YLE > Svenskfinland

Monday, 21 October, 11:43

YLE - 09 okt 19 kl. 10:07

Nu öppnar barnjouren på Malmska: "Vi upplever att det här är vad folket vill ha"Som svar på önskemål från barnfamiljer öppnar Malmska sjukhuset i Jakobstad en jour för barn. Den ska förbättra vården och förkorta väntetiden för barn..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Malmska, Jakobstad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu öppnar barnjouren, MalmskaVi , uppleveratt det , här är vad folket vill ha
SVT Debatt - 02 jul 13 kl. 15:44

Folket vill ha en statlig skola

SKOLAN Friskolereformen och kommunaliseringen av den svenska skolan har haft många negativa konsekvenser. Idag vill en majoritet av svenskarna vill att vi återgår till en statlig skola, och politikerna borde lyssna på deras önskemål, skriver Bo Jansson, ordförande för Lärarnas Riksförbund. Svenska folket vill se en annan styrning av skolan, man vill se en mer nationell skola.

Sydsvenskan - 29 jun 15 kl. 16:54

Alla parter vill att Grekland blir kvar i eurosamarbetet, frågan är bara hur.

Långivarna försöker lösa ett problem, medan den grekiska premiärministern talar om förnedring och stolthet. I helgen avbröts förhandlingarna och därpå tillkännagav den grekiska regeringen att det ska hållas folkomröstning om lånevillkoren. På tisdagen ska landet, i ett första led, betala tillbaka en och en halv miljard euro till IMF.

Helsingborgs Dagblad - 29 jun 15 kl. 16:54

Alla parter vill att Grekland blir kvar i eurosamarbetet, frågan är bara hur.

Långivarna försöker lösa ett problem, medan den grekiska premiärministern talar om förnedring och stolthet. I helgen avbröts förhandlingarna och därpå tillkännagav den grekiska regeringen att det ska hållas folkomröstning om lånevillkoren. På tisdagen ska landet, i ett första led, betala tillbaka en och en halv miljard euro till IMF.

YLE - 25 jul 16 kl. 04:02

Små partier vill röra om i debatten

För att ett litet parti ska bli stort krävs det att partiet identifierar var folkets missnöje ligger. Efter att Storbritannien röstat om utträde ur EU har till exempel Självständighetspartiet i Finland fått ett uppsving. - När vi började samla in namn på hösten 2015 så var det ganska lamt, men nu på våren har det gått mycket bättre.

BT - 06 nov 14 kl. 17:10

Madridbor pratar ogärna Katalonien

I Madrid är Spaniens regering obeveklig i sin vilja att stoppa alla former av omröstningar om självständighet i Katalonien. Men på gatorna är det svårt att få människor att säga vad de tycker i frågan.På en bänk utanför Carlos III-universitetets lokaler vid Puerta de Toledo sitter två medelålders kvinnor och pratar.

YLE - 07 nov 15 kl. 09:00

Vill ditt barn träffa BUU-klubbsledarna? BUU-turnén sparkar i gång i Österbotten

Den årliga turnén inleds med en sväng i Österbotten 11–14.11, där det blir elva shower och BUU-dagen i Korsholm innan BUU-gänget styr kosan söderut. Staffan Gräsbeck, Eva Fyrqvist och Jontti Granbacka är alla med på turnén.

Cornucopia - 21 jan 15 kl. 18:36

Gästinlägg: Att jag har lyckats här i Sverige har jag mina tänder att tacka för

Nedanstående är ett gästinlägg om svensk censur skrivet av den mycket produktive författaren och regissören Vladimir Oravsky, tillika under några turbulenta månader kulturchef i Umeå 2001. En intervju med Oravsky kan man hitta hos Tidningen Kulturen, där även en del krönikor av honom finns publicerade, t ex senast Jag är svensk.

ATT JAG HAR LYCKATS HÄR I SVERIGE HAR JAG MINA TÄNDER ATT TACKA FÖR
Tankar om censur, självcensur, obefogad rädsla, nerskitna byxor och solidaritet, med utgångspunkt av mina egna erfarenheter
Friheten i kulturen finns hos Adlibris
för 177:- i danskt band eller 47:- som E-bok
Övriga böcker av Valdimir Oravsky finns här.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

"Man aldrig blir rättvist framställd i media"

Han ringer till redaktionen nästan varje dag. Han vill diskutera publiceringar – och han har aldrig fel. Det är det alltid andra som har.

