Dagens PS > Ekonomi

Monday, 21 October, 12:21

Dagens PS - 09 okt 19 kl. 10:15

KI: Sveriges högkonjunktur är överDen svenska ekonomin är inne i en tydlig avmattningsfas och högkonjunkturen ebbar gradvis ut i år och blir balanserad nästa år.  Det skriver Konjunkturinstitutet i sin senaste rapport.  Rapporten om konjunkturläget har rubriken ”Högkonjunkturen är över”. Internationella handelskonflikter och oklarheten kring brexit tynger den globala ekonomin, vilket drabbar svensk export. Samtidigt är investeringskonjunkturen på väg att vika i Sverige, heter det.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Konjunkturinstitutet, Högkonjunkturen, Sverige, BNP, Riksbanken, KPIF, Storbritannien, EU, Riksbankens, KPI, KI, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KI Sveriges högkonjunkturär över
Cornucopia - 19 dec 18 kl. 16:04

Paus för konjunkturbarometerns ras - KI definierar om lågkonjunktur

Konjunkturbarometern pausade sin nedgång i december. Samtidgt lämnar Konjunkturinstitutet en ny tillväxtprognos, där man definierar om det svenska begreppet lågkonjunktur, så även lågkonjunktur kallas högkonjunktur. Enligt gamla definitionen har vi fyra år av lågkonjunktur framför oss, men man har helt enkelt definierat om detta till högkonjunktur.

Cornucopia - 23 mar 16 kl. 10:39

Konjunkturinstitutet sänker svensk BNP-prognos - "går in i ny högkonjunktur"

Konjunkturinstitutet (KI) sänker sin BNP-prognos för 2016 och de kommande åren, men brer på stort om att "Sverige går in i ny högkonjunktur" för att få beskedet att låta positivt. Detta trots att 2016 ska bli sämre än 2015.

Tillväxtförväntningarna för 2016 sänks från 3.

Cornucopia - 11 feb 19 kl. 09:10

Konjunkturläget enskilda sektorer - mörkrött för fastighetsmäklarna - tjänstesektorn iågkonjunktur

Konjunkturläget i enskilda sektorer visar bland annat att läget är mörkrött för fastgihetsmäklarna, vilket är en indikator på hur het bostadsbranschen är just nu. Man ser också inbromsningar i företagens investeringar i IT-hårdvara, och indikationer finns på att man nu även drar in på reklam vilket inte är helt ovanligt vid lågkonjunktur, i synnerhet tryckt reklam. Tjänstesektorn indikerar tydligt lågkonjunktur.

Cornucopia - 17 jun 15 kl. 16:55

Konjunkturinstitutet: Högkonjunktur hela mandatperioden

Konjunkturinstitutet utlovar i dagens långtidsprognos att Sverige ska ligga i en högkonjunktur under hela mandatperioden. Bland annat innebär det att Sveriges ekonomi ska explodera uppåt under resten av året, då första kvartalet var lågkonjunktur, åtminstone enligt den gamla definitionen. Faktum är att tillväxten resten av året ska vara högkonjunktur för att uppfylla årets prognos.

Cornucopia - 15 aug 19 kl. 06:50

Finansminister Magdalena Andersson (S): Ingen lågkonjunktur i sikte

I en intervju bakom en bettalvägg hos GP ska finansminister Magdalena Andersson (S) sagt att det inte finns någon svensk lågkonjunktur i sikte. Så nu vet vi alla det.
Så ni tror att det blir eller rent av är lågkonjunktur.

Cornucopia - 09 okt 19 kl. 07:20

Högsta intresset för sökordet lågkonjunktur sedan finanskrisen

Intresset för söktermen lågkonjunktur är det största hos Google sedan finanskrisen. I en artikel hos tidningen Starta & Driva Företag, föreslås en form av signalspaning på nätet efter detta för att förutse lågkonjunktur.
Lågkonjunktur - intresse över tid hos Google Trends.

Cornucopia - 17 mar 16 kl. 11:31

Konjunkturinstitutet: Lågkonjunktur 2019 - annars evigt lagom tillväxt

"Först så smakade Guldlock på den stora pappa Björns gröt,
men den var så varm att hon brände sig på tungan.
Sedan smakade hon på den mellanstora mamma Björns gröt,
men den var så kall att hon inte tyckte om den.
Så smakade hon på den lilla, lilla björnens gröt,
och den var precis lagom.

Cornucopia - 12 aug 19 kl. 07:57

Mäklarstatistik: "Lågkonjunktur värre än räntehöjning"

Lobbyorganisationen Svensk Mäklarstatistik rapporterar om stillastående bostadspriser den senaste månaden. Man säger också att en räntehöjning inte skulle påverka bostadspriserna men att lågkonjunktur skulle påverka "om vi skulle gå in i en lågkonjunktur". Om alltså.

Cornucopia - 23 sep 14 kl. 13:02

SEB: Ekonomisk inbromsning och lågkonjunktur väntas

SEB har uppdaterat sin GLEI-analys, Global Leading Indicator, publicerad i deras rapport Nordic Equity Macro Model September 2014, och menar att kontraktionen fortsätter och att OECD-ländernas ekonomier går in i negativt område och lågkonjunktur efter årsskiftet. Man rekommenderar dock inte att gå ur aktiemarknaderna.

