Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Wednesday, 16 October, 11:37

Helsingborgs Dagblad - 09 okt 19 kl. 11:11

Ytterligare 25 år med bergtäkten i ÖssjöMark- och miljödomstolen ger Skanska fortsatt tillstånd – och lämnar grannarna besvikna..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Össjö, Skanska

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ytterligare25 , årmed , bergtäkteni , Össjö
SmålandsPosten - 06 feb 19 kl. 18:27

Bergtäkten i Engaholm oroar Alvestaborna

För drygt två veckor sedan rapporterade Smålandsposten om Sweroks planer på att öppna en bergtäkt i Engaholm mellan Alvesta och Gemla. Planerna har lett till oro bland närboende i området och flera hundra namn har samlats in för att stoppa bergtäkten..

SmålandsPosten - 01 jun 19 kl. 09:18

De frågorna avgör om bergtäkten får tillstånd

Behovet av bergmaterial och trafiksituationen genom Gemla. Det är frågor som Miljöprövningsdelegationen kommer att bedöma och som kan bli avgörande för vilket beslut man fattar. Materialet kring ansökan om en bergtäkt mellan Alvesta och Gemla är digert.

BT - 25 sep 19 kl. 04:00

Därför är bergtäkten lämplig

Utan bergtäkter får vi inga nya vägar, bostäder, broar eller järnvägar, skriver företrädare för Svenska kyrkan med anledning av protesterna mot den planerade bergtäkten i Fristad..

UNT - 16 jul 13 kl. 19:04

Ska sätta bergtäkten på kartan

Lokala talanger, Lets dance-vinnare och så nyheten för i år: hemlig gäst. Förberedelser inför årets upplaga av allsång i bergtäkten är i full gång..

LV - 07 feb 17 kl. 20:25

Stoppa bergtäkten i Södra Vi

Den planerade bergtäkten mellan Käbbo och Skärstad i Södra Vi kommer att täcka en yta lika stor som tjugofem, 25, fotbollsplaner. Fem miljoner ton, 5 000 000 ton, berg och morän ska krossas och fraktas bort. Vacker tallskog och fina bärmarker skövlas och ödeläggs för all framtid..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Flera överklaganden av bergtäkten

Nu har beslutet att godkänna den nya bergtäkten i Ulvsby som miljöprövningsdelegationen på länsstyrelsen i Örebro fattade för några veckor sedan överklagats..

GöteborgsPosten - 28 okt 18 kl. 22:02

Utökad brytning i bergtäkten

Företaget Bullarens Grus får förlängt tillstånd att använda bergtäkten öster om Tanumshede. Verksamheten kommer också att utökas..

SmålandsPosten - 05 apr 19 kl. 19:15

Kommunen väntas vara positiva till bergtäkten

Alvesta kommun ska inom en snart framtid yttra sig angående den planerade bergtäkten i Engaholm. Planerna har varit väldigt omdebatterade, men Alvesta kommun väntas se positivt på Swerocks ansökan..

SmålandsPosten - 13 apr 19 kl. 09:57

Alvesta: Ja till bergtäkten

Måndagen den 15 april är sista dagen att yttra sig över bergtäkten mellan Alvesta och Gemla. Kommunstyrelsen i Alvesta är som väntat positiv. – Vi har yttrat oss i frågan ur ett övergripande perspektiv, säger Per Ribacke (S)..

SmålandsPosten - 30 maj 19 kl. 15:52

Roger bor 480 meter från den planerade bergtäkten: ”katastrof”

Roger Johansson bor 480 meter från den planerade bergtäkten i Engaholm. – Det känns nattsvart, en ren katastrof, säger han. Han är inte ensam om att protestera.

SmålandsPosten - 03 jun 19 kl. 06:52

Goda grannar – men kommunerna agerar olika om bergtäkten

– Om vi ska vara trovärdiga i arbetet för utveckling i vår kommun så kan vi inte alltid säga nej till jobbiga saker, säger Per Ribacke (S), kommunalråd i Alvesta. – I den här frågan måste jag se till mina kommuninnevånares intressen, säger kollegan Anna Tenje (M), i Växjö. Det handlar förstås om bergtäkten mellan Alvesta och Gemla, där Alvesta sagt ja och Växjö nej.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Brittiska föräldrar i Trumpmöte: ”Vill hjälpa”

Föräldrarna till den 19-årige man som omkom i en uppmärksammad trafikolycka i Storbritannien har fått träffa USA:s president Donald Trump. Föräldrarna har sedan olyckan i augusti krävt att den amerikanska kvinna med diplomatisk immunitet som körde bilen.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Lions letar med ljus och lykta efter årets lucia i Ängelholm

Två frivilliga måste bli minst sju senast den 3 november..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Fyra gripna efter rasistskandalen i Sofia

Bulgarisk polis har gripit fyra personer misstänkta för att ha koppling till rasistiska tillmälen riktade mot mörkhyade engelska landslagsspelare i måndags EM-kvalmatch i fotboll mot Bulgarien i Sofia. "Hittills har fyra gripits av polisen, vars inbland.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Grönt ljus för Vellinges tiggeriförbud

Vellinge kommuns beslut att införa tiggeriförbud är inte olagligt, meddelar kammarrätten i ett pressmeddelande. Förra året slog Högsta förvaltningsdomstolen fast att Vellinge kommun har rätt att införa ett förbud mot passiv pengainsamling, då det inte s.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Fortsatt inställda operationer i Uppsala

Alla planerade operationer och slutenvård ställs in vid Akademiska sjukhuset i Uppsala även under torsdagen och fredagen, uppger Region Uppsala. Orsaken är bristen på sjukvårdsmaterial – en situation som pågått sedan i förra veckan. Medicinskt angelägna.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Så många elsparkcyklar har Stockholm flyttat

Elsparkcyklar som slängts på trottoarer, gator och cykelbanor var en ny sommarplåga i flera svenska städer för ett par månader sedan. Stockholm beslutade sig att börja forsla bort fordonen och enlig trafikkontoret har det haft god effekt. Stockholms sta.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Svensk studie försvårar för Semenya

Caster Semenya får allt svårare att övertyga friidrottsvärlden om att hon och andra hyperandrogyna kvinnor ska få tävla utan medicinering. Det ser svenska forskare till. Deras studie visar på ökad prestationsförmåga hos unga kvinnor efter testosterontil.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Fjärderfän ställs ut i boulehallen i Åstorp

Ankor, duvor och höns både lördag och söndag i boulehallen..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Påkörd av buss – äldre kvinna död

En kvinna i 70-årsåldern miste livet i en trafikolycka i Markaryd på morgonen. Enligt polisen blev kvinnan påbackad av en buss. Hon klämdes fast under fordonet, skriver lokala medier.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Otippad duo skriver mat-feelgood

Årets kock-vinnaren och krögaren Karl Ljung och Moderaternas förre partisekreterare Per Schlingmann skriver en roman tillsammans. Boken ska heta "Familjen Morelli" och beskrivs av förlaget som "gastronomisk feelgood". Handlingen kretsar kring huvudperso.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.