Dagens PS - 21 sep 17 kl. 11:17

Birro: ”Facket en slak fimp i en pissränna”

Författaren totalsågar fackföreningsrörelsen men hittar en ljusglimt i DagensPS morgonbrev. ”Jag blev i alla fall riktigt upplivad.” Detta är en krönika.

Dagen - 06 jul 11 kl. 03:00

Vilken fråga skulle du vilja ställa till Gud?

Carina Hägg, S: 1) Gud, Eva känner jag till men var Lilith Adams första hustru eller det endast en sägen. 2) Gud, finns det något av historien borttappat kapitel i Bibeln. 3) Gud, vilket är ditt bästa argument till de personer som i ditt namn förtrycker medmänniskor.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Cirka 70 procent av tonårsflickorna har fått HPV-vaccin – sämst är täckningen i Österbotten

Det finns stora regionala skillnader i täckningen av HPV-vaccinet..

YLE - 7 timmar sedan

Vindkraftsbolagen siktar in sig på Purmo – markägarna organiserar sig

Purmoskogarna är eftertraktade. Tre olika vindkraftsbolag är intresserade av att bygga på ett 6000 hektar stort område mellan Lillby och Åvist. Tommy Olin och Ole Lillqvist representerar de kring 240 markägare som berörs..

YLE - 20 timmar sedan

Salo svenska skola satsar på synlighet för att locka fler elever

I Salo svenska skola går idag sexton elever från förskola till årskurs sex. Skolan satsar på synlighet för att skolans framtid ska vara garanterad..

YLE - 20 timmar sedan

Ett litet gymnnasium kan ge nöjda elever och bra studieprestationer trots färre valmöjligheter

Kristinestads gymnasium är ett litet gymnasium. Under senare år har skolan haft runt 40 elever uppdelade på tre årskurser. Framtiden är oviss nu när det föds allt färre barn i vårt land.

YLE - 22 timmar sedan

Myran vill behålla sin ligastatus – första året i finrummet har gett mersmak: ”Segrarna känns mycket värdefullare”

IK Myran greppade det sista halmstrået. Nedervetilklubben besegrade ONS i den sista omgången i damligan i fotboll och undvek direkt nedflyttning. Nu väntar ligakval mot PK-35.

YLE - Igår: 09:44

Det vi känner inombords ser vi i hans tavlor - Mikki Paajanen sprider kultur och kärlek i Södra Österbotten

När konstnären Mikki Paajanen går genom byn säger han hej på dej åt alla han möter. Folks ansikten lyser upp och han delar generöst med sig av sin energi och glädje. Han kommer med friska fläktar från den stora världen och hans konst lämnar ingen oberörd.

YLE - Igår: 08:28

Studerande tar sig an Nasas rymdutmaningar i Vasa under veckoslutet: "Jag gillar att hitta lösningar"

Den här helgen tar studerande i Vasa sig an rymdutmaningar som den amerikanska rymdstyrelsen Nasa kommit med. Evenemanget Nasa Space Apps Challenge ordnas i Vasa för fjärde gången. Jag kom hit för att få nya idéer, säger deltagaren Sari Uitto..

YLE - Igår: 17:38

Myran tog sista livlinan i slutminuterna – vann jumbofinalen och får kvala

87 minuter på klockan i säsongens sista match. Då såg Sofia Matikainen till att IK Myrans säsong inte tog slut. Liganykomlingen slog ONS och får kvala för nytt kontrakt..

YLE - I förrgår: 16:08

Tvärminne zoologiska stations nya forskningsfartyg Augusta är färdigt

Augusta är Tvärminne zoologiska stations länge efterlängtade forskningskatamaran. Fartyget lämpar sig för kustnära Östersjöforskning och hemhamnen blir i Tvärminne i Hangö..

YLE - I förrgår: 08:45

Hundratals haverier och tiotals vrak – fartygsöden utanför Märkets fyr visas nu som film i Österbotten

Under hundra års tid har Märket varit platsen för hundratals haverier och det slutliga ödet för tiotals fartyg och sjömän. För en del av fartygen känner man till vad som hände men för andra är det ännu ett mysterium..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.