PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 18 October, 22:52

PrivataAffärer - 09 okt 19 kl. 09:14

Riksbanken: Mer kontanter i rörelseDet skulle bland annat kunna förklaras av att människor vill ha kontanter hemma av beredskapsskäl och att butikerna tömmer sina kassor mer sällan. – Det finns per definition väldigt dålig statistik över användningen av kontanter, de är anonyma. Men vi ser inga tecken på att kontantanvändningen skulle öka, utan den verkar fortsätta minska. Då betyder det att kontanterna ligger någonstans, säger Björn Segendorf, rådgivare för Riksbankens avdelning för betalningar. Halverad mängd kontanter Mängden kontanter i cirkulation i Sverige halverades från en topp runt 110 miljarder kr 2007 till cirka 55 miljarder kr tio år senare.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Björn Segendorf, Riksbankens, Mängden, Sverige, MSB, Om, De, Han, Segendorf, Norge

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riksbanken, Mer, kontanteri , rörelse
DI - 28 mar 18 kl. 09:49

Riksbanken: Mer träffsäkra prognoser och god måluppfyllelse

Riksbanken lyckades i de prognoser som gjordes 2016 i stort sett fånga konjunkturutvecklingen och uppgången i inflationen 2017. Även reporäntan har under motsvarande period följt Riksbankens prognoser relativt nära. Det skriver Riksbanken i sin redogörelse för penningpolitiken 2017, som publicerats på bankens webbplats..

SR - 31 okt 18 kl. 13:56

Unesco fördömer förstörelse av kulturarv

Ahmed Al-Faz-moskén och det tillhörande mausoleet i staden Hodeida i Jemen har förstörts. Unesco fördömer förstörelsen..

Ekonomistas - 31 mar 14 kl. 09:43

Riksbanken redogörelse döljer att egna beräkningar ger minoriteten rätt

Riksbanken har nyligen överlämnat en redogörelse för penningpolitiken 2013 till riksdagen inför Finansutskottets årliga utvärdering. Redogörelsen är uppenbarligen en tendentiös partsinlaga från direktionsmajoriteten. Den döljer nämligen att Riksbankens egna beräkningar ger minoriteten rätt.

LV - 27 okt 16 kl. 22:00

"Mer rörelse på schemat skulle ge effekt"

Vår serie om skolans framtid i Vimmerby fortsätter. Förra veckan var det rektorn Josephin Svensson som gav sin syn på hur Vimmerby som skolkommun kan klättra på rankinglistorna och vara med och slåss om titeln "Sveriges bästa skola". Denna gång är det läraren Torbjörn Bodmans tur att säga sitt i debatten, och han tror att en del av lösningen ligger i mer fysisk rörelse för eleverna..

SvD - 24 maj 14 kl. 18:51

Putin fördömer jämförelse med Hitler

Uttalande av Prins Charles ”oacceptabelt”..

Trelleborgs Allehanda - 11 nov 15 kl. 03:00

En mer urvattnad uppgörelse har nog aldrig skådats

SvD - 27 jun 16 kl. 10:26

Emmerich redo för mer förgörelse

Vad har regissören Roland Emmerich emot Vita Huset? I en rad filmer har han låtit förstöra den amerikanske presidentens bostad. Men i sin nya film, "Independence day: Återkomsten", låter han Vita huset stå kvar, även om det är oerhört nära att det även denna gång utplånas..

UNT - 27 jun 16 kl. 10:25

Emmerich redo för mer förgörelse

Vad har regissören Roland Emmerich emot Vita Huset?.

Sydöstran - 27 jun 16 kl. 10:25

Emmerich redo för mer förgörelse

Vad har regissören Roland Emmerich emot Vita Huset? I en rad filmer har han låtit förstöra den amerikanske presidentens bostad. Men i sin nya film, "Independence day: Återkomsten", låter han Vita huset stå kvar, även om det är oerhört nära att det även denna gång utplånas.

Trelleborgs Allehanda - 27 jun 16 kl. 10:25

Emmerich redo för mer förgörelse

Vad har regissören Roland Emmerich emot Vita Huset? I en rad filmer har han låtit förstöra den amerikanske presidentens bostad. Men i sin nya film, "Independence day: Återkomsten", låter han Vita huset stå kvar, även om det är oerhört nära att det även denna gång utplånas.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Investor höjde substansvärdet

Det ger en substansrabatt på 5,7 procent per den 30 september, räknat på ett vägt genomsnitt av A- och B-aktien, jämfört med en rabatt på 6,9 procent i slutet av andra kvartalet. Substansvärdet per aktie med marknadsvärderade onoterade innehav var 596 kronor, motsvarande en rabatt om 19,8 procent. Det kan jämföras med 551 kronor och 19,1 procent vid halvårsskiftet.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Kanonresultat från Holmen

Försäljningen uppgick till 4.144 miljoner kr för perioden. Någon konsensusprognos för omsättningen var inte tillgänglig från Infront Data.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Sandvik: Justerade resultatet klart bättre än väntat

Sandviks orderingång uppgick till 24.992 miljoner kr, jämfört med analytikersnittet på 24.797 miljoner kr.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Hernhag: Fem aktier att äga för alltid

Gurra: Hej! Tack för bra böcker! Om du fick köpa fem aktier (ej investmentbolag) och endast dessa, att äga för alltid, vilka skulle du välja?

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Trading Direkt: Om rapportsäsongen och brexit

  Slutligen sammanfattar Martin Nilsson gårdagens brexithändelser och vad vi har att se fram emot i helgen. Teknisk analys: Tobbes val: Jämförelse mellan large cap, mid cap, small cap. Tittarnas önskemål: A1M Pharma, Arjo, Fortnox, G5 Entertainment, Idogen, Karo Pharma, Micro Systemation, Nobina, Ortivus, Powercell, SAS, Scandinavian Chemotech, Telia, Wirecard.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

SHB-strateg: Räkna med sämre avkastning under tio år

Det har varit ett bra börsår i år, klart bättre än i fjol. Börsen har hittills i år avkastat nästan 20 procent och globala aktier ännu mer, cirka 28 procent. Även obligationer har gett avkastning, om än bara 3 procent, konstaterar Mats Nyman.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Två nya köprekar bland analyserna

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Tomra till köp från behåll. Riktkursen 255 norska kronor upprepas. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Starkt resultat av Getinge

Getinges omsättning för kvartalsperioden uppgick till 6.236 miljoner kr (5.683).

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Bättre för Assa Abloy

Rörelsemarginalen blev 16,2 procent, vilket också analytikerna förväntade. Omsättningen i kvartalet uppgick till 24.034 miljoner kr.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Godkänd vinstnivå för Volvo – men orderingången en besvikelse

Volvos rörelseresultat uppgick till 10.885 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019. Det framgår av delårsrapporten.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.