SR > Nyheter

Tuesday, 22 October, 13:13

SR - 09 okt 19 kl. 12:24

Svensk stålindustri pressas av lågkonjunkturSvensk stålindustri pressas av konjunkturnedgången och stålkoncernen SSAB låter delar av sin personal gå ned i arbetstid för att minska kostnaderna när produktionen blir lägre..
Läs mer på SR
Läs mer om:
SSAB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk stålindustri, pressasav , lågkonjunktur
Dalarnas tidningar - 22 okt 15 kl. 10:21

"Tredje världskriget" rasar mot Europas stålindustri

Dalarnas stålindustri, SSAB Borlänge, Outokumpu Avesta-Långshyttan, Ovako Smedjebacken och Eramet/Erasteels verksamheter i Långshyttan och Vikmanshyttan har nu levt i djupaste lågkonjunktur mycket längre än andra världskriget, som varade från september 1939 till augusti 1945..

PrivataAffärer - 26 aug 19 kl. 08:27

Persson: Bankernas marginaler på bolån pressas

Uttalandet kom som svar på en fråga om införandet av en eventuell bankskatt. ”Det är klart att bankerna också ska betala skatt på sina vinster och det gör man”, framhöll han. ”Det kanske inte är den klokaste finanspolitiska och konjunkturpolitiska åtgärden att i det här läget börja med någon slags jakt på bankerna”, sade Göran Persson som i våras tillträdde om ordförande i Swedbank.

Cornucopia - 25 jul 19 kl. 14:09

Konjunkturbarometern per enskild sektor

Nedan följer sammanställningen över konjunkturindikator per sektor. Fem sektorer är kvar i överhettning, elva är i djup lågkonjunktur.En sektor av industrin är kvar i enorm överhettning - "annan transportmedelsindustri".

PrivataAffärer - 23 aug 19 kl. 11:24

Hernhag: Fem favoritaktier i mina favoritbranscher

Aktiechattaren: Hej Marcus! Vilka branscher tror du på långsiktigt och vilka bolag utanför Sverige tycker du är bäst inom respektive bransch?
Marcus: Hej!

BT - 12 nov 13 kl. 10:11

Priserna faller - mer än väntat

Konsumentpriserna sjönk med 0,2 procent från september till oktober, enligt Statistiska centralbyrån (SCB). Inflationstakten var –0,1 procent i oktober, jämfört med plus 0,1 procent i september. Inflationstakten är den genomsnittliga förändringen av konsumentpriserna de senaste tolv månaderna.

Opinionen.se - 05 mar 14 kl. 01:56

Förslag: Sänkt avgift för fast jobb


Satsningar på utbildning, lägre arbetsgivaravgifter för fasta anställningar, höjt tak i arbetslöshetsförsäkringen och "spadfärdiga" infrastrukturprojekt att sätta in i lågkonjunktur. Så ska arbetslösheten pressas ner enligt en forskarrapport som beställts av Socialdemokraterna och som lämnas till S-ledaren Stefan Löfven på onsdagen. Forskargruppen sågar sänkta arbetsgivaravgifter för unga, för dyrt och skapar få jobb, skriver de på DN Debatt..

BT - 05 mar 14 kl. 01:55

Förslag: Sänkt avgift för fast jobb

Satsningar på utbildning, lägre arbetsgivaravgifter för fasta anställningar, höjt tak i arbetslöshetsförsäkringen och "spadfärdiga" infrastrukturprojekt att sätta in i lågkonjunktur. Så ska arbetslösheten pressas ner enligt en forskarrapport som beställts av Socialdemokraterna och som lämnas till S-ledaren Stefan Löfven på onsdagen.Forskargruppen sågar sänkta arbetsgivaravgifter för unga, för dyrt och skapar få jobb, skriver de på DN Debatt..

