Skånskan > Nyheter

Wednesday, 23 October, 12:27

Skånskan - 09 okt 19 kl. 12:20

Malmöbo misstänks för krigsbrott i SyrienEn skånsk man i 20-årsåldern misstänks för krigsförbrytelser alternativt brott mot mänskligheten som ska ha begåtts i Syrien 2017, rapporterar SVT Nyheter Skåne. Enligt åklagaren handlar det om en Malmöbo som misstänks ha deltagit i strider i Syrien och utreds nu för misstänkta krigsbrott. Till SVT Nyheter säger Thomas Ahlstrand, åklagare vid riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, att de misstänkta brotten ska ha skett 2017 och att det framkommit ny information som lett till åtgärder.
Mannen ska dock inte ha frihetsberövats. Åklagaren vill inte berätta för vilken grupp mannen stridit..
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Syrien, SVT Nyheter Skåne, Malmöbo, SVT Nyheter, Thomas Ahlstrand

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Malmöbomisstänks för , krigsbrotti , Syrien
Expressen - 09 okt 19 kl. 12:00

Ung man i Malmö misstänks för krigsbrott

En man i 25-årsåldern i Malmö misstänks för krigsbrott. Brotten ska ha ägt rum när mannen deltog i stridigheter i Syrien under år 2017.– Han har varit i Syrien under aktuell tid och det finns indikationer att det kan vara på detta sätt.

SR - 09 okt 19 kl. 15:40

Malmöbo utreds för misstänkt krigsbrott

En 23-årig Malmöbo utreds för misstänkt krigsförbrytelse alternativt brott mot mänskligheten i Syrien..

Sydsvenskan - 09 apr 16 kl. 13:57

Olle Lönnaeus: Fallet Osama Krayem visar att Malmö måste jobba hårt mot radikalisering

En vecka efter terrordådet i Bryssel i mars samlades politiker och tjänstemän från tjugo nordiska städer på konferens i Malmö för att diskutera hur man kan stoppa radikalisering av unga muslimer – att extremister ger sig av på jihadresor till Syrien och Irak.”Det är förvånansvärt få från Malmö”, påstod Kristina Persson (S), minister för nordiskt samarbete.Den bilden hade hon fått av sina partivänner i stadshuset i Malmö, inte minst ansvariga kommunalrådet Andreas Schönström.

Skånskan - 14 jun 16 kl. 18:22

Intygade falskt om studier i Syrien

MALMÖ Villkorlig dom och dagsböter blev domen för den 28-årige Malmöbo som förfalskade en studieförsäkran från en tandläkarutbildning i Syrien till CSN.Malmö tingsrätt menar i sin dom att det är klarlagt att mannen lämnade in ett falskt intyg från skolan i december 2012 när han skulle ansöka om fortsatta studiemedel för utbildningen på ett universitet i Syrien terminen efter.
Därmed fick han ut 63 215 kronor från Centrala studiestödsnämnden i januari 2013 utan att han kunnat vara närvarande på skolan under hela höstterminen och därmed inte fullföljde sina studier.

Skånskan - 09 sep 16 kl. 15:33

Syrisk exilorkester till Malmö

När kontrabasisten Raed Jazbeh kom som flykting från Syrien till Tyskland upptäckte han att det fanns många syriska musiker som bodde där och runtom i Europa.
– Varje dag på nyhetsprogrammen såg jag inslag om kriget i Syrien. Vad kan jag göra som musiker i Europa?

Sydsvenskan - 22 dec 15 kl. 21:05

Helsingborg och Malmö samlar sig. Mot extremism.

I såväl Malmö som Helsingborg tar nu arbetet för att motverka våldsbejakande extremism fastare form.Och det är hög tid. Hundratals individer, enligt Säkerhetspolisen åtminstone 300, har de senaste åren rest från Sverige ner till framförallt Syrien för att slåss för extrema rörelser som Islamiska staten, IS.

Helsingborgs Dagblad - 22 dec 15 kl. 21:05

Helsingborg och Malmö samlar sig. Mot extremism.

I såväl Malmö som Helsingborg tar nu arbetet för att motverka våldsbejakande extremism fastare form.Och det är hög tid. Hundratals individer, enligt Säkerhetspolisen åtminstone 300, har de senaste åren rest från Sverige ner till framförallt Syrien för att slåss för extrema rörelser som Islamiska staten, IS.

Skånskan - 19 apr 16 kl. 20:20

Blåste CSN om studier i Syrien

Malmö Mannen fick ut nästan 127 000 kronor i studiestöd för en tandläkarutbildning i Syrien. På skolan säger man dock att han inte gick där, så nu åtalas mannen.Bidragsbrott och grovt bidragsbrott medelst urkundsförfalskning – så lyder åtalsrubriceringarna mot mannen.

