SVT > Ekonomi

Sunday, 20 October, 11:36

SVT - 09 okt 19 kl. 09:22

Konjunkturinstitutet: Högkonjunkturen är överDen svenska ekonomin är inne i en tydlig avmattningsfas och högkonjunkturen ebbar gradvis ut i år och blir balanserad nästa år. Det skriver konjunkturinstitutet angående konjunkturläget..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Konjunkturinstitutet, Högkonjunkturenär över
Cornucopia - 23 mar 16 kl. 10:39

Konjunkturinstitutet sänker svensk BNP-prognos - "går in i ny högkonjunktur"

Konjunkturinstitutet (KI) sänker sin BNP-prognos för 2016 och de kommande åren, men brer på stort om att "Sverige går in i ny högkonjunktur" för att få beskedet att låta positivt. Detta trots att 2016 ska bli sämre än 2015.

Tillväxtförväntningarna för 2016 sänks från 3.

Cornucopia - 21 jun 17 kl. 10:35

Konjunkturinstitutet sänker långsiktig svensk BNP-prognos

Konjunkturinstitutet (KI) sänker sin långsiktiga BNP-prognos och spår nu en lång lågkonjunktur med blodfattig BNP-tillväxt de tre åren 2018 - 2021. Eller som man rubriksätter det hela: Högkonjunkturen förstärks. Totalt finansierar skattebetalarna sju olika killgissningar av BNP.

Cornucopia - 07 aug 19 kl. 09:40

Konjunkturinstitutet reviderar ner BNP-prognos

Konjunkturinstitutet (KI) reviderar ner sin prognos för svensk BNP efter "oväntat snabb inbromsning av högkonjunkturen". Man reviderar ner tillväxten från 1.9% till 1.

Expressen - 09 okt 19 kl. 09:28

Konjunkturinstitutet i dag: Högkonjunkturen är över

Konjunkturinstitutet, KI, sänker sina tillväxtprognoser för 2019 och 2020, och konstaterar att högkonjunkturen är över.Det skriver de i en prognos på onsdagen..

Expressen - 27 mar 18 kl. 09:34

Högkonjunkturen i Sverige förstärks

Sveriges hjul rullar på och den svenska högkonjunkturen förstärks.Riksbanken behåller minusräntan ytterligare ett år.Däremot backar hushållens optimism.

Barometern - 20 jun 18 kl. 09:28

KI: Högkonjunkturen toppar i år

Den svenska högkonjunkturen når en topp i år. Nästa år bromsar det in, med minskade bostadsinvesteringar, enligt Konjunkturinstitutet (KI) "BNP-tillväxten hålls i stället uppe av en stigande efterfrågan på svenska exportprodukter.(TT).

GöteborgsPosten - 20 jun 18 kl. 09:28

KI: Högkonjunkturen toppar i år

Den svenska högkonjunkturen når en topp i år. Nästa år bromsar det in, med minskade bostadsinvesteringar, enligt Konjunkturinstitutet (KI).

Helsingborgs Dagblad - 20 jun 18 kl. 09:09

KI: Högkonjunkturen toppar i år

Den svenska högkonjunkturen når en topp i år. Nästa år bromsar det in, med minskade bostadsinvesteringar, enligt Konjunkturinstitutet (KI) "BNP-tillväxten hålls i stället uppe av en stigande efterfrågan på svenska exportprodukter. Samtidigt fortsätter f.

SVT - 12 dec 18 kl. 09:58

Stark arbetsmarknad trots att lågkonjunkturen tros vara på väg

Flera prognosmakare, inklusive Konjunkturinstitutet, spår att lågkonjunkturen väntar runt dörren, men det märks inte när Arbetsförmedlingen och arbetsgivarna tittar på arbetsmarknaden för 2019-2020. – Det går bättre än vad vi bedömde att det skulle göra för ett halvår sedan, säger Håkan Gustavsson, prognoschef för Arbetsförmedlingen..

Cornucopia - 26 dec 18 kl. 16:09

Lågkonjunkturen - ska man vara offentligt eller privat anställd?

