Realtid > Ekonomi

Thursday, 24 October, 00:59

Realtid - 09 okt 19 kl. 11:24

KI: Högkonjunkturen är överKonjunkturinstitutet spår att den svenska högkonjunkturen är över och att Riksbanken inte höjer räntan i år eller nästa år..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Riksbanken

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KI Högkonjunkturenär över
Cornucopia - 08 jan 19 kl. 10:01

VD:ar säkra: Lågkonjunkturen är här - satsar ändå på tillväxt

Konsultbolaget Axholmen visar i sin årliga VD-undersökning att 52% tror på sämre makroekonomiskt läge ("lågkonjunktur") under 2019. Endast 4% tror att svensk ekonomi blir bättre. Samtidigt planerar 63% tillväxtsatsningar under året, istället för att bromsa in.

YLE - 29 nov 15 kl. 14:55

Trendbrott i Vasa: Lågkonjunkturen är här

Storföretagens samarbetsförhandlingar har fått stor synlighet i media. Det gäller Wärtsilä i Vasa där 110 måste gå och Vacon som gör sig av med 40. Nu senast kom nyheten om Uponor som ser ut att minska med 170 personer i Vasa.

Cornucopia - 07 jun 16 kl. 15:41

Konjunkturbarometern: Sverige fortsätter rakt ner mot lågkonjunkturen

Sent på bollen, men Konjunkturinstitutets (KI) konjunkturbarometer visar på att den svenska ekonomin fortsätter rätt ner mot lågkonjunkturen. Eller som KI kallar det: "gott stämningsläge". Ingen dålig stämning här inte.

PrivataAffärer - 20 sep 17 kl. 12:09

M: Ofokuserad budget slösar bort högkonjunkturen

Regeringen gasar när högkonjunkturen är stark men har inga reformer för jobb och integration. Budgeten är ofokuserad och slösar bort högkonjunkturen. Det sade Ulf Kristersson, ekonomisk-politiske talesperson för Moderaterna, vid en pressträff på....

Cornucopia - 26 sep 17 kl. 13:37

Fortsatt svag BNP-tillväxt - lågkonjunkturen närmar sig

Svensk BNP-tillväxt under andra kvartalet var fortsatt svag och lågkonjunkturen rycker allt närmare. Nedan följer en graf som visar på skillnaden mellan SCB:s och mitt sätt att analysera konjunkturläget och aktuell BNP-tillväxt.
Fyra kvartals rullande BNP-tillväxt, kalenderkorrigerad och säsongsrensad, samt fasta priser (justerat för inflation) som staplar.

DI - 19 dec 18 kl. 09:19

KI: Högkonjunkturen kulminerade förra halvåret

Högkonjunkturen mattas av, enligt Konjunkturinstitutets prognos. ”Ekonomin är nu på väg in i en avmattningsfas även om högkonjunkturen består de närmaste två åren.” KI lämnar prognos att BNP-tillväxten 2019 sjunker till 1,3 procent från tidigare prognosen 1,9 procent..

Cornucopia - 31 jul 19 kl. 14:00

BNP-siffrorna: Lågkonjunkturen är här (duh!)

Bloggen har nu tittat närmare på den relevanta och relativa innebörden av veckans svenska BNP-siffror från SCB. Beskedet är att lågkonjunkturen är här med en tillväxt på helhåret under 2.0% och med negativ riktning för första gången sedan skuldkrisens 2012.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Lågkonjunkturen består

Utvecklingen under årets andra kvartal visar att lågkonjunkturen kvarstår, skriver Teknikföretagen i sin konjunkturbarometer. Ordervolymerna minskar i flertalet branscher både på exportmarknaden och på hemmamarknaden. Men positiva inslag finns, till exempel är kapacitetsutnyttjandet lite högre än tidigare..

