Dagens PS > Ekonomi

Monday, 21 October, 11:44

Dagens PS - 09 okt 19 kl. 09:14

IT-bolag faller tungt på klen rapportIT-återförsäljaren Dustin redovisar en omsättning i linje med förväntat under fjärde kvartalet. Rörelseresultatet var däremot lägre än väntat och jämfört med föregående år sjönk vinsten. Styrelsen föreslår en höjd utdelning till 3,00 kronor (2,71), väntat var 3,13. Det är Dustins aktie som faller med 6 procent direkt i öppningen av Stockholmsbörsen vars storbolagsindex i skrivande stund är ned med 0,3 procent, enligt Di:s Börsmorgon. Dustins omsättning uppgick till 3 026 miljoner kronor (2 524), att jämföra med Factset analytikerkonsensus som låg på 3 046.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Dustin, Dustins, Stockholmsbörsen, Di, Börsmorgon, Factset, Thomas Ekman, Q4, Konsensus Förändring, Ebita, IT, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: IT-bolag, faller, tungt, klen, rapport
BT - 15 okt 14 kl. 16:33

Börsen faller tungt

Stockholmsbörsen faller hårt i linje med ledande Europabörser, delvis tyngd av amerikansk statistik. SKF tappar mindre än index efter dagens rapport för tredje kvartalet, men Astra Zeneca faller tungt.OMXS-index faller med 2,1 procent vid klockan 16.

GöteborgsPosten - 15 okt 14 kl. 09:23

Börsen faller tungt

Stockholmsbörsen faller hårt i linje med ledande Europabörser, delvis tyngd av amerikansk statistik. SKF tappar mindre än index efter dagens rapport för tredje kvartalet, men Astra Zeneca faller tungt..

DN - 15 okt 14 kl. 10:15

Börsen faller tungt

Stockholmsbörsen faller hårt i linje med ledande Europabörser, delvis tyngd av amerikansk statistik.SKF tappar mindre än index efter dagens rapport för tredje kvartalet, men Astra Zeneca faller tungt..

Affärsvärlden - 08 sep 16 kl. 16:11

TV: Kinnevik-bolag faller tungt

Dagens PS - 30 aug 17 kl. 09:21

Börsjätte faller tungt i öppningen

Kursen brakade utför direkt när handeln startade på Stockholmsbörsen. Det är byggbolaget JM som öppnar kraftigt nedåt nu på onsdagsmorgonen. Kursen backar med 4 procent, rapporterar Di Börsmorgon.

DI - 14 feb 14 kl. 09:14

Kinnevik faller tungt efter klädbesvikelse

Stenbecksfärens maktbolag faller tungt i börsöppningen på fredagen, under stor handel. I andra ändan av spektrat rusar informationsbolaget Cision med över 50 procent efter ett utköpsbud..

Affärsvärlden - 03 mar 14 kl. 09:37

Stockholmsbörsen: Aktier med östeuropeisk exponering faller tungt

Aktier på Stockholmsbörsen med hög exponering mot Östeuropa faller tungt i den inledande handeln på måndagen..

DI - 19 maj 14 kl. 09:08

Saab faller tungt

Vapentillverkaren Saab faller tungt i öppningshandeln på måndagen efter beskedet att Schweiz röstat nej till Gripen-köpet..

BT - 25 jun 14 kl. 13:20

Hansson: Europas stjärnlag faller tungt

Gamla storlag faller tungt i fotbolls-VM. Håller du med Hansson? Eller tycker du precis tvärtom?

BT - 25 jun 14 kl. 13:20

Hansson: Europas stjärnlag faller tungt

Gamla storlag faller tungt i fotbolls-VM. 1–0 till Uruguay betyder att Italien blir den tredje mästarnationen få lämna turneringen. Italienarna hade bra grepp om matchen.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 30 minuter sedan

Smink-koncern i konkurs – 1.300 anställda drabbas

Norska sminkjätten Cosmetic Group, som äger bland annat butikskedjorna Vita och Loco, har begärt sig själva i konkurs. Det skriver Dagens Næringsliv. ”Detaljhandeln i Norge är i rask förändring och kosmetikakedjorna Vita och Loco har upplevt svagare tillväxt och fallande lönsamhet.

