Skånskan > Opinion

Thursday, 24 October, 03:36

Skånskan - 09 okt 19 kl. 13:07

Fortsätter klättra uppåt på rankingLandskrona Företagarna i Landskrona gör ett bra jobb och utveckling är mycket positiv.
Det visar resultatet från Svenskt Näringslivs mätning av företagsklimatet.Varje år genomför Svenskt Näringsliv en mätning av det lokala företagsklimatet i alla Sveriges kommuner.
I år rankas Landskronas företagsklimat på plats nummer 44 av 290 kommuner, vilket är en plats upp jämfört med förra året, och 133 platser upp jämfört med år 2012.
I enkätsvar får staden höga betyg inom tele- och nät, men även en bra service gällande tågtrafiken, vägnät och flyg.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Företagarna, Landskrona, Svenskt Näringslivs, Svenskt Näringsliv, Sveriges, Landskronas, Anna Classon, Landsrona, Skånesnittet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fortsätter klättrauppåt på , ranking
Sydöstran - 02 okt 18 kl. 10:40

Långsiktigt arbete för att förbättra ranking

Karlshamn tappar ytterligare i Svenskt näringslivs ranking av företagsklimatet. Kommunens näringslivschef konstaterar att resultatet inte visar det arbete som gjort under innevarande år..

YLE - 02 jun 17 kl. 07:59

Blir Miro Heiskanen årets draftöverraskning? ”Han kan klättra rejält”

Miro Heiskanen är högst rankad av alla försvarare i NHL-draften. Just nu är han rankad trea av McKeen’s Hockey. Hur högt kan han gå?

Nya Wermlands Tidningen - 23 apr 13 kl. 09:38

Filipstad fortsätter att klättra

Från plats 198 till 174. Filipstad fortsätter att klättra i Svenskt näringslivs ranking av det lokala företagsklimatet. Även Storfors kommun förbättrar sin placering avsevärt medan Hällefors kommun tappar..

Nerikes Allehanda - 14 maj 14 kl. 05:42

Företag vill klättra vidare i ranking

Samarbete och kommunikation har fått Ljusnarsberg att klättra i företagens rankinglista framtagen av Svenskt näringsliv. Nu siktar Industri- och hantverksföreningen på ytterligare förbättring..

Nerikes Allehanda - 14 feb 17 kl. 17:34

Kommunen jobbar aktivt för att förbättra företagsklimatet i Hällefors

Ett par dagars konferens på Loka brunn hoppas Hällefors kommuns näringslivsstrateg Gabriela Kloth ska bli steg för att få ett bättre företagsklimat. Och att kommunen därmed också kan klättra i den ranking som årligen genomförs av Svenskt näringsliv..

Corren - 27 maj 19 kl. 21:24

Svårt för Motala att klättra i ranking?

Det ser svårt ut för Motala att klättra i Svenskt Näringslivs rankning av kommunernas företagsklimat..

Nya Wermlands Tidningen - 20 jun 12 kl. 08:34

Karlstad på top-10-ranking

Karlstads kommun fortsätter att klättra på Gröna Bilisters kommunranking. För andra året i rad är Karlstad bäst i Sverige på miljöbilar..

YA - 16 sep 15 kl. 03:00

Skurup bröt trenden - klättrar i ranking

Spontana applåder utbröt när Svenskt näringsliv på tisdagen presenterade den senaste näringslivsrankingen på plats i Skurup. Kommunen har brutit trenden och börjat klättra uppåt..

YA - 04 okt 18 kl. 11:13

Skurup fortsätter klättra i näringslivsrankning

I år ökar Skurup tio placeringar i Svenskt näringslivs ranking. Det verkliga lyftet kom dock redan 2016 då kommunen klättrade hela 82 platser..

Trelleborgs Allehanda - 23 apr 13 kl. 12:23

Trelleborg rasar i ranking

Trelleborg har blivit sämre för företagarna. Kommunen återfinns först på plats 220 i Svenskt Näringslivs ranking.
Svenskt Näringsliv presenterade på tisdagen sin årliga ranking över företagsklimatet i kommunerna.

