Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 23 October, 20:26

Cornucopia - 09 okt 19 kl. 12:17

Skanska varslar i Skåne - drar även ner på underleverantörerSkanska har lagt ett varsel av byggnadsarbetare i Skåne, på grund av minskad produktion av bostäder. Enligt media handlar det om några tiotal medarbetare av de 550 som i Skåne jobbar inom  husproduktion.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Skåne, Sydsvenskan, Skanskas, Syd

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skanska, varslari , Skånedrar , även, ner, underleverantörer
PrivataAffärer - 24 jul 19 kl. 16:40

Analytikerna förstår inte varför Skanska vänder nedåt

Läs även: Skanska slog analytikernas förväntningar ”Skanskas tapp är svårförståeligt, samtidigt går OMXS30 klart sämre än tyska DAX”, framhåller en investerare. Flera andra marknadsaktörer utrycker liknande tankar för Nyhetsbyrån Direkt. Simen Mortensen, analytiker på DNB, tycker exempelvis inte att det kom fram något under bolagets rapportpresentation som föra

PrivataAffärer - 09 jan 19 kl. 11:14

Kepler: Orderingången bådar gott för Skanska

Efter att på tisdagen ha meddelat om en order värd 1,1 miljard kr för att bygga ut en amerikansk skola meddelades det denna morgon om ytterligare två skolorder värda 2,9 miljarder kr tillsammans. Utöver dessa order om 4 miljarder kr har ett avtal tecknats med Metropolitan Transportation Authority i New York om en serviceanläggning värd omkring 3,3 miljarder kr, framkom på onsdagsmorgonen. Delgivningen av dessa offentliga order efter årsskiftet visar att det fjärde kvartalet lever en liten bit in i det nya året ur ett orderperspektiv.

BT - 28 nov 14 kl. 15:36

Skanska misstänks för mutor

Skanska har dragits in i den stora mutskandalen kring oljejätten Petrobras i Brasilien. Byggbolagets ledning nekar till att ha känt till vad som pågick. Men för några månader sedan beslutade Skanska att lämna Latinamerika.

HBL - 18 mar 15 kl. 07:43

Regnvatten spolar toan hos Skanska

Skyfall, skur eller duggregn gör ingen skillnad. Vatten som kommer från ovan är välkommet hos byggbolaget Skanska. Helst ser man att det regnar lite oftare.

SmålandsPosten - 10 jun 14 kl. 14:20

Seko varslar om strejk på Krösatågen

Tågstrejken på Öresundstågen är nu inne på andra veckan och parterna har inte nått någon lösning på konflikten. Nu trappar Seko upp och varslar även sina medlemmar på Krösatågen. Fackförbundet Seko meddelar via ett pressmeddelande, på tisdagseftermiddagen att de trappar upp strejken.

Cornucopia - 15 jun 18 kl. 08:44

Myresjöhus varslar

Småhustillverkaren Myresjöhus varslar 25 tjänstemän på bolagets huvudkontor. Anledningen uppges vara vikande försäljning på 20%. Marknaden i Stockholm har gått ner 60-70%, men kompenseras av övriga landet
Myresjöhus?

Cornucopia - 06 feb 19 kl. 10:49

Bolagsverket varslar 40 personer

Bolagsverket varslar 40 anställda på grund av "ekonomisk arbetsbrist". Myndigheten får inte ihop sin ekonomi. Myndigheten är avgiftsfinansierad av företagen, men går alltså inte runt trots att avgifterna ska finansiera verksamheten.

BT - 10 jun 13 kl. 17:14

Seko varslar 2 800

Fackförbundet Seko varslar om konflikt mot arbetsgivarparten Almega. Sammanlagt berörs runt 2 800 anställda. Fackförbundet Seko varslar om konflikt mot arbetsgivarparten Almega för medlemmar i telekom- och järnvägsbranschen.

Cornucopia - 15 jun 18 kl. 10:59

Villabyggandet har fallit 19% i landet - Anebyhus varslar

I linje med Myresjöhus minskade försäljning med 20% föll nybyggnationen av villor (småhus) med 19% under årets första kvartal. I främst Stor-Göteborg ökar dock byggandet av småhus. Även Anebyhus varslar nu.