Dagens PS - 45 minuter sedan

Allt fler it-brott mot företagare

Med ökad digitalisering eskalerar brottsligheten, visar rapport. Enligt en ny undersökning från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har andelen företagare som utsatts för it-brott ökat från 19 till 29 procent sedan förra året. SvD, som refererar MSB-undersökningen, uppger att det handlar om virus, dataintrång, id-kapning, stulna lösenord och utpressningsprogram.

Dagens PS - 1 timme sedan

Jarnheimer-effekt lyfter Teliaaktien

Igår byttes styrelseordföranden i Telia. Ut med Marie Ehrling och in med Lars-Johan Jarnheimer. I dag tar aktien några skutt uppåt.

Dagens PS - 1 timme sedan

Hela sektorn ser rött efter jättens rapport

Stekheta fastighetssektorn har gått bra på börsen i år, men efter dagens rapportmiss är det många bolag som ligger back på Stockholmsbörsen. Det rapporterar Dagens Industri. Branschjätten Fabege rapporterar ett förvaltningsresultat i kvartalet om 397 miljoner kronor jämfört med 323 Mkr i motsvarande kvartal i fjol.

Dagens PS - 1 timme sedan

Jarnheimer-effekt boostar Teliaaktien

Igår byttes styrelseordföranden i Telia. Ut med Marie Ehrling och in med Lars-Johan Jarnheimer. I dag tar aktien några skutt uppåt.

Dagens PS - 1 timme sedan

Nordisk satsning på vindkraft för 12 miljarder

OX2 bygger för tolv miljarder kronor över en gigawatt av vindkraft i Norden, enligt ett pressmeddelande. Satsningen är fördelad på 14 vindparker där utbyggnaden är som störst i Sverige på cirka 770 megawatt, MW. Siffran på 770 MW kan ställas i förhållande mot att det i Sverige driftsattes cirka 700 MW vindkraft under hela fjolåret.

Dagens PS - 1 timme sedan

Stor tillväxt att vänta inom förnybar energi

Den globala kapaciteten inom förnybar energi kommer att öka med 50 procent de kommande fem åren, mycket tack vare solcellsutbyggnaden. Det spår International Energy Agency, IEA. Organisationen spår i en rapport att energikapaciteten kommer att stiga med 1,2 terawatt fram till 2025, från 2,5 terawatt förra året, vilket skulle motsvara den totala installerade kapaciteten i USA just nu.

Dagens PS - 1 timme sedan

Småföretagare under hård pensionspress

Entreprenör avslöjar i Di att han satsat alla sina pengar på aktieduo för att klara sin pension. Det är två högriskaktier som entreprenören enligt artikeln gått all-in i för att få en dräglig tillvaro på ålderns höst. ”Jag har inga andra val än att satsa på hög risk.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Ny affärsidé? Spana in drömjobben på distans

Tips på jobb som du kan sitta hemma eller på ett kafé och sköta. I dag gör teknikens framfart att du nödvändigtvis inte behöver vara på kontoret för att klara dina arbetsuppgifter. Allt hänger förstås på vad du gör men många jobb går alldeles utmärkt att utföra på distans och med lite kreativitet kan du utveckla det hela till en affärsidé på frilansbasis.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Google: Säkerhetsrisken fixas ”om några månader”

I dagens techbrief kan du läsa Disneys nya trailer på 3,5 timme, ett nytt drönarprojekt i USA samt Googles svar på den uppmärksammade säkerhetsrisken. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Disney släpper trailer på 3,5 timme Snart släpps Disneys nya streamingtjänst Disney+, och förutom att lista alla titlar som kommer att vara tillgängliga har även en superlång trailer släppts på Youtube.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.