Realtid > Ekonomi

Thursday, 17 October, 14:41

Realtid - 09 okt 19 kl. 09:56

Tyska banker i samtal om sammanslagningDe tyska bankerna Helaba och Deka har inlett samtal om en sammanslagning för att skapa en bank med 260 miljarder euro, motsvarande 2,8 biljoner kronor i tillgångar..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Helaba, Deka

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tyska, bankeri , samtalom , sammanslagning
BT - 11 jun 11 kl. 00:30

Tyska banker inte Greklands banemän

Det förekommer ofta insinuationer och anklagelser i det offentliga samtalet om att det skulle vara fel att låna ut pengar. På senare tid har det handlat mycket om att Tyskland påstås bära skuld för att den grekiska ekonomin havererat. De socialdemokratiska Europaparlamentarikerna Göran Färm och Olle Ludvigsson hävdar till exempel i en debattartikel i Dagens Industri (3/6) att ?

VA - 30 jun 11 kl. 15:46

Tyska banker överens om grekiska skulder

30 juni Det tyska finansdepartementet har nått en överenskommelse med de tyska bankerna rörande grekiska skulder. Det sade Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble på torsdagen, rapporterar Bloomberg News. De banker som är med i överenskommelsen håller närmare 10 miljarder euro i grekiska statspapper.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Tyska banker fick sänkt betyg

Nu har även tyska banker drabbats av sänkt kreditbetyg. Kreditvärderingsföretaget Moodys har sänkt betyget för sex tyska banker, bland annat landets näst största: Commerzbank.Det är inte fråga om krisbanker då de fortfarande ligger kvar på A-betyg, om än sänkt, rapporterar Ekot.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Moodys sänker 17 tyska banker

Kreditvärderingsinstitutet Moodys sänker utsikterna för 17 tyska banker från stabilt till negativt efter att ha gjort detsamma när det gäller den tyska regeringens kreditvärdighet tidigare i veckan. Åtgärden riktade sig i huvudsak mot statligt ägda banker, i Tyskland kända som Landesbank men också IKB Deutsche Industriebank och Deutsche Postbank. Moodys varnade också för att även kreditbetygen kan sänkas om bankernas kreditvärdighet försämras ytterligare..

Helsingborgs Dagblad - 26 jul 12 kl. 00:08

Moodys sänker 17 tyska banker

Kreditvärderingsinstitutet Moodys sänker utsikterna för 17 tyska banker från stabilt till negativt efter att ha gjort detsamma när det gäller den tyska regeringens kreditvärdighet tidigare i veckan. Åtgärden riktade sig i huvudsak mot statligt ägda banker, i Tyskland kända som Landesbank men också IKB Deutsche Industriebank och Deutsche Postbank..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Sänkt betyg för tyska banker

Kreditvärderingsinstitutet Moodys har sänkt betyget för 17 tyska banker från stabilt till negativt. Framför allt riktar sig den negativa värderingen mot statliga banker, men även IKB Deutsche Industriebank och Deutsche Postbank drabbas av nedvärderingen..

E24 - 25 nov 11 kl. 07:49

Bank: tyska banker kan behÖva mer Än 12 mdr eur fÖr eba-krav

Den europeiska banktillsynsmyndigheten, EBA, kan komma att be tyska banker att öka sin kapitalnivå med mer än 12 miljarder euro, efter att myndigheten granskat tyska bankers förmåga att stå emot förluster från skuldkrisen..

DI - 03 jun 11 kl. 09:26

Debatt: Eurokrisen handlar om slappa tyska banker

Det kan verka som om greker och andra sydeuropéer enbart har sig själva att skylla för den ekonomiska krisen. Även finansminister Anders Borg har bidragit till den bilden. Men i själva verket borde tyska banker ges en betydligt större del av ansvaret, skriver Göran Färm och Olle Ludvigsson, Europaparlamentariker..

DI - 03 jun 11 kl. 12:04

Debatt: Eurokrisen handlar också om slappa tyska banker

Det kan verka som om greker och andra sydeuropéer enbart har sig själva att skylla för den ekonomiska krisen.Men tyska banker borde ges en betydligt större del av ansvaret, skriver Göran Färm och Olle Ludvigsson, Europaparlamentariker..

DI - 09 jun 11 kl. 08:58

Tyska banker har dumpat grekiska statspapper i smyg

Tyska banker är inte längre den största innehavaren av grekiska statspapper. I tysthet har de avyttrat nästan en tredjedel av sina innehav..

DI - 28 jun 11 kl. 15:17

Tyska banker följer fransk grekplan

Tyska banker har i princip accepterat att följa ett franskt förslag om att rulla över innehav av grekiska statspapper. Det rapporterar Reuters och hänvisar till två icke namngivna källor med insyn i förhandlingarna..

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 15 minuter sedan

Morgan Stanley starkare än väntat

Amerikanska investmentbanken Morgan Stanley överträffar förväntningarna och redovisar ett justerat resultat per aktie på 1:21 dollar för det tredje kvartalet 2019..

Realtid - 30 minuter sedan

Anders Borg Sundgren blir vd för Advisa

Anders Borg Sundgren lämnar Bisnode för att bli ny vd för låneförmedlaren Advisa..

Realtid - 1 timme sedan

Nordnet ökar utbetalningarna till deltagarna i aktielåneprogram

I dag meddelar Nordnet att drygt 7,2 miljoner kronor betalas ut inom ramen för aktielåneprogrammet, vilket är 10 procent högre än föregående period..

Realtid - 2 timmar sedan

”Utmaningen är att koordinera processen”

Att vara rådgivare i en större investeringprocess innebär en mängd utmaningar. Ett exempel är när Reforce International nyligen tog in 51 miljoner kronor. Advokatbyrån Synch sydde ihop önskemålen mellan befintligt ägarkollektiv och investerarkretsen..

Realtid - 2 timmar sedan

Juncker: Brexitavtal är klart

Storbritannien och EU är överens om ett brexitavtal, skriver EU:s Jean-Claude Juncker och Storbritanniens premiärminister Boris Johnson  på Twitter..

Realtid - 3 timmar sedan

Hon tar över som vd för PWC Sverige

Sofia Götmar-Blomstedt blir vd för PWC Sverige. Hon tillträder formellt den 1 juli 2020..

Realtid - 4 timmar sedan

Quickbit ska ge ut betalkort för kryptovalutor

Det svenska kryptovalutabolaget Quickbit ska ge ut fysiska och virtuella Visa- och Mastercardkort..

Realtid - 4 timmar sedan

Ny ekonomichef på Coor 

Coor har rekryterat Stefan Östlind som cfo, ekonomichef, för Coor i Sverige..

Realtid - 5 timmar sedan

Rekordhög rörelsevinst för Avanza

Avanza ökar rörelsevinsten med 23 procent till rekordnivån 163 miljoner kronor i det tredje kvartalet jämfört med motsvarande period förra året..

Realtid - 6 timmar sedan

Trustly öppnar tech-hubbar i Brasilien och Portugal

Det svenska fintechbolaget Trustly öppnar två nya tech-hubbar, en i Brasilien och den andra i Portugal..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.