Skånskan > Opinion

Saturday, 19 October, 14:08

Skånskan - 09 okt 19 kl. 13:07

Sonen berättar om den flygande bondenSvalöv Den flygande bonden från Simmelsberga utanför Kågeröd är välkänd för många.Gunnar Esbjörnsson satte avtryck både som lantbrukare, men även för alla de plan som han flög och ägde.
Nu ska sonen Christer Esbjörnsson berätta om sin pappa och detta äger rum på i Stenestads bibliotek tisdagen den 15 oktober klockan 19. Christer har fört traditionen vidare, driver gården och har även en mängd Dutra-traktorer i sin samling som så sent som i år visades upp på en utställning i Simmelsberga.
Gunnar Esbjörnsson köpte Simmelsberga gård 1946 och tog flygcertifikat redan på 1940-talet.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Den, Simmelsberga, Kågeröd, Esbjörnsson, Christer Esbjörnsson, Stenestads, Dutra, Miles Gemini, Christers, Piper Cub, Christer

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sonen, berättarom den , flygande, bonden
Expressen - 11 feb 17 kl. 19:03

Sonen berättar: Så ska Roslings arv förvaltas

Hans Roslings vilja var att hans forskning skulle leva vidare och spridas till fler efter hans död. Nu berättar sonen Ola Rosling och sonhustrun Anna Rosling Rönnlund om sorgen efter hans död och hur arvet ska förvaltas. – Man är fruktansvärt ledsen, men vi fann en förvånande tröst i det medielavin som vi inte väntade oss skulle vara så kärleksfullt, säger sonen Ola..

DalaDemokraten - 04 mar 17 kl. 19:00

Mamman dog i explosion – sonen berättar om sorgen

Hon visste att det var farligt, men lämnade ändå Ludvika för att ta hand om sin sjuka mamma. Men Zinab Mohammad Hamoto dödades av en explosion.
– Jag är så stolt över henne, det är så tungt.

Dalarnas tidningar - 04 mar 17 kl. 19:00

Mamman dog i explosion – sonen berättar om sorgen

Hon visste att det var farligt, men lämnade ändå Ludvika för att ta hand om sin sjuka mamma. Men Zinab Mohammad Hamoto dödades av en explosion.
– Jag är så stolt över henne, det är så tungt.

Expressen - 28 jan 14 kl. 13:27

Björn Borg har blivit farfar – sonen berättar

Den svenska tennislegendaren Björn Borg, 57, har blivit farfar. I dag fick sonen Robin, 28, och hans sambo ett barn. – Allt har gått bra och vi är stolta föräldrar till en liten flicka, säger Robin Borg till Expressen..

Expressen - 30 nov 15 kl. 14:08

Sonen berättar: "Pappa är oskyldig"

Sonen till den 55-årige Malmöbon som dömts för spioneri i Israel hävdar fortfarande bestämt att hans pappa är oskyldig. – Han har inte erkänt något. Han har bara gått med på att ta ett kortare straff utan rättegång, säger den 27-årige mannen..

Expressen - 22 nov 14 kl. 16:30

Sonen Zak berättar om Robin Williams död

För första gången sedan Robin Williams bortgång uttalar sig sonen Zak om sorgen. Han berättar att fansens stöd har hjälpt sorgearbetet och att allt handlar nu om att anpassa sig till vardagen utan Robin. – Vi överlever, men det är tufft.

Skånskan - 15 dec 18 kl. 15:00

Anhörig berättar om hoten

Sjöbo Skånskan berättade i fredags om att en pojke på Färsingaskolan hotat att ta med skjutvapen till skolan. Nu berättar en nära anhörig att pojken syftade på en luftpistol då han fått veta att två elever ”ska plocka honom med en elpistol”.
– Han har gjort fel som sagt detta, men han har själv gjort detta under hot.

Expressen - 19 apr 14 kl. 20:30

Såg sonen skjutas av polis – nu berättar Elif

Mesut Sahindal, 34, sköt till döds av polis i början av april. Nu ger hans familj för första gången en intervju om hans dödsfall – och riktar skarp kritik mot polisen. – De försökte inte prata med honom och lugna honom, utan alla sköt honom samtidigt, säger mamman Elif Sahindal, 61, som från sitt köksfönster såg sonen dödas.

Expressen - 08 mar 17 kl. 15:03

Nu berättar sonen om pappan Michael Jackson

Som barn förstod han inte hur stor stjärna hans pappa Michael Jackson egentligen var. Nu berättar sonen Prince Michael Jackson om relationen till sin döda pappa - och råden han tar med sig från barndomen. – Medan vi växte upp så sa pappa alltid att "Jag bryr mig inte om vad ni gör i livet, bara ni är glada och är bäst på vad ni gör", säger han i Good Morning America, skriver Page Six..

