Dagens PS > Ekonomi

Friday, 18 October, 05:34

Dagens PS - 09 okt 19 kl. 12:28

Fondjätte satsar på den cirkulär ekonominBlackrock lanserar en ny fond med fokus på hållbara bolag. Fonden startade 2 oktober och ska ha mellan 30 och 50 bolag som innehav. En av förvaltarna, Sumana Manohar, nämner exempel på bolag i en intervju med Reuters. Hit hör norska Tomra, tyska Adidas och amerikanska Ball Corp. Evy Hambro på Blackrock menar att ökade flöden mot fonder som är hållbart märkta kommer öka kostnaden för att ta in nytt kapital för bolag som ses som mindre hållbara.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Manohar, Reuters, Tomra, Adidas, Ball Corp, Hambro, Blackrock, Fondjätte, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fondjätte, satsarpå den , cirkulär, ekonomin
DI - 22 jan 16 kl. 09:49

Fondjätte: Världsekonomin saknar motor

Ray Dalio, grundare av och ledare för världens största hedgefond Bridgewater Assets, är orolig för den globala ekonomin. Enligt finansmannen saknar den ett draglok i ett läge när penningpolitiken är tandlös. .

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 17 timmar sedan

EU och Storbritannien överens om brexit

EU:s och Storbritanniens förhandlare har nått fram till villkoren i avtalet gällande landets utträde ur unionen, uppger EU-kommissionens avgående ordförande Jean-Claude Juncker på Twitter. Ordföranden uppger att det ett ”rättvist och balanserat” avtal för EU och Storbritannien som är ett bevis på viljan att hitta lösningar. 🇪🇺🤝🇬🇧 Where there is a will, there is a #deal – we have one!

Dagens PS - 17 timmar sedan

Arbetslösheten minskade inte i september

Sveriges arbetslöshet var oväntat oförändrad 7,1 procent i september. Analytikerkonsensus låg på 6,7 procent. Under augusti var arbetslösheten 7,1 procent.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Tesla får tillstånd att börja tillverkning i Kina

Kinas industriministerium har gett grönt ljus åt Tesla att få börja tillverka bilar, rapporterar Reuters. Beskedet innebär att Tesla kan dra igång produktionen när det så vill. Baserat på tidigare uppgifter väntas tillverkningen starta denna månad.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Svenska Trustly öppnar kontor i Brasilien

Svenska direktbankbetalningstjänsten Trustly öppnar två techhubbar i brasilianska Vitoria och portugisiska huvudstaden Lissabon. Det framgår av ett pressmeddelande. Lanseringen i Vitoria kommer från samgåendet med PayWithMyBank i somras och målet är nu att anställa fler utvecklare över de kommande åren.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Norwegians 737 Max-flotta på marken till mars

Flygbolaget Norwegian genomför ändringar i vinterprogrammet och ställer fortsatt flygningar med Boeings 737 Max-flygplan till och med den 28 mars 2020. Det skriver branschsajten Check-in.dk.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Svenska Trustly öppnar kontor utomlands

Svenska direktbankbetalningstjänsten Trustly öppnar två techhubbar i brasilianska Vitoria och portugisiska huvudstaden Lissabon. Det framgår av ett pressmeddelande. Lanseringen i Vitoria kommer från samgåendet med PayWithMyBank i somras och målet är nu att anställa fler utvecklare över de kommande åren.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Mark Zuckerberg livesänder tal om yttrandefrihet

Dagens techbrief innefattar bland annat Fortnites nya karta, Netflix starka kvartalsrapport och en drönare som landar och laddar på egen hand. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Fortnite är tillbaka – med en ny karta Det omåttligt populära datorspelet låg nere under 48 timmar, men nu är det tillbaka, rapporterar The Verge.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Har du förtroende för regeringen?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. God råd är nu dyra för den sittande regeringen.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Di: Handelsbanken tappar veteran

Storbanken Handelsbanken tappar veteranen Peter Karlsson som beslutat sig för att lämna investmentbanken Capital Markets och han skall ha följts av flera andra. Det rapporterar Dagens industri. Karlsson är en verklig veteran inom Handelsbanken och har bland annat varit global aktiechef och analyschef.

Dagens PS - 21 timmar sedan

New York-börsen stängde under nollan

De amerikanska börserna handlades i negativ ton under onsdagshandeln. Svaga retail-siffor tillsammans med ihållande oro för en handelskonflikt mellan USA och Kina höll emot optimism över starka rapporter. På den breda marknaden sjönk S&P 500-index med 0,2 procent till 2 989,7.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.