Skånskan > Opinion

Friday, 18 October, 05:35

Skånskan - 09 okt 19 kl. 13:07

Nya skjutningar mot affärerSvalöv Okända personer fortsätter att skjuta på byggnader och bilar runt om i kommunen.Under de senaste dagarena har ytterligare anmälningar kommit in till polisen och nu har även en affär samt en restaurang utsatts för skadegörelse.
– Anmälningarna är många och vi är helt övertygade om allt har ett samband, säger Åsa Emanuelsson vid polisen i Helsingborg. Under helgen kom mängder med anmälningar in där det visat sig att någon slags luftvapen använts för att i första hand skjuta i sönder bilrutor.
Under tisdagen tillkom ytterligare anmälningar och i ett av fallen har en restaurang på Svalegatan i Svalöv utsatts.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Okända, Åsa Emanuelsson, Helsingborg, Svalegatan, Svalöv, Tågarp, Kågeröd, Böketoftavägen, Axelvold, Emanuelsson, Bjuv, Åstorp, Skåne

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya skjutningarmot , affärer
GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Allra-målet: Gjorde medvetet dåliga affärer

Planen var att använda pensionsspararnas pengar för egen vinning och dölja det tveksamma upplägget för affärerna, hävdar Pensionsmyndighetens jurister. Enligt dem gjorde de åtalade medvetet dåliga affärer på spararnas bekostnad..

HBL - 07 mar 15 kl. 04:29

Hur man gör riktigt dåliga affärer

Nokias köp och makulering av egna aktier, Stora Ensos pappersäventyr i USA, Soneras satsning på tysk luft för fyra miljarder, Talvivaara, Olki­luoto, Valco ... Listan är lång och räkningen dyr när Finlands största affärsmissar blir bok.Det är lätt att vara efterklok, brukar man säga.

YLE - 23 apr 14 kl. 04:47

HOK-Elanto hårdsatsar på säkerhet - våld vardag i småaffärer

Hot och våld har ökat inom affärsbranschen. Speciellt småaffärer som håller öppet dygnet runt är i farozonen. Det här uppger man vid arbetshälsoinstitutet.

YLE - 13 apr 16 kl. 11:59

Snart finns inga Siwa-affärer kvar i Österbotten

Siwa-affärerna i Vasa, Jakobstad och Karleby blir K-market affärer i och med Keskos köp av Suomen Lähikauppa. Siwa har femton affärer i Vasa, fyra i Jakobstad och fyra i Karleby. Konkurrens- och konsumentverket godkände Keskos köp med det villkoret att 60 av Suomen Lähikauppas affärer säljs till andra aktörer.

Dagensanalys.se - 11 maj 17 kl. 14:11

Ishtar Touailat blir innovationschef inom Tietos enhet för datadrivna affärer i Sverige

Ishtar Touailat, nyligen utsedd till en av Sveriges 101 supertalanger och Årets Innovationsängel av Veckans Affärer och årets IT-kvinna 2016, tar steget till storbolagssidan och blir innovationschef inom Tietos enhet för datadrivna affärer i Sverige. – Ishtar är en sann supertalang som redan har gedigen erfarenhet av affärscoaching och att driva innovation i olika organisationer, däribland hennes egna startups. Ishtar har förmågan att kunna bidra och stärka Tietos datadrivna affärer och erbjudanden.

SmålandsPosten - 17 jun 13 kl. 06:13

Musik i affärer plågar hörselskadade

Musik i affärerna kan vara en plåga för hörselskadade. Studenten Robin Hjertqvist har frågat ett 20-tal personer som lider av hörselproblem och nästan alla upplever bakgrundsmusik som mycket besvärligt. Flera undviker att handla i affärer med hög ljudvolym.

YLE - 27 jun 14 kl. 18:22

Bostäder och affärer hopkopplade i Norra hamnen-avtal

Raseborgs planeringsreserveringsavtal, det vill säga själva tomtreserveringen, med Mäenpää rakennus om Norra hamnen har nu blivit offentligt. Stadsstyrelsen godkände det enhälligt den 16 juni. Avtalet är i kraft i 18 månader och under den tiden utreder Mäenpää om det möjlighet att bygga.

Dagens PS - 14 aug 17 kl. 10:38

Ericsson avslöjat i affärer med regimbolag

Människorättsexpert sågar Ericssons och svenska regeringens agerande. Sverige har som enda EU-land, efter påtryckningar från regeringen, stoppat att den sydafrikanska, privata mobiloperatören MTN samt det regimägda bolaget Syrian Telecom hamnat på sanktionslistan som infördes mot krigshärjade Syrien 2011, avslöjar Dagens Nyheter i måndagens tidning. Det har gjort att Ericsson har kunnat göra affärer i landet under hela det sex år långa kriget.

Dagens PS - 01 feb 18 kl. 09:54

Privata Affärer: Årets bästa fonder 2018

Spiltan har av affärstidningen Privata Affärer blivit tilldelad utmärkelsen årets fondbolag vid den årliga oberoende fondtävlingen årets fond. Därutöver vinner Spiltan pris som årets småbolag samtidigt som Spiltan Aktiefond Investmentbolag utsågs till läsarnas favorit. Det är fjärde gången Spiltan vinner pris som läsarnas favorit, en kategori som bestäms utifrån en omröstning på affärstidningens sajt.

