DN > Nyheter

Monday, 21 October, 12:23

DN - 09 okt 19 kl. 12:51

Regeringen ser över om det krävs åtgärderSvensk ekonomi bromsar in och arbetslösheten stiger, varnar Konjunkturinstitutet (KI)..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Konjunkturinstitutet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, seröver om det , krävs, åtgärder
Regeringen - 12 apr 18 kl. 12:00

Regeringen ser över sjukförsäkringen

Idag presenterade regeringen nya åtgärder för en trygg och hållbar sjukförsäkring med rätt stöd till individen. Det är en del av det åtgärdsprogram för en trygg sjukförsäkring med människan i centrum som regeringen presenterade tidigare i år..

Regeringen - 03 aug 17 kl. 11:00

Regeringen ser över Transportstyrelsens arbete

Regeringen har i dag tagit två beslut med anledning av de uppgifter som har framkommit om Transportstyrelsens it-upphandling. Första uppdraget innebär att en utredare ska genomlysa händelserna som ledde fram till att säkerhetskänslig och av andra skäl sekretessbelagd information hanterades på ett sätt som strider mot svensk lagstiftning. Det andra uppdraget innebär att Transportstyrelsen ska kartlägga vilken information som har hanterats på ett felaktigt sätt och bedöma vilka åtgärder som eventuellt krävs för att hanteringen av skyddsvärda uppgifter framöver ska ske på ett lämpligt sätt..

Regeringen - 09 mar 17 kl. 12:31

Regeringen vill se fler åtgärder för att förebygga avfall

Ett nytt lagförslag ska ge regeringen möjlighet att besluta om avfallsförebyggande åtgärder. Det föreslagna bemyndigandet kan användas för att införa ett förbud mot mikrokorn av plast i kosmetiska produkter..

SR - 02 maj 18 kl. 17:32

Regeringen föreslår åtgärder för att hitta papperslösa

Regeringen pekar på flera åtgärder för att hjälpa polisen att hitta människor som gömmer sig efter att ha fått avslag på sin asylansökan..

Regeringen - 22 mar 17 kl. 08:59

Riksdagens skrivelser till regeringen – åtgärder under 2016

I skrivelsen lämnar regeringen en redovisning av vilka åtgärder regeringen har vidtagit med anledning av de riksdagsskrivelser som överlämnats till regeringen. Redovisningen omfattar huvudsakligen åtgärder under tiden 1 januari–31 december 2016. Dessutom lämnar regeringen vissa uppgifter om antalet gällande författningar..

Regeringen - 13 mar 18 kl. 16:11

Riksdagens skrivelser till regeringen – åtgärder under 2017

I skrivelsen lämnar regeringen en redovisning av vilka åtgärder regeringen har vidtagit med anledning av de riksdagsskrivelser som överlämnats till regeringen. Redovisningen omfattar huvudsakligen åtgärder under tiden 1 januari–31 december 2017. Dessutom lämnar regeringen vissa uppgifter om antalet gällande författningar..

Kristianstadsbladet - 21 dec 12 kl. 11:03

Regeringen ser Skåne som ett viktigt transportnav


Fyra järnvägsspår mellan Malmö och Lund och åtgärder för att underlätta kollektivtrafik längs E 22 i Skåne, lyfts fram av regeringen när Trafikverket ska utarbeta den nationella planen för transportsystemet 2014?2025 tillsammans med kommuner och regioner. I Skåne gläds regionrådet Pontus Lindberg (M) över att regeringen nämner Skåne som ett viktigt nav för en stor del av landets transporter.?

Supermiljöbloggen - 20 maj 16 kl. 10:17

Regeringen vill se fler åtgärder som kan minska transportsektorns växthusgasutsläpp

Ger Trafikverket i uppdrag att snabbutreda saken. I går meddelade regeringen att man, som en del i arbetet med satsningen på ett fossilfritt Sverige, nu ger ett nytt uppdrag åt Trafikverket. Supermiljöbloggen har tagit del av uppdraget, som ska redovisas till regeringen redan den 30 juni i år, där det bland annat står: Trafikverket ska redovisa vilka styrmedel och åtgärder i infrastrukturen som krävs för att minska transportsektorns utsläpp av växthusgaser med 60 respektive 80 procent till år 2030 jämfört med nivån år 2010.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Regeringen ser över finansrådgivning

Regeringen har tillsatt en utredning som ska föreslå åtgärder för att stärka konsumentskyddet vid finansrådgivning. "Finansiell 'rådgivning' är alltför ofta inget annat än rent aggressiv marknadsföring", skriver konsumentminister Birgitta Ohlsson (FP) på Svenska Dagbladets debattsida. Hon anser att rådgivare som får provision frestas att sälja dyra och krångliga produkter i stället för att, som lagen kräver, fokusera på kundens bästa..

Helsingborgs Dagblad - 01 okt 12 kl. 07:15

Regeringen ser över finansrådgivning

Regeringen har tillsatt en utredning som ska föreslå åtgärder för att stärka konsumentskyddet vid finansrådgivning. "Finansiell 'rådgivning' är alltför ofta inget annat än rent aggressiv marknadsföring", skriver konsumentminister Birgitta Ohlsson (FP) på Svenska Dagbladets debattsida..

Regeringen - 31 mar 17 kl. 09:00

Förslag på åtgärder för ökad kvalitet inom äldreomsorgen

Fredag den 31 mars överlämnades utredningen med förslag på nationell kvalitetsplan för vård och omsorg om äldre personer till äldreminister Åsa Regnér. Ett av förslagen är legitimation för undersköterskor. Undersköterskor spelar en mycket viktig roll i äldreomsorgen och regeringen ser det som helt avgörande att undersköterskeyrkets status stärks..

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

Allsvenska jumbon sparkar tränaren

Hockeyallsvenska jumbon Södertälje sparkar tränaren Ulf Lundberg efter den dåliga starten på säsongen..

DN - 2 timmar sedan

Teaterrecension: Anna Vnuks ”Moppupproret” är märkligt ofysiskt

Det är mycket snack och lite verkstad i koreografen Anna Vnuks skolpjäs i Skärholmen, trots att hon annars är så bra på….

DN - 2 timmar sedan

Medier protesterar mot angrepp på pressfrihet

Flera australiska dagstidningar – en del som till vardags ligger i luven på varandra – visade på måndagen upp en enad….

DN - 2 timmar sedan

Politiskt bråk om biblioteksbudget i Stockholm

Kulturborgarrådet Jonas Naddebo (C) lovade en förstärkning på 16 miljoner kronor till Stockholms stadsbibliotek..

DN - 4 timmar sedan

Kraftig skottlossning mot fastighet

En fastighet i Uddevalla har utsatts för omfattande beskjutning, skriver polisen på sin hemsida..

DN - 4 timmar sedan

Alien: Sliten mellan två luggar

Kåseri. Min nya lugg hade i tre minuter efter att jag lämnat frisersalongen något som liknade en form..

DN - 5 timmar sedan

Dödstalet stiger efter protesterna i Chile

Protesterna i Chile har krävt ytterligare fem människors liv. De omkom i en brand i en klädfabrik i en förort till….

DN - 7 timmar sedan

”Politikerna vill lägga ner en trygg liten skola”

Sexåringar ska bussas till skola med uppemot tusen elever..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.