Helsingborgs Dagblad - 13 jun 12 kl. 09:23

Lågkonjunkturen består

Utvecklingen under årets andra kvartal visar att lågkonjunkturen kvarstår, skriver Teknikföretagen i sin konjunkturbarometer. Ordervolymerna minskar i flertalet branscher både på exportmarknaden och på hemmamarknaden. Men positiva inslag finns, till exempel är kapacitetsutnyttjandet lite högre än tidigare..

VBL - 30 jul 12 kl. 10:45

Lågkonjunkturen dyr historia för Ryanair

Lågkonjunkturen och de höga bränslekostnaderna försvagade resultatet i april–juni för Europas största lågprisflygbolag Ryanair. Företagets nettoresultat på 99 miljoner euro var nästan 30 procent mindre än under motsvarande period ifjol..

HBL - 30 jul 12 kl. 11:29

Lågkonjunkturen står Ryanair dyrt

Lågkonjunkturen och de höga bränslekostnaderna försvagade resultatet i april?juni för Europas största lågprisflygbolag Ryanair. Ryanairs nettoresultat på 99 miljoner euro var nästan 30 procent mindre än under motsvarande period i fjol.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 8 timmar sedan

”Stor potential på den kinesiska aktiemarknaden”

Handelskriget till trots, Joseph Wat, som förvaltar Atlantis Asian Fund, är ändå optimistisk. ”Du köper bäst när det finns blod på gatorna och säljer när det har lugnat ned sig”..

Realtid - 8 timmar sedan

”Det legala och det kommersiella måste samspela”

Advokatbyrån Synch är legal rådgivare till börsaktuella Reforce International, som nyligen tog in 51 miljoner kronor i en uppmärksammad finansieringsrunda. Utmaningen handlar om att koordinera en mängd intressen – legala, kommersiella, ägare och investerare – berättar Synchs teamchef Dan Örnfjäder..

Realtid - 9 timmar sedan

Därför har Öhman Fonder gått över till hållbar förvaltning

Öhman Fonder, som haft hållbarhetsinriktning under många år, hade vid halvårsskiftet fullt ut integrerat hållbarheten i all sin förvaltning, säger bolagets ordförande Johan Malm och vd Jamal Abida Norling..

Realtid - 11 timmar sedan

"Vi agerar givetvis för våra kunder och ägares bästa"

Med anledning av regeringens förslag ”En effektivare flytträtt av försäkringssparande” har tonläget skruvats upp ordentligt hos en del mindre aktörer i branschen. Avanza skriver i sitt något tekniska debattinlägg om hur flytträtten bäst ska gynna deras egen balansräkning. Det skriver Skandias pensionsekonom Mattias Munter i en replik..

Realtid - 11 timmar sedan

"Robur är inte till salu"

Kapitalförvaltargruppen Carneo vill köpa en stor nordisk kapitalförvaltare, men Swedbank är i alla fall inte intreserad av att sälja Robur. Det säger bankens vd Jens Henriksson till Realtid..

Realtid - 12 timmar sedan

800 jobb bort på Handelsbanken

UPPDATERAD Handelsbanken ska minska antalet anställda med 800, inklusive konsulter, i samband med det omstruktureringsprogram som banken presenterade i dagens delårsrapport..

Realtid - 12 timmar sedan

Softbank tar över Wework

Weworks grundare och tidigare vd lämnar alla uppdrag i kontorshotellbolaget för att säkerställa bolagets överlevnad genom att Softbank tar över kontrollen..

Realtid - 12 timmar sedan

Handelsbanken bantar 800 tjänster

Handelsbanken ska minska antalet anställda med 800, inklusive konsulter, i samband med i det omstruktureringsprogram som banken presenterade i dagens delårsrapport..

Realtid - 12 timmar sedan

”Stort intresse för hållbara fonder”

Dagens panel är enig om att hållbara investeringar och billiga index-fonder är tydliga trender i dag. Framöver spår experterna också allt fler tekniska lösningar som förenklar fondsparandet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.