Expressen > Nyheter

Wednesday, 16 October, 11:25

Expressen - 09 okt 19 kl. 12:00

Ung man i Malmö misstänks för krigsbrottEn man i 25-årsåldern i Malmö misstänks för krigsbrott. Brotten ska ha ägt rum när mannen deltog i stridigheter i Syrien under år 2017.– Han har varit i Syrien under aktuell tid och det finns indikationer att det kan vara på detta sätt. För att utreda detta har vi vidtagit åtgärder, säger vice chefsåklagare Thomas Ahlstrand..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Malmö, Syrien, Thomas Ahlstrand

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ungman i , Malmömisstänks för , krigsbrott
Skånskan - 09 okt 19 kl. 12:20

Malmöbo misstänks för krigsbrott i Syrien

En skånsk man i 20-årsåldern misstänks för krigsförbrytelser alternativt brott mot mänskligheten som ska ha begåtts i Syrien 2017, rapporterar SVT Nyheter Skåne. Enligt åklagaren handlar det om en Malmöbo som misstänks ha deltagit i strider i Syrien och utreds nu för misstänkta krigsbrott. Till SVT Nyheter säger Thomas Ahlstrand, åklagare vid riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, att de misstänkta brotten ska ha skett 2017 och att det framkommit ny information som lett till åtgärder.

SvD - 04 apr 17 kl. 17:37

Ett ohyggligt krigsbrott inför våra ögon

Total död”. Så beskrev en ung tysk soldat resultatet av den första kloringasattacken i historien, utanför den belgiska staden Ypern den 22:a april 1915. ”Ingenting var vid liv.

SR - 09 okt 19 kl. 15:40

Malmöbo utreds för misstänkt krigsbrott

En 23-årig Malmöbo utreds för misstänkt krigsförbrytelse alternativt brott mot mänskligheten i Syrien..

Sydsvenskan - 07 jan 11 kl. 22:44

42-åringen efterlystes efter 16 år

En slovensk tv-reporter hann före svenska och slovenska myndigheter. Alenka Bevcic intervjuade den för krigsbrott misstänkte skånske politikern, av bosniskt ursprung, redan 2007.
- Han pratade länge och sa att han aldrig menade att döda, säger hon till Sydsvenskan.

Sydsvenskan - 08 jan 11 kl. 06:30

42-åringen efterlystes efter sexton år

En slovensk tv-reporter hann före svenska och slovenska myndigheter. Alenka Bevcic intervjuade den för krigsbrott misstänkte skånske politikern, av bosniskt ursprung, redan 2007. -?

Helsingborgs Dagblad - 10 maj 15 kl. 04:00

"Platta till och sterilisera"

För några dagar sedan briserade en politisk bomb i Israel, när den israeliska människorättsorganisationen Breaking the Silence publicerade en samling vittnesmål från soldater som deltog i förra sommarens offensiv mot Gazaremsan.Rapporten står i stark kontrast till den officiella bilden av en väl avvägd militär operation som på alla sätt försökte undvika civila offer.De intervjuade soldaterna vittnar om mycket tänjbara eldgivningsregler:”Varje person som befinner sig i stridszonen ska betraktas som ett fientligt hot”.

Sydsvenskan - 18 feb 16 kl. 10:35

Dödlig attack mot FN-bas i Sydsudan

Minst sju människor har dödats och ett 30-tal skadats sedan beväpnade gärningsmän öppnat eld mot civila som sökt skydd på en FN-bas i Malakal i Sydsudan, enligt boende och rebeller. Uppgifterna har inte bekräftats av en oberoende källa.Jacob Nial är en av de boende på FN-basen och han berättar att en ung pojke och hans far var bland dödsoffren.

Expressen - 28 jun 17 kl. 14:35

Här skjuter irakiska styrkorna raketer mot kvinnor och barn

En ung man bakbinds, misshandlas och skjuts till döds. Män med ögonbindlar förs bort i transportfordon utan att någon får veta vart. Primitiva raketer skjuts in i tättbebyggda kvarter med tusentals kvinnor och barn.

