SR > Nyheter

Thursday, 24 October, 01:41

SR - 09 okt 19 kl. 11:40

Nobelpriset i kemi presenterasNobelpriset i Kemi 2019 tillkännages vid Kungliga Vetenskapsakademin 11.45. Ekot sänder direkt på sajten och i appen..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Kemi, Kungliga Vetenskapsakademin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nobelpriseti , kemi, presenteras
SR - 05 okt 16 kl. 05:00

Direkt: Nobelpriset i kemi presenteras

Vetenskapsradion och Ekot rapporterar och sänder direkt från Kungliga Vetenskaps­akademiens offentlig­görande om årets Nobelpris i Kemi, med start 11:45. Hör sedan fördjupning och kommentar i Vetandets värld 12:10 i P1..

SvD - 05 okt 16 kl. 11:24

11.45: Årets Nobelpris i kemi presenteras

Förra året fick svenske Tomas Lindahl ta emot Nobelpriset i kemi, tillsammans med två andra forskare. I dag får vi veta vem eller vilka som blir årets pristagare. Tillkännagivandet sker 11.

DN - 03 okt 18 kl. 11:20

Live: Här är årets nobelpristagare i kemi

Årets nobelpristagare i kemi presenteras. Följ sändningen live..

SVT - 05 okt 11 kl. 11:54

Nobelpristagaren i kemi presenteras

Expressen - 05 okt 16 kl. 10:46

Nu presenteras Nobelpriset i kemi

Här är vinnaren av Nobelpriset i kemi 2016 – snart. På onsdagen presenteras vinnaren av det prestigefyllda priset vid Kungliga Vetenskapsakademien i Stockholm..

BT - 08 okt 14 kl. 12:01

De får Nobelpriset i kemi

Eric Betzig, Stefan W Hell, William E Moerner får Nobelpriset i kemi. Eric Betzig, Stefan W Hell, William E Moerner får Nobelpriset i kemi. De tre får priset för utveckling av superupplöst fluorescentmikroskopi.

Sydsvenskan - 03 okt 18 kl. 06:00

Nu presenteras årets kemipristagare

Medicinpriset är avklarat, fysikpriset likaså. Nu har det blivit dags för 2018 års vinnare av Nobelpriset i kemi att tillkännages. Detta sker vid Kungliga Vetenskapsakademien, som tidigast klockan 11.

Helsingborgs Dagblad - 03 okt 18 kl. 06:00

Nu presenteras årets kemipristagare

Medicinpriset är avklarat, fysikpriset likaså. Nu har det blivit dags för 2018 års vinnare av Nobelpriset i kemi att tillkännages. Detta sker vid Kungliga Vetenskapsakademien, som tidigast klockan 11.

DI - 03 okt 18 kl. 06:24

Nu presenteras årets kemipristagare

Medicinpriset är avklarat, fysikpriset likaså. Nu har det blivit dags för 2018 års vinnare av Nobelpriset i kemi att tillkännages. Detta sker vid Kungliga Vetenskapsakademien, som tidigast klockan 11.

SR - 09 okt 13 kl. 07:12

Svensk tippas få Nobelpriset i kemi

Jag tycker att nobelpriset i kemi skulle kunna gå till svensken Svante Pääbo, som blivit en mästare på att analysera urgammalt DNA från våra släktingar, framför allt från neanderthalare. Det skulle i så fall gå till utvecklandet av den teknik som gör att det går att ta till vara på och öka upp mängden av det oerhört små mängder av väldigt små DNA-fragment man får tag på, och tekniken att kunna utskilja vad som är gamla små fragment jämfört med föroreningar från nutiden..

Fler nyheter från SR

SR - 6 timmar sedan

Risk för militär konflikt om Nilen

Etiopien bygger Afrikas största vattenkraftsdamm, och i Egypten är oron stor för att det ska leda till sämre flöden i Nilen. För några veckor sedan bröt samtalen mellan de båda länderna ihop, men idag väntas deras ledare träffas för att undvika en eskalerad konflikt..

SR - 7 timmar sedan

Svensk-kurdiska läkare ska hjälpa drabbade i Syrien

Efter Turkiets offensiv in i kurdkontrollerade områden av Syrien växer också behovet av hjälp och förnödenheter hos civilbefolkningen. Det har fått flera svensk-kurdiska föreningar att samla in pengar till de drabbade..

SR - 7 timmar sedan

USA lyfter sanktioner mot Turkiet

USA lyfter sanktionerna mot Turkiet som infördes som reaktion på den turkiska offensiven i nordöstra Syrien..

SR - 8 timmar sedan

Kriminologen: Förslag om villkorlig frigivning är rättsosäkert

Regeringen föreslår att bara personer som deltar i vård och behandling och inte missköter sig i fängelset ska kunna räkna med att komma ut efter två tredjedelar av strafftiden..

SR - 8 timmar sedan

Funkisorganisationer vill ha kunskapskrav för personal

Flera funkisorganisationer vill nu införa bindande kunskapskrav för personal på gruppboenden. Ekot rapporterade imorse, om att antalet anmälningar från personer som bor på dessa boenden ökat stort mellan 2016 och 2018..

SR - 9 timmar sedan

SD slutar driva frågan om samvetsfrihet

Sverigedemokraterna tänker inte längre driva frågan om samvetsfrihet. Det vill säga att barnmorskor ska kunna säga nej till att utföra aborter. Det framgår av ett förslag från partiets högsta ledning, enligt uppgift till Ekot..

SR - 10 timmar sedan

Vinstfall för Boeing efter strandade flyg

Flygplanstillverkaren Boeings nettovinst sjönk 53 procent under tredje kvartalet..

SR - 10 timmar sedan

Övervikt stort problem på Amerikanska Samoa

Andelen människor med övervikt och fetma stiger i de flesta länder på jorden, med diabetes och hjärt-kärlsjukdom som följd. Inget land har hittills lyckats vända trenden som hotar att knäcka vårdbudgetar. Värst är situationen på amerikanska stillahavsön Samoa..

SR - 10 timmar sedan

E45 blockerad mellan Orsa och Sveg

Lastbil står tvärs över E45.

SR - 10 timmar sedan

Malmöpolisen publicerar bild på misstänkt

Polisen har publicerat en bild på en man som man tror är en av gärningsmännen som utförde mordet på mamman och läkaren i Malmö. Bilden togs på mordplatsen och på sin hemsida ber nu polisen allmänheten om hjälp att identifiera mannen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.