PrivataAffärer - 24 aug 18 kl. 09:39

Privata Affärer en 40-årig framgångssaga

Per Hammarlund är Privata Affärers sjunde chefredaktör sedan starten 1978. Han kom till tidningen 2001, först som redaktionschef och blev sedan chefredaktör för drygt tio år sedan. Dessförinnan var han in- och utrikeschef i nio år på nyhetsbyrån FLT.

BT - 01 nov 12 kl. 10:56

Två män begärs häktade för svarta affärer med svart guld

Två män misstänks för svarta affärer med det svarta guldet. Nu begärs de häktade vid Borås tingsrätt som misstänkta för grova ekobrott. I centrum för affärerna står två bolag som bland annat gjorde affärer med importerad olja.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 9 timmar sedan

Fortsatt ras för Malmö Redhawks

ISHOCKEY Ett formlöst Malmö Redhawks ligger under med 0-3 efter den första perioden av kvällens SHL-match hemma mot HV71.Malmö Redhawks började matchen riktigt bra, i högt tempo och med pondus dominerade man spelmässigt och skapade ett par riktigt bra chanser, men missade mer eller mindre öppet mål.
I stället drog man på sig en utvisning, Marcus Björk fick två plus tio minuter för tackling mot huvudet, och i numerärt överläge sköt HV71 1-0.

Skånskan - 11 timmar sedan

Stal sprit från Systemet

LUND En 66-årig man åtalas misstänkt för stöld sedan han tagit två flaskor sprit från Systembolaget vid Mårtenstorget i Lund.
Flaskorna var värda 250 kronor tillsammans. En av dem har återlämnats men inte den andra och för den yrkar nu Systembolaget skadestånd med 125 kronor.

Skånskan - 11 timmar sedan

KD-ledaren besökte Sofielund

Malmö KD-ledaren Ebba Busch Thor besökte under torsdagen Fastighetsägare BID Sofielund för att ta del av det hittills framgångsrika arbetet.
– Jag bad om att få komma hit, eftersom jag hade hört att det här fanns konkreta exempel på hur man kan bygga det goda samhället, sade hon.Ett inledande möte med flera aktörer; polis, fastighetsägare, företagare och bostadsrättsföreningar, avslutades med en promenad till Rasmusgatan.

Skånskan - 11 timmar sedan

Matfattigdom reellt problem

Malmö Sveriges Stadsmissioners nya fattigdomsrapport visar att många svenskar äter för lite mat och man inför nu begreppet matfattigdom i den svenska debatten.
– Vi har inte använt det tidigare, men nu lanserar vi det motvilligt, säger Lena Wetterskog Sjöstedt, direktor på Skånes stadsmission.Utomlands har begreppet food poverty använts under en längre tid.

Skånskan - 12 timmar sedan

Gård i Oxie kan få nya bostäder

oxie Louisedals gård i Oxie har fått stå och förfalla i flera år men nu inleds ett planarbete. Möjligheten att bygga ett 20-tal nya bostäder och ett LSS-boende med sex lägenheter ska undersökas.Louisedals gård i Oxie var tidigare en 4h-gård (huvud, hjärta, hand och hälsa) där barn fick lära sig att ta hand om djur med mera.

Skånskan - 12 timmar sedan

Sydsvenskan köper Lokaltidningen

Skåne Bonnier News har genom HD-Sydsvenskan köpt samtliga katier i Lokaltidningen. Samtidigt köper Lokaltidningens tidigare ägare 7,3 procent av HD-Sydsvenskan och bolagets vd Stig Ørskov tar i och med det plats i HD-Sydsvenskans styrelse.Det är Lokaltidningen själva som går ut med nyheten.

Skånskan - 12 timmar sedan

Loppisdags på tomteloftet

SJÖBO På lördag är det dags för ny loppmarknad på Sjöbo tomtemuseum.
Ett 70-tal säljare har hyrt bord.
Loppisen startar klockan 10 och varar till klockan 13..

Skånskan - 12 timmar sedan

102 kvadratmeter stort hus i Eslöv sålt

Eslöv Bengt Thomas Ahlström, 41, och Anna Emelie Rydhög, 36, har köpt huset på Gullarp 103 i Eslöv av säljaren Ingrid Eriksson. Köpesumman blev 2 995 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i oktober 2019. Ett par hundra meter bort såldes nyligen en tomt, på Trollenäs 302.

Skånskan - 13 timmar sedan

Hus på 65 kvadratmeter sålt i Billeberga

Billeberga 1 050 000 kronor fick Piotr Weska, 27 år, ge för huset på Värmövägen 18 i Billeberga. Huset har en boyta på 65 kvadratmeter. Köpet från säljaren Bill Håkan Willy och Emma Feldin blev klart i oktober 2019.

Skånskan - 13 timmar sedan

Idrottshall planeras på Klostergården

lund En idrottshall för omliggande skolor planeras i området Växthuset på Klostergården, precis vid Sankt Lars-områdets entré.
Där blir också gym, garage och kontor.Förslaget till ny detaljplan behandlades av tekniska nämnden under onsdagskvällen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.