Kristianstadsbladet - 05 mar 14 kl. 01:55

Förslag: Sänkt avgift för fast jobb


Satsningar på utbildning, lägre arbetsgivaravgifter för fasta anställningar, höjt tak i arbetslöshetsförsäkringen och "spadfärdiga" infrastrukturprojekt att sätta in i lågkonjunktur.Så ska arbetslösheten pressas ner enligt en forskarrapport som beställts av Socialdemokraterna och som lämnas till S-ledaren Stefan Löfven på onsdagen.Forskargruppen sågar sänkta arbetsgivaravgifter för unga, för dyrt och skapar få jobb, skriver de på DN Debatt..

Trelleborgs Allehanda - 05 mar 14 kl. 01:55

Förslag: Sänkt avgift för fast jobb


Satsningar på utbildning, lägre arbetsgivaravgifter för fasta anställningar, höjt tak i arbetslöshetsförsäkringen och "spadfärdiga" infrastrukturprojekt att sätta in i lågkonjunktur.Så ska arbetslösheten pressas ner enligt en forskarrapport som beställts av Socialdemokraterna och som lämnas till S-ledaren Stefan Löfven på onsdagen.Forskargruppen sågar sänkta arbetsgivaravgifter för unga, för dyrt och skapar få jobb, skriver de på DN Debatt..

Helsingborgs Dagblad - 05 mar 14 kl. 01:57

Förslag: Sänkt avgift för fast jobb

Satsningar på utbildning, lägre arbetsgivaravgifter för fasta anställningar, höjt tak i arbetslöshetsförsäkringen och "spadfärdiga" infrastrukturprojekt att sätta in i lågkonjunktur. Så ska arbetslösheten pressas ner enligt en forskarrapport som beställts av Socialdemokraterna och som lämnas till S-ledaren Stefan Löfven på onsdagen..

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Damberg: Ska bli svårare att vara gängkriminell

För att bekämpa grova brott vill regeringen att brottsbekämpande myndigheter i hemlighet ska få installera avläsningsutrustning i datorer och telefoner. Ett kraftfullt instrument i kampen mot gängvåldet, säger inrikesminister Mikael Damberg..

SR - 15 minuter sedan

"Ryssland försöker få till en större lösning"

I Ryssland möts i dag Turkiets president Recep Tayyip Erdogan och Rysslands president Vladimir Putin för att diskutera läget i Syrien..

SR - 1 timme sedan

Utredning om obligatorisk språkförskola tillsätts snart

Både mammor och pappor ska arbeta, säger utbildningsminister Anna Ekström efter Ekots rapportering om att tusentals barn och en högre andel i särskilt i utsatta områden, inte går i förskolan..

SR - 2 timmar sedan

Brister när demens utreds med tolk

Det finns risk att patienter får fel diagnos då tolk används vid demensutredningar..

SR - 2 timmar sedan

Läkarnas krav: Häv avtalet med Apotekstjänst

Efter den senaste tidens inställda operationer på Akademiska sjukhuset i Uppsala kräver nu läkare att avtalet med leverantören Apotekstjänst hävs..

SR - 3 timmar sedan

Fortsatta protester i Beirut

I Libanons huvudstad kunde inte regeringen få de folkliga protesterna att tystna genom ett reformpaket med bland annat halvering av ministerlönerna..

SR - 3 timmar sedan

Stopp för tågen mellan Uppsala och Knivsta

Tågtrafiken har stoppats söder om Uppsala på grund av en lastbilsolycka..

SR - 3 timmar sedan

Just nu: LO:s besked om avtalsrörelsen

I morgon sammanträder LO:s representantskap för att bland annat behandla den kommande avtalsrörelsen..

SR - 4 timmar sedan

Ryskt fartyg utanför Norge i nöd — 33 ombord

En rysk isbrytare väster om Ålesund i Norge har skickat ut ett maydaylarm, skriver nyhetsbyrån NTB..

SR - 4 timmar sedan

Ekström: Viktigt att barn går i förskolan

Utbildningsminister Anna Ekström vill verka för att flera barn kommer till förskolan. Det är hennes kommentar om Ekots nyhet att flera tusend barn, särskilt i ekonomiskt utsatta områden inte går i förskolan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.