Nyan > Svenskfinland

Saturday, 19 October, 13:51

Nyan - 09 okt 19 kl. 09:14

Femtio Paf-miljoner för tillväxt och hållbarhet50 Paf-miljoner reserveras för satsningar på hållbar ekonomisk tillväxt under kommande år. I går tillsattes en parlamentarisk kommitté som ska grunna på hur målet ska nås. När finansminister Mats Perämaa och finanschef Conny Nyholm kallade till pressinformation var ämnet tillväxt och hållbarhet. Att den ekonomiska tillväxten stagnerat på Åland har debatterats flitigt på sistone och politiska åtgärder har efterlysts för att få fart på hjulen igen. Åland hade nolltillväxt 2017–2018 när tillväxten i övriga Finland ökade.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Paf, Mats Perämaa, Conny Nyholm, Åland, Finland, Perämaa, Sverige, TEXT, Orre, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Femtio, Paf-miljonerför , tillväxtoch , hållbarhet
Nyan - 19 sep 14 kl. 14:00

Hållbarhet, vård och språk i Lib-motioner

Liberalerna har lämnat in tre åtgärdsmotioner. I den första, med Mats Perämaa som förste undertecknare, vill man att landskapsregeringen bildar en tillväxt- och hållbarhetsfond. Fonden ska byggas upp med Paf-medel, med minst 30 miljoner euro.

YLE - 09 sep 13 kl. 11:35

Kulturfonden satsar, teatern får tre extra miljoner

I höst lanserar Svenska kulturfonden tre strategiska specialsatsningar på finlandssvensk kultur. En av dem riktas till teatern, som förutom årliga normalbidrag på närmare två miljoner euro nu ska få tre extra miljoner under en treårs period. Det här som en uppföljning till Linnea Staras färska utredning av det finlandssvenska teaterfältet.

Nyan - 15 apr 14 kl. 10:03

Oppositionen vill ha vindkraftsstöd

LAGTINGET. Ge vindkraften stöd medan det finns liv i den och skapa en fond med PAf-pengar för tillväxt och hållbarhet.
Bland annat det föreslår oppositionen i sina budgetmotioner till lagtinget..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 10 minuter sedan

Provkörning av ”Barnens val”

I valet på söndag anordnar JCI ett parallellt ”Barnens val” i flera av vallokalerna, för att lära ut vad val är och hur det går till. .

Nyan - 2 timmar sedan

Ny vänkurs för frivilliga vänner

Röda korset håller en vänkurs för de som vill bli Röda kors-vänner till en som behöver det. Den frivilliga vännen erbjuder personligt stöd till till exempel någon äldre, ung med psykisk ohälsa eller en inflyttad genom att lyssna och vara närvarande. – Tillsammans kan ni till exempel besöka ett café, gå på teater eller promenera.

Nyan - 3 timmar sedan

Avkörning vid tekniska verken

En förare är misstänkt för grovt äventyrande av trafiksäkerheten efter en avkörning vid rondellen vid Tekniska verken i Mariehamn på fredagen. Föraren hade kört genom rondellen och över gång- och cykelbanan. Färden tog slut när föraren körde in i ett metallstaket som omgärdar personalparkeringen.

Nyan - 18 timmar sedan

Dahlmans inviger energieffektivt lager

W. J. Dahlmans nya lager på Karlbergsvägen är nu färdigställt.

Nyan - 19 timmar sedan

Green Key till Rundbergs stugor

Rundbergs stugor i Jomala har som första stugby på Åland beviljats hållbarhetsmärkningen Green Key. ”Hållbarhetsarbetet blir en allt viktigare del av turismen. För några år sedan var det främst hotell som valde att bli miljömärkta.

Nyan - 20 timmar sedan

Två sökande till kaplantjänst i Mariehamn

Alexandra Äng, församlingspastor i Finström-Geta församling, och Jessica Bergström-Solborg, kaplan i Korsholms svenska församling har sökt kaplantjänsten i Mariehamns församling. Det meddelar domkapitlet i Borgå stift. De sökandes behörighet kontrolleras vid domkapitlets sammanträde den 22 oktober.

Nyan - Igår: 13:51

Lukas Syberyjski blir IFK Mariehamns huvudtränare.

IFK Mariehamns nya huvudtränare heter Lukas Syberyjski.
Han efterträder Peter Lundberg som lämnar IFK Mariehamn för U-19-landslaget. - Jag är mycket nöjd över att vi kunnat göra klart med Lukas som vår nya tränare.

Nyan - Igår: 13:21

Satsningen på sjöfartsakademi förnyas

De åländska sjöfartsutbildningarnas anseende och popularitet måste höjas. Nu nysatsar landskapsregeringen. .

Nyan - Igår: 11:22

Grönt ljus om du spelar rätt

Yrkeshögskolan Novia i Jakobstad, Åbo Akademi i Vasa och New York University samarbetar sedan en tid tillbaka inom ramen för forskningsprojektet ”Musikteori i praktiken”, där man utvecklar nya pedagogiska metoder för musikteoriundervisningen. .

Nyan - Igår: 10:00

Ännu inget beslut om flygtrafiken

Den 15 september gick landskapsregeringens anbudstid ut för flygtrafiken mellan Mariehamn och Stockholm. Inget tilldelningsbeslut har ännu kunnat göras eftersom landskapsregeringen väntar på förtydliganden. – Det har tagit onormalt lång tid, säger Per-Erik G.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.