SVT Debatt > Opinion

Tuesday, 22 October, 02:46

SVT Debatt - 2019-10-09 09:29:36

”Våra barn får inte det bemötande och den vård de skulle behöva””Vården som ges ska vara baserad på kunskap och vetenskaplig evidens. Samtalsstöd ska erbjudas under både väntetid och utredningstid och som ett alternativ till medicinsk behandling. Gärna byte av namn och klädstil, men inga irreversibla behandlingar förrän tidigast efter fyra år för personer under 25 år”, skriver debattören..
Läs mer på SVT Debatt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Våra barnfår inte det , bemötandeoch den , vård de skulle behöva
Cornucopia - 05 mar 19 kl. 10:33

Kritiken mot Revolut och dess bemötande

Fintechuppstickaren Revolut har de senaste dagarna utsatts för hård kritik. Det handlar om penningtvätt, avhopp av deras finanschef, Rysslandskopplingar och dålig intern företagskultur. Detta har bemötts igår av VD:n, som konstaterar att bolaget förändrats och nu bland topp tre bästa arbetsplatserna enligt LinkedIn.

LV - 19 aug 14 kl. 09:29

Bemötande av Glennfalks påståenden om sjukvården

Jag har av respekt för Micael Glennfalk (M) tvekat över om jag skulle bemöta hans insändare i lördagstidningen, rubricerad ”Svar till Gudrun Brunegård”. Jag vet att såväl Micael Glennfalk som jag själv vill vimmerbybornas bästa, även om vi ibland har olika synpunkter på hur det ska uppnås. Dessvärre innehåller insändaren ett antal sakfel, som jag anser behöver läggas tillrätta..

YLE - 14 dec 15 kl. 16:55

Gott bemötande av Ekenäs nya hälsostation

I morse (14.12) öppnade Ekenäs hälsostation sina dörrar för första gången i den nya lokalen i Västra Nylands sjukhus. De nya utrymmena är ljusare och bättre anpassade för verksamheten.

YLE - 26 aug 14 kl. 20:00

Så här vill jag bli bemött som patient

Vem är jag? Jag är en glad och utåtriktad, social och trevlig varelse med många järn i elden som brinner speciellt för barn och sjuka. Men jag kan också beskriva mig såhär: jag är en väldigt ung kvinna som haft cancer två gånger, gått igenom många operationer och behandlingar, komplikationer och svårigheter men som tagit mig upp till ytan igen och försöker leva ett normalt liv.

YLE - 12 maj 17 kl. 04:23

Psykolog: Barn lär sig genom att lyckas

Barn som upplevs som bråkiga behöver hjälp med att lyckas, säger psykologen och författaren Bo Hejlskov Elvén. På torsdagen föreläste den hyllade dansken om problemskapande beteende i Vasa. - Vi vuxna måste anpassa kraven på barnen enligt vad de klarar av, säger Bo Hejlskov Elvén.

YLE - 14 nov 16 kl. 15:58

Utredning: Dialog behövs om byggnadstillsynen i Raseborg

Arbetarskyddet i Raseborg har utrett anklagelser om osakligt bemötande mot anställda vid Raseborgs stads byggnadstillsyn efter fullmäktigemötet i juni. Arbetarskyddschefen rekommenderar bland annat en konstruktiv dialog mellan arbetsgivare och arbetstagare. Det var efter fullmäktigemötet den 13 juni sex anställda vid byggnadstillsynen med stöd av arbetarskyddsfullmäktige Riku Oraskari upplevde att måttet var rågat och gjorde en anmälan om trakasserier till arbetarskyddet.

YLE - 16 jun 15 kl. 04:21

Fler västnyländska barn får plats på Jorv

På utsidan kan Jorvs sjukhus inte kallas välkomnande. För tillfället ser sjukhusområdet ut som en byggarbetsplats, och man får slinka in mellan byggställningar och högar av bråte. Väl inne är det "business as usual".

Skånskan - 16 feb 19 kl. 05:00

”Ingen ser barn på samma sätt som förut”

Höör Det som fick henne att bli politiskt intresserad var abortfrågan. Sedan årsskiftet är Margareta Johansson (KD) ordförande i Höörs socialnämnd.
– Vi säger att vi har världens bästa välfärd, men det har vi inte, säger Johansson.

Skånskan - 09 jan 17 kl. 13:22

Polisens Facebookupprop: Hota inte era barn att vi ska ta dem

Kävlinge När Kävlingepolisen Simon Nilsson hörde en mamma på Center Syd säga till sitt lilla barn att ”nu kommer polisen och tar dig” sa han direkt till sin kollega att ”detta måste vi skriva om”.
Knappt två dygn senare har 2,2 miljoner svenskar läst kollegan Patrik Larssons Facebook-inlägg, det har fått 60 000 reaktioner och delats nästan 19 000 gånger. ERWP.