TA - 03 mar 14 kl. 09:11

Skanska får amerikanska byggorder


Skanska har skrivit kontrakt om att bygga Watermark Seaport, ett flerfamiljshus i Boston, USA. Ordern är värderad till cirka 820 miljoner kronor, skriver byggkoncernen i ett pressmeddelande.Ordern inkluderas i orderingången för dotterbolaget Skanska USA Buildings första kvartal.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 3 timmar sedan

Så mycket kontanter har bloggläsarna hemma

Bloggen kan nu presentera resultatet från söndagens enkät om hur mycket kontanter bloggläsarna har hemma i svenska kronor respektive utländsk valuta. Se nedan.
En bloggläsares kontantreserv i euro.

Cornucopia - 6 timmar sedan

Chile: Femton döda, 2500 skadade och 2600 gripna i protester mot höjda taxor i kollektivtrafiken

Chile skakas av eskalerande protester sedan kollektivtrafiktaxor höjts, vilket satt fingret på upplevda stigande levnadskostnader och klyftor i samhället. Femton personer har dödats, cirka 2500 har skadats och åtminstone 2600 personer har gripits sedan protesterna eskalerade för en dryg vecka sedan.
Köer till mataffär sedan nationellt krisläge utropats.

Cornucopia - 10 timmar sedan

Diktaturen Ryssland drar sig ur Genevekonventionens skydd för civila och krigsoffer

Den Kremlstyrda diktaturen Federationen Ryssland drar sig ur Genevekonvensionens första protokoll, vilket innebär att det blir fritt fram för Ryssland att mörda civila i krig, utan några konsekvenser. Beslutet togs av diktatorn Vladimir Putin efter anklagelser om att ryska flygvapnet bombat fyra sjukhus i Syrien.
Diktaturen Rysslands utrikesdepartement.

Cornucopia - 12 timmar sedan

Brexit: Utträdesavtalet godkänt - men avslag på tidplanen

Det brittiska parlamentet ser ut att ha godkänt Brexit-avtalet om utträde ur EU, men röstade mot tidplanen. Premiärminister Johnson hotar nu med nyval, men det är osäkert om det finns mandat för detta. Kort sagt är läget fortsatt förvirrat.

Cornucopia - Igår: 19:49

Federal Reserve injicerade 100 miljarder dollar i marknaderna - USA-börsen +0.21%

Marknaderna mår som bekant inte särskilt bra. Den amerikanska centralbanken Federal Reserve injicerade idag 100 (99.9) miljarder USD i marknaderna i en tillfällig repa, men börsen i form av S&P-500 är i skrivande stund bara upp 0.

Cornucopia - Igår: 13:56

Når Lysa nollresultat 2020 och vinst 2021?

Robotförvaltaren Lysa meddelar via sin blogg att man passerat tre miljarder kronor i förvaltade medel och 23 000 kunder. Detta talar för att bolaget kan göra nollresultat 2020 och vinst 2021, om nu någon undrar hur det står till med finanserna. Detaljer nedan.

Cornucopia - Igår: 12:44

Evry eller SCB bakom felaktig arbetslöshetsstatistik?

Det framkommer nu att det är bolaget Evry som levererat av SCB ifrågasatta siffror till arbetskraftsundersökningen (AKU). Frågan blir dock om det är SCB eller Evry som är fel ute?
Generisk bild.

Cornucopia - Igår: 09:39

Framträder på Bokens Dag i Uddevalla torsdag 24:e oktober

Nu på torsdag framträder jag med en förkortad författarföreläsning på Bokens Dag på Folkets hus i Uddevalla. Evenemanget börjar 17:30 och övriga författare är Mari Jungstedt, Zeina Mourtada och Kalle Lind.
Stenviken från Stjärnklart-böckerna ligger norr om Ljungskile i Uddevalla kommun och heter egentligen Kråkholmen.

Cornucopia - Igår: 06:40

Peter Malmqvist: Finanskollaps inom ett år

Med Stockholmsbörsen på nytt börsrekord sticker Aktiespararnas Peter Malmqvist ut hakan och säger att marknaden kraschar inom ett år. Han rekommenderar dock inte något att sälja, för det värsta är inte att förlora pengar, utan att missa vinster.
Bullen.

Cornucopia - Igår: 21:47

MÖP-måndag: "Logistik är inte allt, men allt är inget utan logistik"

Dags för lite MÖP-måndag igen. Denna gång med lite fullstora logistik-kartbilder från kapitulationsrummet i Eisenhowers stabsplats i Reims. Bland annat byggde de allierade pipelines för för att förse trupperna och fronten med bränsle och drivmedel, vilket ger en bild av vilken gigantisk logistisk insats andra världskriget innebar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.