DI > Ekonomi

Tuesday, 22 October, 05:23

DI - 09 okt 19 kl. 11:10

Afrikanska export-import-banken överväger notering på LondonbörsenAfrikanska export-import-banken, med huvudkontor i Egypten, överväger en notering på Londonbörsen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Londonbörsen, Egypten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Afrikanska, export-import-banken, överväger, notering, Londonbörsen
YLE - 17 jan 15 kl. 07:09

Oljepriset – vinnare och förlorare

Billigare bränsle för bilisterna och lägre uppvärmningskostnader för husägare med oljeeldning känns i plånboken relativt snabbt då råoljepriset har sjunkit med mer än hälften på ett halvt år. Men det lägre oljepriset har långtgående konsekvenser också för världsekonomin och maktbalansen i världen. I juni i fjol kostade ett fat (barrel=158,9 liter) Nordsjöolja drygt 110 dollar.

YLE - 14 mar 14 kl. 12:49

"Importförbud Rysslands svar på EU-sanktioner"

Rysslands kan reagera på eventuella ekonomiska sanktioner genom att ställa till förtret för EU-länder. De första reaktionerna kunde vara att utfärda korta importförbud som drabbar små och medelstora företag inom EU, säger forskaren Hanna Smith från Alexanderinstitutet. - Ryssland kan t.

YLE - 04 jan 17 kl. 16:59

Analys: Treklöver kämpar om ordförandeposten i SDP

Duon Antti Rinne och Timo Harakka blev en treklöver då uleåborgsledamoten Tytti Tuppurainen meddelade att hon ställer sig till förfogande som partiordförande för SDP. Med tre kandidater blir upplägget inför partikongressen genast mer intressant, skriver Rikhard Husu. Beskedet om att Tytti Tuppurainen kandiderar för ordförandeposten var på många sätt väntat.

Sydsvenskan - 31 dec 11 kl. 01:30

Kina köper makt

Kina är på global shoppingtur. Men med pengarna kommer krav på politisk makt.
Nyårsafton.

Expressen - 30 nov 17 kl. 00:21

70 företag kräver ett mer hållbart svenskt skogsbruk

Sverige är den tredje största exportören i världen för papper, massa och sågade produkter. Exporten omsätter 125 miljarder kronor årligen. 70 importörer av skogsprodukter runtom i Europa kräver nu att Sverige ser över sin avverkning av skog med höga naturvärden.

YLE - 04 dec 13 kl. 14:45

Nordea: Finland hotar bli på efterkälken

Finanskoncernen Nordea ser dystert på den ekonomiska framtiden i Finland - och skruvar ner prognosen för ekonomin. Nu finns det många skäl att se allvaret i det ekonomiska läget. I sin nya prognos säger Nordea att arbetslöshetstoppen ännu inte är nådd, och många kommer att förpassas utanför arbetsmarknaden.

YLE - 07 aug 14 kl. 18:07

Niinistö: Börjar likna kalla kriget

President Sauli Niinistö säger att relationen mellan västländerna och Ryssland nu börjar likna det läge som rådde under kalla kriget. Alla artiklar som berör det ryska importförbudet Ryssland inför totalstopp på import av matvaror "Livsmedelsföretagen måste hitta nya marknader" "Finland måste överväga jordbruksstöd" Valio: Vi köper det som produceras Matexporten till Ryssland ökade ännu i början av året Importstoppet oroar mjölkbönder Toivakka: Ryska motsanktioner var väntade Stubb: Vi klarar av det här Niinistö: Börjar likna kalla kriget Niinistö kommenterade de färska ryska motsanktionerna i Valkeakoski på torsdagen. - Vi har levt i en stämning av en allt kyligare fred.

TA - 09 okt 13 kl. 10:54

Ryssland hackar i stärkt Östeuropa

Ryssland står ut som ett sänke i Östeuropa, där ekonomin börjat hämta sig så smått.Och Ukraina står inför en akut kris, enligt SEB.
Östeuropa har inlett en ekonomisk återhämtning i höst, med undantag för några länder.

VA - 26 maj 11 kl. 14:26

Sverige saktar in

26 maj Sveriges BNP väntas ha stigit med 6,6 procent under första kvartalet jämfört med samma kvartal 2010. Jämfört med fjärde kvartalet väntas BNP ha stigit med 0,9 procent. Det framgår av SME Direkts prognosenkät där 14 banker och fondkommissionärer medverkade.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Svenske Youtubestjärnan: Jag är avstängd i Kina

Svenske Youtubestjärnan Felix ”Pewdiepie” Kjellbergs videor går inte längre att se i Kina, uppger stjärnan själv i ett….

DI - 15 minuter sedan

Detta händer tisdagen den 22 oktober

Rapportfloden rusar vidare med kvartalsrapporter från bland andra Saab på morgonen och Arjo och SKF vid lunchtid..

DI - 6 timmar sedan

Godståg plågas av miljardförluster: Får betala för att vara fossilfri

Samtidigt som gods måste flytta från väg till räls för att klara klimatmålen gör godstågsbranschen mångmiljonförluster..

DI - 6 timmar sedan

IVA firar 100 år – med kungligheter och bankett

Vad har en fiskkartongtillverkare i Lofoten, en kassörska utanför Halmstad, en åttaårings försäljning av storblommiga….

DI - 7 timmar sedan

SEB utklassas av Wall Street-bjässar – rasar i rankning

Inför kvartalsrapporten på onsdag visar färsk statistik att familjen Wallenbergs bank SEB har fallit från första till….

DI - 7 timmar sedan

Amerikanska storstaden vill göra energibolaget kundägt

San Jose, den tredje största staden i den amerikanska delstaten Kalifornien, vill omvandla energibolaget PG&E till ett….

DI - 7 timmar sedan

Uppgångar i New York men Boeing tyngde storbolagsindex

New York-börserna inledde veckan med uppgångar och stängde måndagen med högre kurser..

DI - 7 timmar sedan

Norrmän låg bakom SCB:s statistikblunder

I förra veckan berättade Statistiska centralbyrån (SCB) att myndighetens siffror visat för stor ökning av….

DI - 7 timmar sedan

Uppgifter: Softbank tar kontroll över Wework

Softbank uppges ta kontroll över Wework genom att investera 4-5 miljarder i nyemitterade och befintliga aktier, enligt….

DI - 8 timmar sedan

FI tillsatte regelchef med kritiserad metod

Finansinspektionen, FI, har skaffat en chef för regelefterlevnad.  Tjänsten utannonserades enbart på intranätet och på….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.