Skånskan > Opinion

Tuesday, 22 October, 12:58

Skånskan - 09 okt 19 kl. 09:54

Kränkande när elev fick elaka meddelandenhöör En elev på en skola i Höör utsattes för kränkande behandling när denne fick ta emot elaka kommentarer på sociala medier. Nu måste skolan omedelbart utreda samtliga omständigheter kring händelsen.Det var den 26 april i år som vårdnadshavaren till eleven gjorde en anmälan till Skolinspektionen angående fyra händelser där vårdnadshavaren menar att eleven kränkts. Skolinspektionen har sedan utrett ifall kommunen som är huvudman för skolan har följt bestämmelserna om skyldigheten att motverka kränkande behandling. Skolinspektionen har dessutom tittat på om skolan gjort tillräckligt när det gäller elevens rätt till stödinsatser och elevens rätt till utbildning.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
En, Höör, Skolinspektionen, Höörs, Skolinspektionens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kränkandenär , elevfick , elaka, meddelanden
Sydsvenskan - 21 okt 14 kl. 07:25

Skola allt för passiv mot kränkande elev på Risebergaskolan

Risebergaskolan i Malmö får kritik av Barn- och elevombudet, Beo, för att inte ha gjort tillräckligt för att stoppa en elevs kränkningar av en annan elev..

Aftonbladet - 25 maj 16 kl. 16:50

Fans bombarderar 1D-stjärnan med elaka meddelanden

Niall Horan twittrar om påhoppen.

Skånskan - 22 nov 16 kl. 14:40

Elev utsatt för kränkningar

Lomma ERWP.fif(1)Karstorpskolan har polisanmält att en 15-årig elev vid flera tillfällen har fått kränkande meddelanden instuckna i sitt elevskåp.
Anmälan kom in till polisen i måndags men gäller kränkningar vid tre tillfällen under november.

UT - 15 okt 13 kl. 07:12

Kränkande behandling vid skolautreds av Barn- och elevombudet

Ulricehamns kommun svarar nu på kritiken gällande kränkande behandling vid en F-6-skola i Ulricehamns kommun. Det är Barn- och elevombudet som efter anmälan om kränkande behandling vill ha kommunens bild av de påstådda händelserna. Det är upprepade fall av mobbning och kränkande behandling under perioden 2010-2013 som Barn- och elevombudet nu utreder, efter en anmälan som lämnades in i mitten av september i år.

Skånskan - 23 maj 19 kl. 21:15

Elev filmades när hen blev slagen

Sjöbo En elev på en skola i Sjöbo kommun blev slagen av en skolkamrat – sedan lades en film av händelsen ut på sociala medier. Eleven har även kallats ”flodhäst” och andra tillmälen.
Skolan får nu kritik av Skolinspektionen för att bland annat ha brustit i att utreda flera av de anmälda händelserna.

Skånskan - 11 nov 15 kl. 22:41

Skola utredde inte kränkning mot elev

LUND En elev vid en privat skola i Lund har, enligt en anmälan, under lång tid utsatts för kränkande behandling av en lärare.
Skolinspektionen förelägger nu styrelsen för den aktuella skolan att senast den 27 januari vidta en rad olika åtgärder.Bland åtgärderna ingår att omgående utreda omständigheter kring anmälda kränkningar på skolan.

Skånskan - 28 apr 18 kl. 14:00

Skola anmälde inte kränkningar mot elev

Eslöv En skolelev i Eslövs kommun blev utsatt för kränkande behandling – utan att skolpersonalen anmälde det vidare till rektorn.
Det skriver Barn- och elevombudet, Beo, som nu ställer krav på huvudmannen, Eslövs kommun, att vidta åtgärder.En anmälan kom in till Beo i januari i år om att en elev på en skola i Eslövs kommun utsatts för kränkande behandling.

Hela Gotland - 1 timme sedan

Elev lade ut hot i sociala medier

Wisbygymnasiets rektor Peter Lerman skickade på måndagskvällen ut ett mejl till anställda på skolan om att en elev lagt ut ett inlägg i sociala medier med något som kan tolkas som ett hot..

