys ordförande Millariikka Rytkönen..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Tehy, Tehys, Millariikka Rytkönen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tehy, Hälsovårdsbranscheni , kris, , arbetsgivarenvill , sparaoch , erfarna sjukskötare går i pension
HBL - 03 jun 13 kl. 08:59

Vårdfacket Tehy får ny ordförande

Vårdfacket Tehys nya ordförande bör ha praktisk erfarenhet av vårdyrket. Enligt röster från fältet i Raseborg får personen inte vara en byråkrat. I dag inleds vårdbranschens fackförbund Tehys åttonde förbundsmöte.

HBL - 03 jun 13 kl. 05:00

Facket Tehy får ny ordförande

Vårdfacket Tehys nya ordförande bör ha praktisk erfarenhet av vårdyrket. Personen får inte vara en byråkrat. Det säger röster från fältet i Raseborg.

HBL - 18 feb 14 kl. 14:22

Tehy vill sätta fart på regeringen

Vårdfacket Tehys ordförande Rauno Vesivalo vill se regeringen förverkliga social- och hälsovårdsreformen samt kommunreformen i stället för vidare nedskärningar. Vesivalo är orolig för att kommunernas ekonomiska situation försvagas ytterligare om strukturförändringen förblir oförverkligad och att de följaktligen tar till kortsiktiga sparåtgärder.
– Krav ställs på arbetstagarna angående semesterpengar och oavlönad semester, eller så kallad talkoledighet.

YLE - 02 jul 14 kl. 17:18

När vård bara handlar om pengar

Personalbristen växer inom social- och hälsovården. Om inte flera arbetstagare vill fortsätta jobba efter pensionsåldern kan framtiden te sig mörk. Varannan i branschen går i pension före 2030 och samtidigt ökar efterfrågan på vårdtjänster hela tiden.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Penningpåse av djurpung - Nina Karlsson tar allt tillvara av hjortar, älgar, mårdhundar och får

Hobbyhantverkaren Nina Karlsson i Prästkulla omvandlar skinn och päls till mössor, handskar, västar, jackor och väskor..

YLE - 2 timmar sedan

Runt 40 studerande tar sig an Nasas rymdutmaningar i Vasa under veckoslutet: "Jag gillar att hitta lösningar"

Den här helgen tar studerande i Vasa sig an rymdutmaningar som den amerikanska rymdstyrelsen Nasa kommit med. Evenemanget Nasa Space Apps Challenge ordnas i Vasa för fjärde gången. Jag kom hit för att få nya idéer, säger deltagaren Sari Uitto..

YLE - 4 timmar sedan

Åländska val intresserar mer än förr: "I år är också kommunalvalet viktigt"

Lagtingsval och kommunalval på Åland verkar viktigare än vanligt. Ifjol röstade rekordmånga, och i år är antalet röstberättigade rekordstort. Kommunernas framtid avgörs under mandatperioden..

YLE - 5 timmar sedan

Tuomioja ångrar hatprat - men nyutgivna politiska dagboken är inte snäll med "ointelligenta" partikamrater

Vad gör en politiker som också är historiker? Skriver dagböcker förstås, så ärligt som möjligt. Därmed blir det också elakt ibland.

YLE - 5 timmar sedan

Djurskyddsövervakaren: ”Det vore ärligt att berätta om man inte längre klarar av att ha sitt djur”

Djurskyddsövervakare Heidi Leyser-Kopra säger att det är förståeligt att människors livssituation förändras. Varje år får upphittade husdjur nya hem genom djurhemmet och djurskyddsföreningen..

YLE - 5 timmar sedan

En stor del av finländarna lider av ryggont - vi sitter sönder våra ryggar säger neurokirurg

En stor del av finländarna lider ar ryggont i något skede av sitt liv och ryggont är också en vanlig orsak till sjukfrånvaro. Janek Frantzén, docent och neurokirurg vid Åbo universitetscentralsjukhus, säger att en stor del av ryggbesvären beror på att vi inte rör på oss tillräckligt..

YLE - 14 timmar sedan

Oroligt vid demonstration i Helsingfors

Oroligheter uppstod på söndag eftermiddag i Helsingfors i samband med en demonstration mot kriget i Syrien. Enligt polisen hade några deltagare inte lytt myndigheternas order. De gjorde motstånd, och poliserna tillgrep maktmedel..

YLE - 15 timmar sedan

Stora stygga vargen och annan amatörteater hjälper politiker till seger på Åland

Det blir amatörskådespelarnas afton på söndag på Åland. En stor mängd teateraktiva är också verksamma som politiker. Nu kandiderar många i lagtings- och kommunalvalet.

YLE - Igår: 07:10

10 frågor - visste du det här om Åland?

Du vet säkert att Åland är ett demilitariserat område med självstyrelse och svenska som enda officiella språk. Men vet du hur många språk som talas sammanlagt på Åland eller hur många öar som finns på Åland? Testa din kunskap om Åland!.

YLE - 21 timmar sedan

Artilleribeskjutning orsakade de sju sovjetiska soldaternas död - hittades i utgrävningar på Hangö udd i höstas

Nu finns det mera information om de sju sovjetiska soldaterna vars gravar arkeologer grävde upp i närheten av Syndalen i Hangö i början av hösten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.