Nyteknik > Teknik

Wednesday, 16 October, 11:24

Nyteknik - 09 okt 19 kl. 09:16

”Konkurrenskraften är helt beroende av kompetensinvandring”70 000 it-experter kommer att saknas till år 2022. Då får det inte ta sju månader att ordna ett arbetstillstånd för en internationell talang, skriver Stefan Koskinen, Magnus Höij och Åsa Zetterberg på Almega..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Stefan Koskinen, Höij, Åsa Zetterberg, Almega

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Konkurrenskraftenär , helt, beroendeav , kompetensinvandring
Dagen - 22 sep 15 kl. 03:05

Anita – helt beroende av det övernaturliga

Anita Barker Andersen är nästan blind. Ändå har hon skrivit tio böcker.– I hela mitt liv har jag varit helt beroende av det övernaturliga.

Dagen - 22 sep 15 kl. 03:05

Anita – helt beroende av det övernaturliga

Anita Barker Andersen är nästan blind. Ändå har hon skrivit tio böcker.– I hela mitt liv har jag varit helt beroende av det övernaturliga.

Cornucopia - 02 maj 16 kl. 08:20

Nya Karolinska helt beroende av robottransporter

Det nya "storsjukhuset" i Stockholmsområdet, Nya Karolinska (NKS), är helt beroende av robotar och fungerande tillhörande strömförsörjning och IT-system för transporter av allt utom patienter. Sjukhuset klar alltså inte av allvarliga störningar av denna flaskhals och personal och infrastruktur för manuell backup saknas förstås.

Nu klarar visserligen inte svensk sjukvård av en krigssituation ändå, men SVT rapporterar att Nya Karolinska använder ett automatiserat robotsystem för transporter inom sjukhuset.

DN - 23 apr 13 kl. 00:40

?Svenska stridskrafter helt beroende av Nato?

Vid vägs ände. ÖB har sagt att Sverige måste få hjälp senast en vecka efter ett angrepp. Men Nato har ingen skyldighet att hjälpa icke-medlemmen Sverige.

Expressen - 14 nov 13 kl. 07:32

Kristoffersson: Helt beroende av Zlatan

Zlatan Ibrahimovic står inför sin svåraste uppgift någonsin i landslaget - att ta Sverige till Brasilien. Första halvlek i finalmatchen mot Portugal inleds på Estadio da Luz i morgon kväll. Vi har aldrig varit så beroende av vår lagkapten som nu..

Expressen - 23 nov 14 kl. 06:33

Han är helt beroende av Sveriges hjälp

AFGHANISTAN. Ända sedan solen gick upp har Kader suttit i sin lilla rullstol och väntat. Den här dagen är det är besöksdag på sjukhuset och tio-åringen längtar extra mycket efter mamma och pappa.

Sydsvenskan - 16 nov 17 kl. 15:35

Åklagarna om hemlig dataavläsning: ”Vi är helt beroende av detta”

Metoden är helt nödvändig för att kunna bekämpa brott, enligt åklagare..

GöteborgsPosten - 16 nov 17 kl. 15:35

Åklagarna: "Vi är helt beroende av detta"

Hemlig dataavläsning är en metod som är helt nödvändig för att kunna bekämpa brott, enligt åklagare. Men farhågor finns kring det faktum att operatörerna inte ska vara skyldiga att samarbeta, och från advokathåll kommer invändningar om proportionaliteten..

UNT - 16 nov 17 kl. 15:35

Åklagarna: "Vi är helt beroende av detta"

Hemlig dataavläsning är en metod som är helt nödvändig för att kunna bekämpa brott, enligt åklagare..

Sydsvenskan - 16 nov 17 kl. 15:35

Polis och åklagare: "Helt beroende av detta"

Hemlig dataavläsning är en metod som är helt nödvändig för att kunna bekämpa brott, enligt åklagare och polis. Men farhågor finns kring det faktum att operatörerna inte ska vara skyldiga att samarbeta, och från advokathåll kommer invändningar om proporti.

GöteborgsPosten - 16 nov 17 kl. 15:51

Polis och åklagare: "Helt beroende av detta"

Hemlig dataavläsning är en metod som är helt nödvändig för att kunna bekämpa brott, enligt åklagare och polis. Men farhågor finns kring det faktum att operatörerna inte ska vara skyldiga att samarbeta, och från advokathåll kommer invändningar om proportionaliteten..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

Ökade intäkter för telekomjätten Huawei

Kinesiska telekomjätten Huawei rapporterar en intäktsökning med 24,4 procent för de tre första kvartalen i år, till motsvarande 850 miljarder kronor, enligt statligt kontrollerade tidningen Global Times..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Nanopartiklar kan ha en större miljöpåverkan än vad vi trott

En studie visar att nanopartiklar från litiumjonbatterier har förändrat den grundläggande biologin hos en vanlig bakterie. De små partiklarna kan utgöra en farlig påverkan på våra ekosystem..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Google oroas av svenskarnas internetoro

Svenskars stigande internetoro är problematisk för Google, rapporterar Sveriges Radio Ekot..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Då sker första helkvinnliga rymdpromenaden

Svensk-amerikanska astronauten Jessica Meir ska ta sina första steg i rymden på torsdag eller fredag, meddelar amerikanska rymdstyrelsen Nasa..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Brandfiltar kan skydda hus vid skogsbrand

Jättestora brandfiltar skulle i framtiden kunna användas för att skydda hus vid kraftiga skogsbränder, rapporterar Vetenskapsradion..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Regeringens experter: Slutförvar för kärnavfall kräver mer forskning

De vetenskapliga experterna i Kärnavfallsrådet är inte nöjda med Svensk kärnbränslehanterings nya utredningar om slutförvaret för använt kärnbränsle. De rekommenderar mer forskning. Och miljörörelsen vill frånta SKB ansvaret att ta fram metoden..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Harley-Davidson stoppar produktionen av elmotorcyklar

Ett fel i laddningssystemet har fått Harley-Davidson att dra i nödbromsen för tillverkningen av nya elmotorcykeln Livewire..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Ska man köpa en Playstation 5 – eller bara streama de senaste spelen?

Kampen om dagens och morgondagens spelkonsumenter börjar inte när Playstation 5 och Xbox Scarlett släpps om ett år. Den börjar här och nu. Striden står mellan Playstation Now, Microsofts Project Xcloud och Google Stadia, skriver Ny Tekniks Peter Ottsjö..

Nyteknik - 22 timmar sedan

På väg mot nytt jobb − tänk på det här innan du berättar för kollegorna

Letar du efter ett nytt jobb? Att berätta för kollegor om planerna kan hjälpa dig på traven, men det finns också fallgropar att se upp med..

Nyteknik - just nu

Biotechbolaget ”skrämmer bort” havstulpaner – får stororder

Mölndalsbaserade I-Tech har fått sin hittills största order på Selektope, en färgtillsats som ”skrämmer bort” havstulpaner från fartyg istället för att döda dem. Beställningen kommer från japanska CMP, ett av världens största kemibolag med inriktning på marinbranschen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.