YLE - 07 feb 16 kl. 15:39

Vi kan uppfylla våra internationella förpliktelser – om vi vill

– Visst kan man säga att Europa har misslyckats med att skydda människor och sköta sina skyldigheter när det gäller asylförfarandet, säger Elina Castren, verksamhetsledare på Flyktingrådgivningen. Elina Castren är verksamhetsledare på Flyktingrådgivningen Elina Castren är verksamhetsledare på Flyktingrådgivnignen Bild: Arto Timonen Hon funderar på vad president Sauli Niinistö kan ha avsett i sitt tal vid riksmötets öppnande i början av veckan när han sa: ”I något skede måste någon erkänna att vi inte – här och nu – kan uppfylla alla våra förpliktelser i de internationella avtalen.” Elina Castren tror

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

Kristerssons attack: S har tappat kontrollen

Det är ett högt tonläge som slår när partiledarna för de åtta riksdagspartierna möts i en debatt i riksdagen.  – Jag är allvarligt oroad. För Sverige har stora problem och medan problemen växer så tappar Socialdemokraterna kontrollen, säger Ulf Kristersson.

Expressen - 3 timmar sedan

Bengtsfors kommun måste spara 20 miljoner

Bengtsfors kommun i Dalsland måste spara 20 miljoner kronor, vilket framkommer i det budgetförslag som den styrande majoriteten lagt fram, skriver P4 Väst.  – Vi sparar på administration för att få ökad effektivitet, säger Stig Bertilsson, moderat kommunalråd, till P4.Bland annat ska man sänka politikerarvodet med fem procent..

Expressen - 2 timmar sedan

Alla partier vill vara förespråkare för landsbygden

På onsdagen är det dags för partiledardebatt i riksdagen.Och det lär bli samma teman som gör att debatten hettar till som vi såg prov på i söndagens ”Agenda”..

Expressen - 2 timmar sedan

Busch Thors tips – till motståndarna

På onsdagen ryker partiledarna ihop i en över tre timmar lång debatt i riksdagen. Men Liberalernas nya partiledare Nyamko Sabuni kommer inte att synas till, eftersom hon inte sitter i riksdagen. I stället ersätts hon av gruppledaren Johan Pehrson (L).

Expressen - 2 timmar sedan

Ubåt såld – men priset är hemligt

En ubåt har varit till salu i Vänersborg.Nu är den såld.– Ofta är det entusiaster som köper sådana här objekt, säger Ronny Henriksson, som varit försäljningsansvarig, till Ttela..

Expressen - 1 timme sedan

Myndigheter klimatkompenserar för miljontals skattekronor

Svenska myndigheter använder miljontals skattekronor för att klimatkompensera sina flygresor. Trots att flera forskare säger att vinsterna för klimatet är osäkra. Det visar Omvärldens granskning.

Expressen - 45 minuter sedan

Kvinna påkörd av buss – dog av sina skador

En kvinna i 70-årsåldern avled efter att ha blivit påkörd av en buss i Markaryd under onsdagen.Enligt polisen kördes kvinnan på av en buss på en mindre väg i utkanten av Markaryd..

Expressen - 3 timmar sedan

Skador på villa efter explosion i carport

Under natten detonerade något i en carport i Hässleholm. Flera rutor har gått sönder på det tillhörande huset. Ingen person skadades i explosionen.

Expressen - 3 timmar sedan

MORGONENS NYHETER: Misstänkt bomb i bilfirma • Sanders styrkebesked efter debatten • Falcon-mannens lyxliv – åtalas i dag

Nästan ett helt kvarter är avspärrat i Malmö en brand på en bilfirma. Enligt uppgifter till Kvällsposten misstänker polisen att det finns en bomb i byggnaden.■■■Den uppmärksammade demokraten Alexandria Ocasio-Cortez ställer sig bakom Bernie Sanders som partiets presidentkandidat – efter nattens debatt, enligt uppgifter till CNN.

Expressen - 4 timmar sedan

Falcon-mannens lyxliv – privatjet med hunden

Affärsmannen Max Serwin – utpekad som en av hjärnorna bakom miljardkuppen i Falcon Funds – åtalas i dag.Det är en man som tvingats lämna det internationella lyxlivet för en cell på Kronobergshäktet i Stockholm.Privatjet med hunden är utbytt mot ensamma stunder i den rymningssäkra rastgården.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.