Kristianstadsbladet > Nyheter

Monday, 21 October, 15:46

Kristianstadsbladet - 09 okt 19 kl. 09:29

Ombyggda bilar kan snabba på omställningenOmställningen av fordonsflottan går långsamt, men kan skyndas på med fler styrmedel..
Läs mer på Kristianstadsbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ombyggda, bilarkan , snabba, omställningen
Supermiljöbloggen - 23 dec 14 kl. 11:15

Johan Hultberg (M): ”Alliansen upprätthåller högt tempo i omställningen av fordonsflottan”

Under Alliansens tid i regeringsställning höjdes tempot i klimatarbetet och det rejält. Mellan 2006 och 2013 minskade de svenska utsläppen med hela 11,1 miljoner ton. Det kan jämföras med de 6,5 miljoner ton som utsläppen sjönk med mellan 1998 och 2005, alltså då S regerade med stöd av V och MP.

Supermiljöbloggen - 30 nov 17 kl. 10:33

Debatt: ”Kan det vara ekonomiskt oansvarigt att dröja med den gröna omställningen?”

"Kan det vara ekonomiskt oansvarigt att dröja med den gröna omställningen?", frågar sig Nicklas Börjesson, sammankallande i Miljöpartiets ekonomiska nätverk idag i en debattartikel på Supermiljöbloggen.  För ett tag sen fick jag en debattartikel i Aktuell Hållbarhet publicerad om något jag kallar “Svanhalseffekten”.

VA - 05 jul 17 kl. 09:42

Laddat för genombrott - fem fascinerande fakta om den rekordsnabba omställningen till elbilar

Volvo satsar på att alla bilar ska ha elmotor redan om två år. Här är fem fascinerande fakta om den rekordsnabba omställningen till elbilar. .

Supermiljöbloggen - 12 apr 16 kl. 10:28

Greenpeace: ”Vänsterpartiet på väg att bromsa omställningen till ett förnybart energisystem”

Mycket tyder på att kärnkraftsfrågan kommer bli en av de stora diskussionsämnena på partiets kongress i maj.  Vänsterpartiets partistyrelse vill att partiet på kongressen 5-8 maj antar en ny position om i vilken takt som den svenska kärnkraften ska avvecklas, det här rapporterade bland annat Dagens Nyheter om i förra veckan. Partistyrelsen skriver i sitt förslag (pdf) att kärnkraften visserligen är "en osäker energikälla" som "försvårar omställningen till en 100 procent förnybar energiproduktion" -vilket partiet vill se till år 2040.

Supermiljöbloggen - 02 feb 15 kl. 08:44

Matilda Ernkrans (S): ”Så får vi människor med oss i omställningen”

I morgon har den högerinriktade tankesmedjan Fores ett seminarium om en ny bok om moderat miljöpolitik. I inbjudan påstås att det är liberaliseringar och marknadsekonomi som kan lösa våra miljöproblem. Ronald Reagan och Margaret Thatcher lyfts fram som "miljöhjältar".

Supermiljöbloggen - 17 feb 15 kl. 08:15

Annika Jacobson, Greenpeace: ”Omställningen av energisektorn är ohejdbar”

Rickard Nordin menar att det inte råder någon motsättning mellan Centerpartiets målsättning om ett 100 procent förnybart energisystem inom en generation och alliansens energiöverenskommelse (SMB 13/2). Som exempel på detta lyfter Rickard Nordin fram att två av tre målsättningar inom Alliansens energiöverenskommelse redan är uppfyllda. Bara detta faktum borde vara grund nog att ifrågasätta om inte målsättningarna varit för lågt satta från början.

Kristianstadsbladet - 02 aug 19 kl. 05:00

Skåne behöver öka den ekologiska omställningen

Den ekologiskt odlade jordbruksmarken ökar i Skåne. Utvecklingen är positiv, men omställningen behöver gå snabbare. Omställning till än mer ekologisk produktion skulle ge ökad tillväxt och konkurrenskraft för Skånes lantbrukare, och samtidigt bidra till ökad biologisk mångfald, skriver Jonas Carlberg, affärsområdeschef lantbruk på KRAV..

SmålandsPosten - 06 aug 19 kl. 06:00

Kronoberg behöver öka den ekologiska omställningen

Att den ekologiskt odlade jordbruksmarken ökar i Kronoberg är en positiv utveckling, men omställningen behöver gå snabbare. Omställning till än mer ekologisk produktion skulle ge ökad tillväxt och konkurrenskraft för Kronobergs lantbrukare, och samtidigt bidra till ökad biologisk mångfald, skriver Jonas Carlberg, affärsområdeschef lantbruk på KRAV..

Sydöstran - 22 aug 19 kl. 17:04

Blekinge behöver öka den ekologiska omställningen

Den ekologiskt odlade jordbruksmarken ökar i Blekinge. Utvecklingen är positiv, men omställningen behöver gå snabbare. Omställning till än mer ekologisk produktion skulle ge ökad tillväxt och konkurrenskraft för Blekinges lantbrukare, och samtidigt bidra till ökad biologisk mångfald, skriver Jonas Carlberg, affärsområdeschef lantbruk på KRAV..

Supermiljöbloggen - 03 okt 13 kl. 09:39

?Sveriges viktigaste bidrag i klimatarbetet är omställningen av transporterna?

Representanter för både industri och miljöorganisationer menar att det är dags att vässa till den svenska politiken. FN:s klimatpanel IPCC har åkt hem, nu är det dags för handling. Så inleds den debattartikel som publicerades i Göteborgsposten i går och som undertecknats av representanter för Lantmännen Energi, Scania, Gröna Bilister, Preem och Naturskyddsföreningen.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 10 minuter sedan

Fantasydramat "Coraline" blir ungdomsopera

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Man smugglade amfetamin i brev

För drygt två år sedan fastnade ett brev med nästan ett hekto amfetamin i tullen på Arlanda. Nu har en 31-åring dömts till fängelse för narkotikasmuggling..

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Stora protester mot polisvåld i Bangladesh

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Källor: Förlikning om roll i opioidepidemin

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Dyrare att köpa plastpåsar – även den du lägger frukt i

Tre kronor blir skatten på bärkassar när du handlar mat i fortsättningen. Och varje frukt- och grönsakspåse beskattas med 30 öre. Det framgår av regeringens lagrådsremiss.

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Lundqvist till Stuttgart – och Båstad

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

En roman värd att vänta på

Efter tio års väntan är Sara Villius tillbaka med sin fjärde roman, ”Madonna”. En roman värd att vänta på, tycker recensenten Stefan Eklund..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Vill ha flickan inlåst igen

Tingsrätten gjorde fel som släppte flickan som är misstänkt för delaktighet i branden vid stationsområdet. Det menar kammaråklagare Marie-Louise Holmberg. .

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Norge vill förlänga med Lagerbäck

Norska fotbollsförbundet, NFF, ser gärna att Lars Lagerbäck fortsätter som förbundskapten efter nästa sommar. Det bekräftar NFF:s ordförande Terje Svendsen för Nettavisen..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

135 jobb kan försvinna från Stora Enso Paper

Stora Enso planerar organisationsförändringar inom division Paper, där Nymölla bruk ingår. Som mest kan det innebära en minskning med 135 anställda. Påverkan på den svenska verksamheten beskrivs som liten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.