UT - 10 okt 13 kl. 09:19

Rasar även i Lärar-förbundets ranking

Ulricehamn rasar 110 placeringar i Lärarförbunders ranking Årets skolkommun och får plats 206 av landets 290 kommuner. I Lärarförbundets ranking vägs 14 kriterier samman. Hälften av dem handlar om vilka resurser kommunerna lägger på skolan och lärarnas arbetssituation, andra hälften om elevernas resultat, bland annat meritvärde och andel godkända elever i år nio.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 6 timmar sedan

Fick ett möte med makthavarna – men det gav få svar

HURVA/ESLÖV Föräldrarna som har barn på Bokebo förskola i Hurva har under den kritiska höstterminen försökt påverka olika makthavare – hittills med klent resultat.De har haft möten med egna förskolans rektor och förskoleavdelningens chef. Sedan träffade de barn- och familjeförvaltningens ordförande David Westlund (S) och förvaltningschefen Kerstin Melén Gyllensten på stadshuset i Eslöv och fick bättre insyn i budgeten och varför den låg på minus – men föräldrarna var inte nöjda med de svaren heller.

Skånskan - 6 timmar sedan

Tar strid för fungerande förskolor

ESLÖV/HURVA Efter en jobbig höst har föräldrarna som har barn på Bokebo i Hurva inlett en kampanj för att skapa bättre villkor för barn och personal på förskolorna i Eslövs byar. De hoppas kampanjen växer sig större när den snart sprids till de andra orterna.Det blir affischer, plakat och banners utanför byarnas förskolor som barn och föräldrar tillverkat vid workshops.

Skånskan - 7 timmar sedan

”Plötsligt läste jag mitt namn”

– Jag är mest chockad.
Vittsjö GIK:s Michelle de Jongh visste inte vad hon skulle säga efter att hon blivit uttagen i Peter Gerhardssons A-landslagstrupp inför bortamötet med USA den 8 november.Michelle de Jongh har precis som hela Vittsjölaget svarat för en utmärkt säsong, och med bara en match kvar av allsvenskan kom den stora belöningen.

Skånskan - 7 timmar sedan

Chaufför åtalas efter kollision med vägbro

Malmö Vägbron har 3,8 meters frigång, lastbilen är 4,2 meter hög. Detta missade föraren till en tung containerlastbil.
Trots fem meter långa bromsspår körde han med kraft in i bron.

Skånskan - 7 timmar sedan

Vill folkomrösta om ny fältgrupp

Staffanstorp Att lägga ner fältgruppen är ett av de sämsta beslut som fattats.Det tycker Anders Rosdahl som har lämnat sitt förra parti, Moderaterna, och bildat ett nytt, Staffanstorps Välfärdsparti, SVP.
Han vill nu testa om det finns intresse för att folkomrösta om att lägga förslag på en ny fältgrupp.

Skånskan - 7 timmar sedan

Ja till tävling om Folkets park

Löddeköpinge Trots protester från Swing It och oppositionen tog kommunstyrelsen beslut om att göra en markanvisningstävling för Folkets park i Löddeköpinge. Innehållet i tävlingen är hemligt ett par veckor till.Vid onsdagens sammanträde i kommunstyrelsens sade alliansen ja till en markanvisningstävling gällande Folkets park i Löddeköpinge.

Skånskan - 7 timmar sedan

Motion om miljöarbetet

Kävlinge Socialdemokraterna har lämnat in en motion om att Kävlinge kommun borde arbeta mer strategiskt, målmedvetet och proaktivt för att främja en hållbar utveckling.
I dag har kommunen en miljömålsstrategi för 2015-2018. Den är ett bra första steg, anser kommunalrådet Catrin Tufvesson och hennes partikollega Rune Sandström.

Skånskan - 7 timmar sedan

Inbrott i bil på Center Syd

Löddeköpinge Vid halv sju på lördagskvällen upptäckte bilägaren till en tyskregistrerad bil att tjuvar smällt en ruta på bilen, som stod parkerad på Center Syd. Ryggsäckar som innehöll mat och biljetter till färjan stals..

Skånskan - 7 timmar sedan

Polisen sätter fokus på skadegörelse och inbrott

SVEDALA Bouleklubben, bowlinghallen, Folkets hus och även Svedala IF har haft påhälsning av tjuvar eller utsatts för skadegörelse
– Det är väldigt mycket nu. I samverkan med trygghetsvärdarna agerar vi på detta, säger Svedalas kommunpolis Jan-Ingvar Nilsson.Det har hänt tidigare och i helgen var det dags igen.

Skånskan - 7 timmar sedan

De skrämmer slag på hela byn

Skurup I kväll kommer Erikstorget att förvandlas till ett spöknäste.
Hundratals barn väntas samlas vid gröningen vid femkorset.De senaste åren har det varit flera hundra barn som velat delta i spökparaden i Skurup.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.