Nyan > Svenskfinland

Saturday, 19 October, 14:03

Nyan - 09 okt 19 kl. 11:58

1492 väljare drabbade av inställd i-röstningPå en presskonferens på onsdagen beklagade valadministratör Casper Wrede att internetröstningen ställts in. Nu uppmanar man de 1492 utomlandsboende väljarna att snabbt beställa material för brevröstning – men tiden är knapp. Orsaken till att internetröstningen ställs in är att man i sena tester inte kunnat säkerställa att icke-röstberättigade inte kan delta i valet utan att upptäckas. Man fick de sista testresultaten på tisdagseftermiddagen, efter att man i en ceremoni upprättat internetvalet och internetvalurnan. Sent i går kväll fattades beslutet att man ställer in internetröstningen helt.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Casper Wrede, Åland, TEXT, Harald, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 1492, väljare, drabbadeav , inställd, i-röstning

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 15 minuter sedan

Provkörning av ”Barnens val”

I valet på söndag anordnar JCI ett parallellt ”Barnens val” i flera av vallokalerna, för att lära ut vad val är och hur det går till. .

Nyan - 2 timmar sedan

Ny vänkurs för frivilliga vänner

Röda korset håller en vänkurs för de som vill bli Röda kors-vänner till en som behöver det. Den frivilliga vännen erbjuder personligt stöd till till exempel någon äldre, ung med psykisk ohälsa eller en inflyttad genom att lyssna och vara närvarande. – Tillsammans kan ni till exempel besöka ett café, gå på teater eller promenera.

Nyan - 4 timmar sedan

Avkörning vid tekniska verken

En förare är misstänkt för grovt äventyrande av trafiksäkerheten efter en avkörning vid rondellen vid Tekniska verken i Mariehamn på fredagen. Föraren hade kört genom rondellen och över gång- och cykelbanan. Färden tog slut när föraren körde in i ett metallstaket som omgärdar personalparkeringen.

Nyan - 19 timmar sedan

Dahlmans inviger energieffektivt lager

W. J. Dahlmans nya lager på Karlbergsvägen är nu färdigställt.

Nyan - 20 timmar sedan

Green Key till Rundbergs stugor

Rundbergs stugor i Jomala har som första stugby på Åland beviljats hållbarhetsmärkningen Green Key. ”Hållbarhetsarbetet blir en allt viktigare del av turismen. För några år sedan var det främst hotell som valde att bli miljömärkta.

Nyan - 21 timmar sedan

Två sökande till kaplantjänst i Mariehamn

Alexandra Äng, församlingspastor i Finström-Geta församling, och Jessica Bergström-Solborg, kaplan i Korsholms svenska församling har sökt kaplantjänsten i Mariehamns församling. Det meddelar domkapitlet i Borgå stift. De sökandes behörighet kontrolleras vid domkapitlets sammanträde den 22 oktober.

Nyan - Igår: 13:51

Lukas Syberyjski blir IFK Mariehamns huvudtränare.

IFK Mariehamns nya huvudtränare heter Lukas Syberyjski.
Han efterträder Peter Lundberg som lämnar IFK Mariehamn för U-19-landslaget. - Jag är mycket nöjd över att vi kunnat göra klart med Lukas som vår nya tränare.

Nyan - Igår: 13:21

Satsningen på sjöfartsakademi förnyas

De åländska sjöfartsutbildningarnas anseende och popularitet måste höjas. Nu nysatsar landskapsregeringen. .

Nyan - Igår: 11:22

Grönt ljus om du spelar rätt

Yrkeshögskolan Novia i Jakobstad, Åbo Akademi i Vasa och New York University samarbetar sedan en tid tillbaka inom ramen för forskningsprojektet ”Musikteori i praktiken”, där man utvecklar nya pedagogiska metoder för musikteoriundervisningen. .

Nyan - Igår: 10:00

Ännu inget beslut om flygtrafiken

Den 15 september gick landskapsregeringens anbudstid ut för flygtrafiken mellan Mariehamn och Stockholm. Inget tilldelningsbeslut har ännu kunnat göras eftersom landskapsregeringen väntar på förtydliganden. – Det har tagit onormalt lång tid, säger Per-Erik G.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.