Posh24 - 27 jul 17 kl. 13:18

Angelina Jolie berättar om hur tufft hon har haft det i en intervju med Vanity Fair

Det heta paret, Angelina Jolie, 42, och Brad Pitt, 53, skilde sig förra året efter 12 år tillsammans.
Nu har Angelina intervjuats av Vanity Fair och berättat om hur tufft det har varit.

– Det har varit en svår period och vi har precis fått tillbaka andan, säger hon.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Hus på 65 kvadratmeter från 1952 sålt i Jularp och Sjunnerup, Höör

Höör Försäljningen av huset på Jularp Granvägen 6 i Jularp och Sjunnerup, Höör är nu klar. Nya ägare blir Eva Marie Håkansson, 70, och Karl Georg Valdemar Håkansson, 73, tidigare boende på Jularp Granvägen 2 i Höör som köper fastigheten av Ulla-Britt Dunkle. Huset är byggt 1952 och har en boyta på 65 kvadratmeter.

Skånskan - 45 minuter sedan

Lastbilsolycka vid Gryby

Eslöv En trafikolycka har inträffat på väg 113 under lördagseftermiddagen där flera fordon är inblandadeEnligt larmet ska det vara två personbilar och en lastbil inblandade i olyckan. Räddningstjänsten har åkt till väg 113 för närmare kontroll. Det finns inledningsvis inga uppgifter på några skadade, men samtliga ska vara ute ur fordonen.

Skånskan - 1 timme sedan

Vill utveckla museiområdet

Malmö Malmö växer fort och området runt museiområdet vid Malmöhus slott ändrar karaktär från industriområde till bostäder och kontor.
Nu vill kulturförvaltningen på sikt utveckla museiområdet som en naturlig länk mellan Varvsstaden och centrum.Utvecklingen ställer enligt kulturförvaltningen nya krav på Malmö Museer och området runt omkring, så att det upplevs attraktivt och tryggt.

Skånskan - 1 timme sedan

Fler och bättre bibliotek

Malmö Flera av stadsdelsbiblioteken är slitna och behöver renoveras, anpassas och byggas om efter nya förutsättningar.
I Kulturförvaltningens lokalbehovsplan för 2021-2030 planeras även ett helt nytt bibliotek som ska serva Kirseberg, Östervärn och Värnhem.
– Men först tar vi Rosengårds bibliotek som vi redan börjat på.

Skånskan - 2 timmar sedan

Trafikproblem på Bron

Öresund Ett fordonshaveri har inträffat på Öresundsbron och trafiken i båda riktningar påverkas under lördagen.Olyckan som inträffat vid Lernacken medför stora problem i trafiken under lördagen. Först vid 13-tiden beräknas trafiken kunna flyta på som vanligt igen, uppger Trafikverket..

Skånskan - 2 timmar sedan

32-åring ny ägare till lantbruksfastighet i Höör

Höör Nu är det klart vem som köpt lantbruksfastigheten på Munkarp Lösjötorp 604 i Höör av Annika Elna Karolina Pålsson och Karl-Johan Remmert. Ny ägare är Gabriella Ovin, 32 år, tidigare boende på Munkarp Lösjötorp i Höör. Priset blev 4 990 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i september 2019.

Skånskan - 5 timmar sedan

Sofia bor i ett litet hus med höns i trädgården

I ett litet torp omgivet av beteshagar och grusvägar ligger Sofia Nykvists lantliga idyll med höns i trädgården och utedass runt knuten.– Jag flyttar aldrig tillbaka till Stockholm, säger hon.
Vägbeskrivningen vi får av Sofia Nykvist lyder: ”fortsätt på den skumpiga traktorvägen, huset ligger mitt i hagen med den gula grinden.

Skånskan - 6 timmar sedan

20-åring överfallen i Pildammsparken

Malmö En man i 20-årsåldern utsattes natten till lördagen för ett rånförsök i Pildammsparken.Det var vid 00.30-tiden som två, för mannen okända, personer bland annat försökte tilltvinga sig hans mobiltelefon.

Skånskan - 9 timmar sedan

”Upplever det inte som otryggt”

MARIEHOLM/ESLÖV Kommunalrådet Catharina Malmborg (M) bor själv i Marieholm där Bandidos supporterklubb har etablerat sig.
– Jag upplever inte det som mer eller mindre otryggt än andra ställen.Promenadvägen har kommunalrådet Catharina Malmborg (M) bara tusen meters gångväg från sin egen bostad till Bandidos supporterklubb, inne på gamla Yllefabrikens område.

Skånskan - 9 timmar sedan

Bandidostrogen mc-klubb tar plats i byn

MARIEHOLM Nästan mitt i Marieholm finns en mc-klubb som valt att markera trofasthet till det kriminella mc-gänget Bandidos.
– Man har lierat sig med en konstellation som bevisligen har våldskapital, konstaterar polisens underrättelsechef Patrik Andersson.Att Marieholm blivit tillhåll för en supporterklubb till det kriminella mc-gänget Bandidos är något som Sydsvenskan nyligen uppmärksammat.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.