Kristianstadsbladet > Nyheter

Tuesday, 22 October, 05:16

Kristianstadsbladet - 09 okt 19 kl. 10:31

Och Nobelpriset går till...Anne Carson, Jamaica Kincaid eller kanske Margaret Atwood? Enligt förhandsspekulationerna ligger ovanligt många kvinnliga författare bra till när Svenska Akademien ska dela ut två litteraturpris..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Nobelpriset, Carson, Kincaid, Margaret Atwood, Svenska Akademien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Och Nobelpriset, gårtill
Svenskbladet - 30 nov 99 kl. 00:00

Nobelpriset nedskrivet till Aladdinask, mugg och t-shirt

Nobelstiftelsen meddelar via ett pressmeddelande att Nobelprisets prissumma sänks dramatiskt, från 10 miljoner kronor till två presentföremål och en Aladdinask.

Beslutet att sänka prissumman från 10 miljoner kronor till en T-shirt, mugg och Aladdinask hänger samman med den bedömning som styrelsen idag gör av möjligheterna att få en realavkastning på Nobelstiftelsens kapital under de närmaste åren.

- Vi kan inte spendera hela Nobelstiftelsens kapital på en och samma gång, då blir det omöjligt att dela ut priset i framtiden, denna nedskrivning säkrar möjligheterna för att dela ut priset i framtiden, lyder Nobelstiftelsens pressmeddelande.

Sydsvenskan - 09 okt 14 kl. 07:57

Fem tunga skäl till varför Nobelpriset i litteratur är ett intellektuellt haveri

Idag är det årets festligaste dag för bokälskare, sägs det. Nobelpriset i litteratur delas ut! I den globala kulturjournalistkåren jublas det.

Kristianstadsbladet - 10 okt 13 kl. 07:00

Två som borde fått Nobelpriset

Foto: TT
Kultursidans nedräkning till Nobelpriset i litteratur avslutas idag. Men författare och kulturskribent David Stenbeck vill inte sia om årets nobla val, istället ser han bakåt och lyfter fram två författare som aldrig fick det. Fast det borde de ha fått.

Skånskan - 11 okt 15 kl. 10:00

Jag vill inte vinna Nobelpriset

Kultur och Nöje I veckan utropades årets Nobelpristagare i litteratur och som författare får jag ibland frågan om jag själv drömmer om att vinna priset. De flesta verkar förutsätta att Nobelpriset i litteratur betyder samma sak för en skribent som ett OS-guld gör för en friidrottare. Jag brukar svara ett kort ”ja” eftersom ett ”nej” kräver mycket mer förklaring, men med tanke på de förutsättningar som krävs för att en person ska kunna vinna Nobelpriset i litteratur är jag faktiskt inte det minsta intresserad/faktum är att jag inte har någon som helst önskan att vinna Nobelpriset i litteratur.

Dagens PS - 04 jun 18 kl. 09:42

Professor om Nobelpriset: Ett förlorat pris?

Lättare att bli påve än att bli kvinnlig nobelpristagare. Visst, det är sarkasm – men finns det någon substans bakom den dåliga statistiken?  Vi har hört det förut – unga kvinnor som levererar likvärdigt bra som unga män på utvärderingar inom vetenskapliga, tekniska- och matematiska områden.

SVT - 10 dec 18 kl. 18:41

Maryse Condé: ”Ingen skillnad på nobelpriset och det alternativa nobelpriset”

Varje år besöker nobelpristagaren i litteratur Rinkeby, och i år var det därför tid för Maryse Condé – som tilldelats det som kommit att kallas det ”alternativa nobelpriset” – att träffa elever på Rinkeby bibliotek, – Jag gör ingen skillnad på nobelpriset och det alternativa nobelpriset, det är samma sak för mig, säger hon till Kulturnyheterna..

Kristianstadsbladet - 04 okt 11 kl. 06:30

Nobelpriset på torsdag

På torsdag klockan 13.00 tillkännages namnet på årets Nobelpristagare i litteratur. Det meddelade Sv?

Regeringen - 06 okt 11 kl. 14:30

Statsministern om Tomas Tranströmers nobelpriset

Fredrik Reinfeldts kommentar till att Tomas Tranströmer får Nobelpriset i litteratur:- Jag är glad och stolt att Tomas Tranströmer tilldelats Nobelpriset i litteratur. Jag vet att många länge har hoppats på detta. Det här ger ytterligare uppmärksamhet åt svensk litteratur utomlands.

Kristianstadsbladet - 09 okt 12 kl. 10:53

Nobelpriset i litteratur tar priset

Dörren. Förväntningarna. Jublet.

Kristianstadsbladet - 17 okt 13 kl. 15:18

"Olycklig - även utan Nobelpriset"

Foto: LEIF R JANSSON
David Stenbeck skriver den 10 oktober att Harry Martinson hade mått bättre utan Nobelpriset. Det är sanning i behov av komplettering.
Harry Martinson föds 1904, samma år som fadern ?

Cornucopia - 09 okt 14 kl. 08:44

Nobelpriset i litteratur går INTE till ...

... en amerikansk manlig författare. Sist det skedde var John Steinbeck 1962 och före det Ernst Hemmingway 1952.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Läsartext: Rimliga arbetsvillkor kan rädda många småföretag

Vem vill ta över? Frågan aktualiserades i en undersökning om 40-talisternas pensionsavgångar. 45 000 företagare planerade att lägga ner direkt vid sin pension och ett stort antal ägarskiften riskerade att misslyckas..

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Han jobbar för framtidens ST-läkare

Han började teckna, ville sedan bli militär. Nu är Mikael Ristovski ST-läkare inom psykiatrin och ångrar varken sitt yrkesval eller den vingliga vägen dit..

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

I väntan på ny hiss – äldre får åka utanpå fasaden

Strul med hissen på Brogården har kantat tillvaron på äldreboendet sedan sommaren 2018. Kommande veckor ska en ny hiss installeras. På måndagen sattes en tillfällig lösning utanpå byggnaden..

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Avlopp gick rakt ut i Helge å: Förening menar att kommunen är skyldig

Knislinge folkets hus- och parkförening har fått en avgift på 4 500 kronor efter att ett avlopp dragits rätt ut i Helge å. Men, den här avgiften för debiterad arbetstid, överklagas nu..

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Nytt avtal: Elever får äta på restaurang

Under måndagen öppnade Restaurang Tranan igen, med de nya entreprenörerna Simon Moldovan och Bobban Kukulovic. Nu kommer nästa nyhet..

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Önskan om övergångsställe vid förskola får nej

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Minister besökte populär vårdcentral: ”Vi uppskattar att hon kommer hit och inte bara besöker mindre städer”

Under måndagen besökte socialminister Lena Hallengren familjecentralen på Näsby och vårdcentralen i Knislinge, som gärna vill bli familjecentral. – Vi uppskattar att hon kommer hit och inte bara besöker mindre städer, sa Anders Bengtsson (S), vars parti genom en interpellation lyfter familjecentralsfrågan på torsdagens kommunfullmäktige. .

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Utryckning till lägenhetsbrand

På natten till tisdagen började det brinna i en lägenhet i ett flerfamiljshus i Tollarp..

Kristianstadsbladet - 4 timmar sedan

Jessica Meir siktar mot månen

Kristianstadsbladet - 5 timmar sedan

Countrymelankoli i hjältarnas spår

Kulturkvarteret på torsdag, 24 oktober: En dubbel, mixad på Memphisblues och Dallascountry. Joshua Ray Walker supportar Cedric Burnside..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.