Nu när lågkonjunkturen rusar mot oss snabbare än det går att bilda en regering kan det vara intressant att fråga sig om man när tillväxten uteblir och ladorna blir tomma ska vara privat eller offentligt anställd. Ska man dra en slutsats utifrån datat är den att privat anställda är beroende av konjunkturen med eftersläpning medan offentligt anställda är beroende av politiska beslut.
BNP-tillväxt och förändringen antal anställda per sektor statlig-kommunal-privat 2006 - 2018P11.

Fler nyheter från SVT

SVT - I förrgår: 12:52

Analytiker spår ljus framtid för Ericsson

Krisdagarna är över för Ericsson, och smarta tekniska val för 5G har gjort bolaget starkt. Rapporten lovar en stark utveckling framöver, enligt analytiker..

SVT - 16 okt 19 kl. 21:02

Miljoner kronor av pensionspengar upp i rök – idag väcktes åtal

I dag väcktes de första åtalen i härvan kring Falcon Funds, där gärningsmännen misstänks ha lurat pensionssparare på hundratals miljoner kronor genom att medvetet göra dåliga affärer. Säkerheten för pensionsspararna har blivit bättre sedan affären uppdagades, men det finns inget skydd mot förluster på grund av brottslighet..

SVT - 16 okt 19 kl. 17:27

Återvunnen PET-plast nu dyrare än nytillverkad

Återvunnen PET-plast har för första gången på över tio års tid blivit dyrare än nytillverkad, rapporterar analysföretaget S&P Global Platts. Prisskiftet riskerar att få som följd att framförallt mindre europeiska tillverkare av plastförpackningar nu vänder ryggen mot de återanvändbara plastflingorna – trots EU:s initiativ för det motsatta..

SVT - 15 okt 19 kl. 16:47

SVT förklarar: Allraskandalen

Det skandalomsusade pensionsbolaget Allra hamnar återigen i rampljuset när rättegången mot delar av den före detta ledningen startat. Men vad har egentligen hänt i skandalen? SVT Nyheter sammanfattar Allra-härvan med hjälp av ekonomireporter Johanna Cervenka..

SVT - 14 okt 19 kl. 11:30

Abhijit Banerjee, Esther Duflo och Michael Kremer tilldelas ekonomipriset

Under måndagen var det dags att presentera det sista priset, Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne under den så kallade Nobelveckan. Kungliga Vetenskapsakademien meddelande under måndagsförmiddagen att det är Abhijit Banerjee, Esther Duflo och Michael Kremer som blir 2019 års mottagare av priset..

SVT - 14 okt 19 kl. 12:52

Så reagerade experterna i studion på ekonomipristagarna

Micael Dahlén, professor i företagsekonomi, bjöd på kramkalas i SVT:s nobelstudio efter att nyheten om att Abhijit Banerjee, Esther Duflo och Michael Kremer tilldelades Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne 2019. – Äntligen! En kvinna och så ung som får priset, säger han..

SVT - 14 okt 19 kl. 09:47

Skatt på pension för svenskar i Portugal på gång

Portugal kommer att införa en skatt för bland annat pensionärer från Sverige som bor i landet. Tidigare har man kunnat bosätta sig i landet utan att behöva betala skatt på sin privata tjänstepension, rapporterar Ekot..

SVT - 12 okt 19 kl. 08:04

Visa och Mastercard lämnar Facebooks kryptovaluta Libra

Den kommande lanseringen av Facebooks kryptovaluta Libra har drabbats av ett tungt bakslag. Kreditkortsföretagen Visa och Mastercard, samt näthandelsjätten Ebay hoppar av valutans stödorganisation Libra Associations..

SVT - 11 okt 19 kl. 20:22

Förslag: Riksbanken tappar makt till riksdagen

Politikerna kommer att få inflytande över inflationsmålet. Samtidigt ska Riksbanken få ta hänsyn till mer än bara inflationen när räntan sätts, enligt förslagen till hur Riksbanken ska arbeta i framtiden. – Jag tror att det finns förbättringspotential, säger riksbankskommitténs ordförande Mats Dillén till SVT..

SVT - 10 okt 19 kl. 18:03

Svartlistade Kina-bolag skulle använda svensk AI-teknik

USA har svartlistat en rad kinesiska företag som anklagas för övervakning av minoriteter. Flera av bolagen har haft samarbetspartners i Sverige..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.