Sydsvenskan - 18 mar 15 kl. 08:50

Jihadist från Malmö i IS propagandakrig

Lördag kväll klockan 19:52 delar en 24-årig man från Malmö en mördarvideo från terrorgruppen Islamiska Staten på sin Facebooksida. Det är ett vidrigt filmklipp. En ung man i orange fångoverall står på knä på en grön äng.

Helsingborgs Dagblad - 18 mar 15 kl. 08:50

Jihadist från Malmö i IS propagandakrig

Lördag kväll klockan 19:52 delar en 24-årig man från Malmö en mördarvideo från terrorgruppen Islamiska Staten på sin Facebooksida. Det är ett vidrigt filmklipp. En ung man i orange fångoverall står på knä på en grön äng.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Man betedde sig underligt – polis evakuerade

Polisen har låtit evakuera en butik på Svågertorp sedan en man i butiken betett sig på ett sätt som beskrivs som underligt.Det var vid tio minuter i elva-tiden på onsdagsförmiddagen som polisen larmades till butiken. En man ska ha, för att citera polisen, ”uppträtt på ett sätt som väckt uppmärksamhet”.

Skånskan - 45 minuter sedan

60-talsstuga på 32 kvadratmeter såld i Höör

Höör Försäljningen av fastigheten på adressen Örnakärr 7 i Höör är nu klar. Ny ägare är Sylvester Louis Böldicke, 46 år, från Trelleborg och säljare är Jonas Carlsson. Det 32 kvadratmeter stora huset är byggt 1961.

Skånskan - 1 timme sedan

Skadades vid järnvägsbygget

HJÄRUP En gjuteriarbetare fick ett finger avslitet i samband med en olycka vid järnvägsbygget i Hjärup på tisdagen.
Mannen hade ett finger in i ett hål i ett rör samtidigt som röret lyftes upp. Mannens finger slets av och han fick åka till akuten för vård.

Skånskan - 1 timme sedan

39 hittade döda i container

Världen 39 personer har hittats döda i en container på ett industriområde i Essex i sydöstra Storbritannien.Polis och ambulans larmades till Watergate Industrial Park i Grays i grevskapet Essex klockan tjugo minuter i två i natt, lokal tid. De 39 personer man hittade i lastbilscontainern, varav en var en tonåring, förklararades döda på plats, skriver Sky News.

Skånskan - 2 timmar sedan

158 kvadratmeter stort hus i Blentarp sålt

Blentarp Nu är det klart vem som köpt huset på Stenberget 122 i Blentarp av Magnus och Tina Ibertsson. Nya ägare är Victoria Forsmark, 34, och Sofie Persson, 32. Priset blev 3 550 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i oktober 2019.

Skånskan - 3 timmar sedan

Fem snabba till VA Rocks

NÖJE Vem är Ida, Frida och Klara i VA Rocks? Vi bad de lista allt från guilty pleasures till vilken musiker de hade velat bjuda på middag. Ida Svensson Vollmer, 26 år, leadsång och gitarr
Bästa låt som någonsin skrivits?

Skånskan - 3 timmar sedan

I hjältarnas fotspår

Tre år efter debutalbumet Pull No Punches är Lundabandet VA Rocks tillbaka med nya skivan I Love VA Rocks – där soundet är råare och budskapet tydligare än någonsin. I kväll inleder de sin Sverigeturné med D-A-D och i november gör de ett stopp på KB i Malmö – samma scen där de en gång fick träffa sina hjältar i The Donnas och skrämde slag på sina föräldrar.Knappt har sista gitarrtonen hunnit mynna ut från Europaturnén med det tyska indiepunkbandet Kärbholz förrän det är dags för nästa stora turné för VA Rocks.

Skånskan - 3 timmar sedan

50 kvadratmeter stort hus i Ludvigsborg sålt till ny ägare

Ludvigsborg Fastigheten på adressen Mellanvägen 6 i Ludvigsborg har fått en ny ägare. Köpare är Mikael Rask, 20 år, från Höör och säljare är Sebastian Ekstam och Ananda Lopez Becerra. Köpet blev klart i september 2019 och priset blev 680 000 kronor.

Skånskan - 3 timmar sedan

Köpenhamnstågen försenade

Malmö/Köpenhamn Signalfel mellan Kastrup och Hyllie gör att tågen till Sverige försenas.Det finns för närvarande inga uppgifter när tågen åter kan gå som normalt. Det är främst Malmö som kan påverkas av förseningar..

Skånskan - 5 timmar sedan

Få koll på morgonens nyheter

Webb-TV .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.