PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 21 October, 14:38

PrivataAffärer - 09 okt 19 kl. 10:00

Intrum in i Swedbanks fokusportföljSwedbank förväntar sig inte någon recession, även om tillväxten framöver blir lägre, eller till och med klart lägre. Det är ändå en gynnsam miljö för aktier, framgår av Swedbanks och Sparbankernas placeringsbrev Aktiellt. Banken tror på en ”hygglig ekonomisk utveckling” i närtid, understödd av centralbankerna och eventuellt fortsatta stimulanser i Kina. Även handelssamtalen mellan USA och Kina kan röra sig positivt framåt. Överviktar aktier Därför håller banken fast vid sin övervikt av de konjunkturkänsligaste sektorerna, övervikt i aktier och övervikt för Sverige i sin fokusportfölj.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Swedbanks, Sparbankernas, Aktiellt, Kina, USA, Därför, Sverige, Swedbank, Drivet, Intrum, Kepler Cheuvreux, OMX Benchmark

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Intrumin i , Swedbanks, fokusportfölj
DI - 03 feb 16 kl. 11:37

Di avslöjar: Han blir ny vd på Intrum

Med högsta sannolikhet blir Carnegies tidigare vd Mikael Ericson blir ny vd och koncernchef för Intrum Justitia, erfar Di Därmed snuvar han Swedbanks finanschef Göran Bronner på toppjobbet..

DI - 22 dec 16 kl. 10:04

Swedbank: Mer uppsida i Intrum

Inkassobjässen Intrum Justitia var lockande redan innan affären med Lindorff, och genom sammanslagningen finns ännu mer att hämta, enligt Swedbanks aktieanalytiker Anders Roslund..

PrivataAffärer - 21 aug 18 kl. 10:00

Här är Swedbanks nya sektorsfavoriter

Inom sektorn Fastigheter/Bygg ersätts Fabege med JM. Ytterligare en förändring är att Bonava från och med nu inkluderas som en aktie att undvika. Recipharm läggs åter igen till bland favoriterna i sektorn Hälsovård, vilket är en snabb revansch för bolaget då aktien åkte ut från favoritlistan så sent som i juni i år.

DI - 11 sep 18 kl. 08:30

Efter skandalen: Swedbank dumpar Danske Bank i fokusportfölj

Swedbank gör några förändringar i sin fokusportfölj vilket innebär att Danske Bank plockas bort och i stället ökas exponeringen mot Investor och Nordea. Det framgår av en uppdatering på tisdagen..

Dagens PS - 16 apr 18 kl. 17:22

Allt om Intrum-affären – handeln återupptas i dag

Börshandeln i kredithanteringsbolaget Intrum återupptas i dag som normalt efter måndagens handelsstopp. Under eftermiddagen meddelade bolaget att de avser att genomföra en affär i Italien tillsammans med Intesa Sanpaolo. Efter rykten i medier bekräftar Intrum Justitia att styrelsen har lämnat ett bindande bud till Intesa Sanpaolo rörande skapande av en gemensam serviceplattform för hantering av förfallna fodringar (NPLs) i Italien, skriver Intrum i ett pressmeddelande.

PrivataAffärer - 18 jul 19 kl. 07:54

Ökad vinst för Intrum

Intrum rapporterar ett justerat rörelseresultat om 1.561 miljoner kronor (1.196) för det andra kvartalet 2019.

PrivataAffärer - 18 sep 18 kl. 13:12

Intrum kan bli het i höst

Intrum har verkligen varit en märklig börshistoria under de senaste åren. Från att ha varit en stor börsfavorit hos investerarna tog bolaget till storsläggan och köpte konkurrenten Lindorff – och så började problemen hopa sig. Affären blev långt dyrare än väntat, EU tillät inte ett totalt samgående utan Intrum var tvungen att sälja av vissa tillgångar för att få igenom fusionen – och samtidigt har blankningspositionerna ökat kraftigt så att Intrum nu är ett av de mest blankade bolagen på Stockholmsbörsen.

PrivataAffärer - 24 jul 18 kl. 07:47

Rejält höjd vinst för Intrum

Rörelseresultatet inkluderar omvärderingar om -1 miljoner kr (64). Därutöver anger bolaget att kvartalets rörelseresultat belastades av engångsposter om -173 miljoner kr (-192), jämförelsestörande poster på 218 miljoner (0) och avskrivningar på kundrelationer -288 miljoner kr (-). Rörelseresultatet exklusive ovanstående poster blev 1 196 miljoner kr (993).