Cornucopia - 30 apr 15 kl. 12:30

Halmdockereplik om särbegåvade barn

Den nödvändiga debatten om särbegåvade barn fortsätter med två till synes förolämpade lärare som replikerar mig hos SVT Opinion. Det är välkommet att lärare går in i debatten, men det är synd att de gör det med halmdockeargumentation och med uppenbar dålig läsförståelse för vad jag skrev.

Svenska skolan har sedan några år blivit bättre, åtminstone på pappret.

Skånskan - 14 maj 18 kl. 17:14

Aggressivt barn nekades diagnos

ystad Barn- och ungdomspsykiatrin uppvisade brister i bedömning och underlag för beslut om vårdinsatser för ett barn med psykiska svårigheter.
Det anser Inspektionen för vård och omsorg (IVO) efter en anmälan.Det var på våren 2015 som en förälder till ett barn tog kontakt med en psykolog för bedömning, eftersom barnet hade svårigheter både i skolan och i hemmet.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 3 timmar sedan

Ska public service bantas eller bevaras?

Moderaternas partistyrelse har föreslagit att framtidens public service ska bli ”smalare och vassare” och finansieras med mindre skattemedel. SSU:s ordförande Philip Botström (S) håller inte med. – Ett fritt och oberoende public service är avgörande för vår demokrati..

SVT Debatt - I förrgår: 10:10

Bostadsbristen bland unga: ”Vi riskerar ett generationssvek!”

”Staten behöver ytterligare stimulera byggandet av hyresrätter med hyror människor har råd att efterfråga. Satsningen på statligt investeringsstöd är ett steg på vägen – och justera den skattemässiga obalansen mellan olika bostadsformer”, skriver debattören..

SVT Debatt - 18 okt 19 kl. 10:56

Kriget i Syrien kan leda till ny flyktingvåg – hur ska Sverige agera?

Ska Sverige ta emot färre flyktingar eller inte? Maria Hind Alias (S) tycker att flyktingmottagandet ska halveras men får mothugg från Dana Pourkomeylian (C). – Det går inte att sätta en siffra på hur många vi ska ta emot.

SVT Debatt - 17 okt 19 kl. 06:00

”Kroppar utanför normen censureras på sociala medier”

Kvinnokroppar diskrimineras på sociala medier menar kroppsaktivisten Nikki Svärdsén. – Det pågår en systematisk censurering av kroppar som faller utanför normen, säger hon..

SVT Debatt - 16 okt 19 kl. 21:11

Rickard Söderberg: ”När jag föddes så ansågs jag psykiskt sjuk”

I år är det 40 år sedan som homosexualitet slutade vara en sjukdom. – När jag fyllde tre år beslutade Socialstyrelsen att homosexualitet och att älska inte är en sjukdom, säger operasångaren Rickard Söderberg..

SVT Debatt - 16 okt 19 kl. 07:00

”Ta hem barnen från Syrien – innan det är för sent!”

”Ingen kan rädda hela världen men det finns uppskattningsvis ett 70-tal svenska barn som Sverige skulle kunna rädda, och det är regeringens ansvar att bistå barn vid kriser och katastrofer utomlands”, skriver debattören Patricio Galvéz, som tidigare lyckats få hem sina sju barnbarn från ett fångläger i Syrien..

SVT Debatt - 15 okt 19 kl. 12:34

”Migrationen är inget hot – Sveriges behöver nya samhällsmedlemmar!”

”Nu gäller det att ställa krav på individen! Ja, det måste ställas krav på varje infödd, svensk individ att ta sitt ansvar för att välkomna nya samhällsmedlemmar och erbjuda dem förutsättningar för att komma till ro och fortsätta bidra – var och en på sitt sätt – till vårt gemensamma Sverige, vårt växande hem”, skriver debattören..

SVT Debatt - 15 okt 19 kl. 06:30

”Vi måste ställa högre krav på de som kommer hit”

Det ska ställas högre krav på att nyanlända ska kunna försörja sig själva och omfamna svenska värderingar. Det menar Kristianstadsbladets politiska redaktör Carolin Dahlman. – Problemet är inte att det kommer bo människor här från andra länder, utan att de inte kan försörja sig själva, säger hon..

SVT Debatt - 14 okt 19 kl. 20:39

Lisa Bjurwald: ”Det pågår en kris i Sveriges förlossningsvård”

I över 30 år har det pågått en kris i svensk förlossningsvård. Det menar journalisten Lisa Bjurwald som skrivit en bok om ämnet. – Det här är inte en kris som bara återkommer på somrarna.

SVT Debatt - 14 okt 19 kl. 13:56

”Äntligen premierar riksbanken forskning som leder världen rätt”

”Världen idag och i ännu högre grad i morgon behöver den ekonomiska praktiska forskning som årets pristagare bidragit till för att belysa en av våra globala utmaningar om att begränsa och komma till rätta med fattigdom”, skriver debattören..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.