SVT - 45 minuter sedan

Anne Ramberg: ”Väldigt integritetskränkande”

Anne Ramberg, advokat och före detta generalsekreterare för Advokatsamfundet, är starkt kritisk till regeringens beslut om att ge polisen utökade möjligheter till hemlig dataavläsning. – Det är ett väldigt integritetskränkande tvångsmedel och riskerar att hota demokratin. Det är väldigt obehagligt, säger hon till SVT Nyheter..

Skånskan - 20 mar 17 kl. 05:00

Elev tvingad äta löv

MALMÖ Eleven utsattes för kränkande behandling upprepade gånger under hösten förra året. Andra elever slog honom, tvingade honom att stå barfota i en iskall vattenpöl och att äta löv. ERWP.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Länsade parkerad bil

STAFFANSTORP En man som var inne och handlade mat på McDonalds i Staffanstorp i måndags kväll fann bilen tömd när han efter en kort stund kom ut på parkeringen igen.
Mannen var inne i restaurangen en halvtimme mellan 22.45 och 23.

Skånskan - 1 timme sedan

Biltjuv mötte polisen

STAFFANSTORP En polispatrull mötte i måndags eftermiddag en bilförare de kände igen som en man som inte är berättigad att köra bil.
Lite senare fann de bilen han kört stående i Staffanstorp. Bilen var stulen och dessutom falskskyltad.

Skånskan - 1 timme sedan

Olycka vid Sankt Olof – väg 1587 avstängd

Simrishamn En singelolycka har inträffat på länsväg 1587 öster om Sankt Olof, i höjd med Östraröd under tisdagsförmiddagen.Polis, räddningstjänst och ambulans larmades 10.41 till platsen.

Skånskan - 1 timme sedan

Par körde runt med stöldgods

röstånga/Svalöv Natten mot söndagen inträffade en hel rad inbrott i Svalövs kommun.Några av stöldgodsen kom dock tillrätta dagen efter sedan en polispatrull stoppat en bil full med artiklar som tillika visade sig stulen. I denna satt en man och en kvinna som inte kunde redogöra var de kom ifrån.

Skånskan - 2 timmar sedan

108 kvadratmeter stort hus i Lövestad sålt till ny ägare

Lövestad Försäljningen av huset på Södergatan 15 i Lövestad är nu klar. Ny ägare blir Katarina Bergqvist, 54 år, tidigare boende på Enelundsvägen 57-8 i Lövestad som köper fastigheten av Corinne Rosetta Ersgaards Dödsbo. Huset byggdes 1929 och har en boyta på 108 kvadratmeter.

Skånskan - 2 timmar sedan

Jill Johnson och Liz Rose turnerar

I februari åker Jill Johnson och hennes vän låtskrivaren Liz Rose ut på en gemensam Sverigeturné.Tillsammans har Jill Johnson och låtskrivaren Liz Rose under åren skrivit stora delar av Jills låtskatt. Det är den och många berättelser som de nu delar med sig av under sin turné.

Skånskan - 2 timmar sedan

Klädtjuvar slog till

SJÖBO Återvinningscentralen på Returvägen har haft besök av ovälkomna gäster.
Någon har tagit sig in på området och länsat Nyrornas klädcontainer på kläder och skor..

Skånskan - 2 timmar sedan

Färdig panel stals ur garage

VOLLSJÖ En lat tjuv som inte orkade måla själv?
Någon har i varje fall brutit upp ett hänglås på ett garage på Fränningevägen och försvunnit med ett paket färdigmålad, vit träpanel.
Inbrottet har inträffat någon mellan den 10 till 16 oktober..

Skånskan - 2 timmar sedan

Anmäler lotteriföretag

HÖRBY En man i 70-årsåldern i Hörby har polisanmält ett lotteriföretag efter att ha fått lotter hemskickade trots att han inte hade beställt några. Polisen rubricerar det inträffade som försök till bedrägeri. Det framgår inte av anmälan hur mycket lotterna kostade..

Skånskan - 2 timmar sedan

Lång repa i lacken på bilen

HÖRBY Någon repade en bil som stod parkerad på Slagtoftavägen natten mot måndagen. När bilägaren – en 30-årig man – kom ut på morgonen upptäckte han att någon hade repat i lacken från baklamporna på vänster sida ända fram till framdörren. En polisanmälan är inlämnad..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.