GLEI-indikatorn är utarbetad för att prognosticera OECD:s ledande indikator, OECD CLI, med sex månader.

Cornucopia - 17 dec 15 kl. 14:41

Fullt med bilar i hamn innebär högkonjunktur

Dags för en liten påminnelse angående psyopssajten och putinisterna på Zero Hedges lögnaktiga försök förra året att hävda lågkonjunktur och förestående ekonomisk krasch eftersom det stod bilar i ut- eller inskeppningshamnar för just bilar. Det är fullt normalt med fullt med nya bilar i hamnarna. Det innebär högkonjunktur, då bilar i princip levereras just-in-time och står där de står därför att de är efterfrågade.

Cornucopia - 25 aug 16 kl. 09:19

Konjunkturbarometern: Sverige balanserar på gränsen till lågkonjunktur

Konjunkturinstutets (KI:s) konjunkturbarometerindikator ("konjunkturbarometern") fortsatte falla. Sveriges ekonomi balanserar nu på gränsen till lågkonjunktur även om KI kallar det ekonomiska läget för ett "normalläge".
Konjunkturbarometern i grönt och OMXS30 i rött.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

Smink-koncern i konkurs – 1.300 anställda drabbas

Norska sminkjätten Cosmetic Group, som äger bland annat butikskedjorna Vita och Loco, har begärt sig själva i konkurs. Det skriver Dagens Næringsliv. ”Detaljhandeln i Norge är i rask förändring och kosmetikakedjorna Vita och Loco har upplevt svagare tillväxt och fallande lönsamhet.

Dagens PS - 1 timme sedan

Allt fler it-brott mot företagare

Med ökad digitalisering eskalerar brottsligheten, visar rapport. Enligt en ny undersökning från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har andelen företagare som utsatts för it-brott ökat från 19 till 29 procent sedan förra året. SvD, som refererar MSB-undersökningen, uppger att det handlar om virus, dataintrång, id-kapning, stulna lösenord och utpressningsprogram.

Dagens PS - 1 timme sedan

Jarnheimer-effekt lyfter Teliaaktien

Igår byttes styrelseordföranden i Telia. Ut med Marie Ehrling och in med Lars-Johan Jarnheimer. I dag tar aktien några skutt uppåt.

Dagens PS - 1 timme sedan

Hela sektorn ser rött efter jättens rapport

Stekheta fastighetssektorn har gått bra på börsen i år, men efter dagens rapportmiss är det många bolag som ligger back på Stockholmsbörsen. Det rapporterar Dagens Industri. Branschjätten Fabege rapporterar ett förvaltningsresultat i kvartalet om 397 miljoner kronor jämfört med 323 Mkr i motsvarande kvartal i fjol.

Dagens PS - 1 timme sedan

Jarnheimer-effekt boostar Teliaaktien

Igår byttes styrelseordföranden i Telia. Ut med Marie Ehrling och in med Lars-Johan Jarnheimer. I dag tar aktien några skutt uppåt.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Nordisk satsning på vindkraft för 12 miljarder

OX2 bygger för tolv miljarder kronor över en gigawatt av vindkraft i Norden, enligt ett pressmeddelande. Satsningen är fördelad på 14 vindparker där utbyggnaden är som störst i Sverige på cirka 770 megawatt, MW. Siffran på 770 MW kan ställas i förhållande mot att det i Sverige driftsattes cirka 700 MW vindkraft under hela fjolåret.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Stor tillväxt att vänta inom förnybar energi

Den globala kapaciteten inom förnybar energi kommer att öka med 50 procent de kommande fem åren, mycket tack vare solcellsutbyggnaden. Det spår International Energy Agency, IEA. Organisationen spår i en rapport att energikapaciteten kommer att stiga med 1,2 terawatt fram till 2025, från 2,5 terawatt förra året, vilket skulle motsvara den totala installerade kapaciteten i USA just nu.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Småföretagare under hård pensionspress

Entreprenör avslöjar i Di att han satsat alla sina pengar på aktieduo för att klara sin pension. Det är två högriskaktier som entreprenören enligt artikeln gått all-in i för att få en dräglig tillvaro på ålderns höst. ”Jag har inga andra val än att satsa på hög risk.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Ny affärsidé? Spana in drömjobben på distans

Tips på jobb som du kan sitta hemma eller på ett kafé och sköta. I dag gör teknikens framfart att du nödvändigtvis inte behöver vara på kontoret för att klara dina arbetsuppgifter. Allt hänger förstås på vad du gör men många jobb går alldeles utmärkt att utföra på distans och med lite kreativitet kan du utveckla det hela till en affärsidé på frilansbasis.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Google: Säkerhetsrisken fixas ”om några månader”

I dagens techbrief kan du läsa Disneys nya trailer på 3,5 timme, ett nytt drönarprojekt i USA samt Googles svar på den uppmärksammade säkerhetsrisken. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Disney släpper trailer på 3,5 timme Snart släpps Disneys nya streamingtjänst Disney+, och förutom att lista alla titlar som kommer att vara tillgängliga har även en superlång trailer släppts på Youtube.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.