DI - 30 maj 14 kl. 09:50

Intrum Justitia: Danske Bank höjer riktkurs

Danske Bank höjer riktkursen på kredithanteringsföretaget Intrum Justitia från 210 till 225 kronor. Rekommendationen är kvar på köp. Det framgår av ett marknadsbrev på fredagen.

Helsingborgs Dagblad - 02 nov 15 kl. 10:24

Intrum Justitias vd får sparken

Det börsnoterade inkassoföretaget Intrum Justitias vd Lars Wollung får sparken. Han har enligt ett besked från bolaget entledigats från sin befattning och lämnar posten med omedelbar verkan.Beskedet får Intrum Justitias aktie att dyka med över 5 procent på Stockholmsbörsen.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Börsens mest blankade aktier inför rapportperioden

Att blanka en aktie innebär något förenklat att man lånar en aktie och säljer den och hoppas på att kursen faller. Då kan man nämligen köpa tillbaka aktien till ett lägre pris och återlämna den till den man lånat av. En blankning är helt enkelt en satsning på att en aktie ska falla i värde.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Atlas Copco klart över förväntan

Atlas Copco redovisar ett justerat rörelseresultat om 5.880 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019. Ett genomsnitt av 18 analytikerprognoser, som Infront Data sammanställt inför rapporten, var 5.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

SEB: Sandvik når botten andra halvåret 2020

”Under 2020 tror vi att den huvudsakliga drivkraften för aktien kommer att vara avknoppningen av affärsområdet SMT samt intjäningstillväxt från stabiliserande efterfrågan som möter accelererande besparingar”, heter det i den analys där SEB höjer sin rekommendation för Sandvik från behåll till köp. SEB justerar samtidigt upp riktkursen från 165 till 190 kr. Sandviks värderingsmultiplar har sjunkit sedan början av 2018 och aktien handlas nu till en 13-procentig rabatt jämfört med det femåriga genomsnittet, enligt analysen.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Kepler: Holmen ”rakt igenom bra”

”Holmens rapport för det tredje kvartalet var rakt igenom bra, men det var särskilt positivt att se god produktion och lönsamhet för kartongverksamheten – vilket pekar på att bolaget lyckats få tillbaka detta viktiga affärsområde på banan”, skriver Kepler Cheuvreux analytiker. Mäklarfirman konstaterar också att bolagets uppskrivning av värdet på skogsinnehavet visserligen är en rent bokföringsmässig åtgärd, men att den nya värderingen tydligt visar hur viktigt innehavet är. Kepler Cheuvreux räknar med att Holmen fullt ut kommer att utnyttja sitt aktieåterköpsprogram fram till nästa årsstämma och att det finns goda förutsättningar för nya återköp efter det.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Nya köprekar bland måndagens analyser

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Yara till köp från behåll. Riktkursen sänks till 410 från 420 norska kr. Det framgår av en uppdatering från banken.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Så går det för id-verifieringsbolaget i premiären

Zignsec erbjuder ett paraply av digitala ID-verifieringslösningar för många olika länder till företag som vänder sig till konsumenter (B2C). Tanken är att kunden slipper integrera mot enskilda ID-verifieringsleverantörer på varje marknad. Zignsec omsatte 2 miljoner kronor under 2018 och 3 miljoner under första halvåret i år.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Klart bättre för Byggmax

Nettoomsättningen blev till 1.813 miljoner kr (1.713).

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Två heta köptips från Börsveckan

Ferronordic är en välrenommerad återförsäljare till Volvo i Ryssland som nu går in i Tyskland. Det känns helt rätt och aktien är billig, enligt Börsveckan som sätter köpråd. Probiotikabolaget Biogaia har god historik och har kommit ned efter vinstvarningen härom veckan.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Telia: Lars-Johan Jarnheimer tar över som ordförande

Det framgår av Telias valberednings förslag i samband med att svenska staten, som största ägare i Telia, begärt en extra bolagsstämma för att välja ny styrelseordförande, enligt ett pressmeddelande som gick ut på söndagen. Lars-Johan Jarnheimer var bland annat vd för Telias konkurrent Tele2 under perioden 1999-2008. Innan dess har han varit vice vd i Comviq och haft anställning vid H&M.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

DI: Köp Hoist

Hoist, som köper förfallna lån av bankerna och sedan driver in skulderna i egen regi, drabbades hårt av ny regeltolkning av Finansinspektion i slutet av förra året. Aktien gick från 60 till 44 kronor och den har bara tagit igen delar att det fallet under 2018. Bolaget är nu ”på god väg” i anpassningen till de nya förutsättningarna, enligt bolagets vd Klaus-Anders Nysteen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.