Sydsvenskan > Inrikes

Friday, 18 October, 05:34

Sydsvenskan - 09 okt 19 kl. 10:06

Kormákur gör isländsk science fictionDen prisbelönta isländska regissören Baltasar Kormákur ska regissera en isländsk science fiction-serie för Netflix, i åtta delar. Handlingen utspelas i den lilla staden Vik, ett år efter vulkanen Katlas våldsamma utbrott. Isen runt området börjar smälta.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Baltasar Kormákur, Netflix, Vik, Katlas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kormákur, gör, isländsk, science, fiction
Helsingborgs Dagblad - 09 okt 19 kl. 10:06

Kormákur gör isländsk science fiction

Den prisbelönta isländska regissören Baltasar Kormákur ska regissera en isländsk science fiction-serie för Netflix, i åtta delar. Handlingen utspelas i den lilla staden Vik, ett år efter vulkanen Katlas våldsamma utbrott. Isen runt området börjar smälta.

GöteborgsPosten - 09 okt 19 kl. 10:07

Kormákur gör isländsk science fiction

Den prisbelönta isländska regissören Baltasar Kormákur ska regissera en isländsk science fiction-serie för Netflix, i åtta delar. Handlingen utspelas i den lilla staden Vik, ett år efter vulkanen Katlas våldsamma utbrott. Isen runt området börjar smälta och mystiska element som legat nedfrusna kommer till liv..

Sydöstran - 09 okt 19 kl. 10:06

Kormákur gör isländsk science fiction

SmålandsPosten - 09 okt 19 kl. 10:06

Kormákur gör isländsk science fiction

Barometern - 09 okt 19 kl. 10:06

Kormákur gör isländsk science fiction

Blekinge Läns tidning - 09 okt 19 kl. 10:06

Kormákur gör isländsk science fiction

Kristianstadsbladet - 09 okt 19 kl. 10:06

Kormákur gör isländsk science fiction

Västerbottens Folkblad - 27 okt 15 kl. 21:07

Nordiska rådets filmpris till Kári

På tisdagskvällen delas Nordiska rådets kultur- och miljöpriser ut i Reykjavik. Förste pristagaren är den isländske regissören Dagur Kári, som tilldelats filmpriset. Dagur Kári och producenterna Agnes Johansen och Baltasar Kormákur tilldelas Nordiska rådets filmpris för filmen ”Fúsi” (Virgin mountain).

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Straffseger för Tampa Bay

Tuukka Rask i Boston-målet tog Victor Hedmans och ytterligare två Tampa Bay-straffar tnär lagens möte i NHL skulle avgöras. Men till slut fick Steven Stamkos hål på finländaren i straffdramat, vilket innebar slutresultatet 4–3. Efter den oväntade sortin.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Säpo ansöker om fler utvisningar

Antalet fall där Säpo ansöker om utvisning enligt lagen om särskild utlänningskontroll (LSU) ökar, enligt en kartläggning av SR Ekot. Det handlar om personer som ses som allvarliga säkerhetshot, utländska medborgare som befaras ha kopplingar till eller.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

”El Chapos” son gripen i Mexiko

Våldsamma strider på öppen gata skakade staden Culiacán i den mexikanska delstaten Sinaloa under torsdagen, när män beväpnade med automatvapen besköt säkerhetsstyrkor. Striderna inleddes efter att en av drogkartelledaren Joaquín "El Chapo" Guzmáns söner.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Gina Dirawi romandebuterar

Programledaren, artisten, komikern och skådespelaren Gina Dirawi är nu även romanförfattare. På Instagram skriver Dirawi att hon i fyra år har arbetat på romanen "Paradiset ligger under mammas fötter" som ges ut den 19 mars 2020. "Den här resan började.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Bitterljuv upphämtning för Redhawks: ”Trodde knappt det var sant”

Peter Andersson ville ha mer..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Gerttens film ”Push” visas i riksdagen

Dokumentärfilmaren Fredrik Gerttens film "Push", där han undersöker den nya fastighetsmarknaden och följer FN:s rapportör för rätten till bostad Leilani Farha, ska visas i riksdagen den 27 november. Det är riksdagsledamoten Ola Möller (S) som har bjudit.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Venezuela får plats i FN:s människorättsråd

Venezuela får en plats i FN:s råd för mänskliga rättigheter. President Nicolás Maduros regering, som anklagas för en mängd människorättsbrott, beskriver det som en "historisk seger" och säger att man kommer att verka för fred. I samband med att tilldeln.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Brexitöverenskommelse gladde Wall Street

USA-börserna steg på torsdagen, bland annat sedan EU-ledarna sagt ja till brexituppgörelsen mellan EU och Storbritanniens regering. En rad positiva delårsrapporter spädde på optimismen. Till det positiva hägnet hörde strömningstjänsten Netflix som fick.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Sverige toppar lista över anseende i världen

Sverige har för andra året i rad högst anseende i världen. I rapporten från Reputation institute anses Sverige vara vackert, transparent och ha en vänlig befolkning. Ett lands rykte påverkar människor i var de väljer att etablera företag, bosätta sig el.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Legitim fasad döljer organiserad brottslighet

Den organiserade brottsligheten i Sverige handlar inte bara om skjutningar och sprängningar. En stor, ofta mer dold, del bedrivs genom företag som utnyttjar välfärdssystemen och skattefuskar. Förenklingar för företagande riskerar att öka den här typen a.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.