GöteborgsPosten > Nyheter

Thursday, 17 October, 22:12

GöteborgsPosten - 08 okt 19 kl. 21:58

Ekobrott vanliga i bostadsrättsföreningarTolv procent av alla bostadsrättföreningar har utsatts för ekonomisk brottslighet under de senaste fem åren, enligt en rapport som konsultföretaget Sweco har tagit fram på uppdrag av branschorganisationen Fastighetsägarna..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Sweco, Fastighetsägarna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ekobrott, vanligai , bostadsrättsföreningar
Cornucopia - 24 feb 15 kl. 10:25

Gästinlägg: Förbjud bostadsrättsföreningar att ta nya lån

Nedanstående är ett ett gästinlägg skrivet av Niclas Jonsson på företaget Bättre Bostadsrättsförvaltning.

Förbjud bostadsrättsföreningar att ta nya lån

Enligt föreningarnas stadgar skall avgiften i föreningen täcka drift och underhåll. Om den då gör det, när uppstår då egentligen behovet för en bostadsrättsförening av att låna ytterligare pengar i bank?

Cornucopia - 04 nov 16 kl. 10:38

Underhållsplan och besiktningsombud nödvändigt för nybyggda bostadsrättsföreningar

Nya bostadsrättsföreningar brukar sakna underhållsplan, vilket är en av de första uppgifterna som landar i knät på den första boendetillsatta styrelsen. Därtill upptäcker många styrelser snart sin bristande kompetens inom fastighetsförvaltning, speciellt när det inte handlar om en liten villa, utan om fastigheter i hundramiljonersklassen, rent av upp mot miljarden. Ett ganska omgående problem blir besiktningen inför byggarantierna, där besiktningen sker i byggentreprenörens regi.

Cornucopia - 19 sep 14 kl. 10:31

FAR: Bostadsrättsföreningar får gå i förlust utan styrelseansvar

FAR har professor Daniel Stattin och advokaten och den adjungerade professorn Carl Svernlöv huruvida bostadsrättsföreningar systematiskt får gå med förlust och vad styrelse och revisors ansvar är. Svaren kan sammanfattas som att det är fritt fram att göra brakförluster i bostadsrättsföreningarna, utan att riskera några konsekvenser. (PDF)
Effekten av förbudet mot progressiva avskrivningar blir enligt Svernlöv-Statin inga alls.

Cornucopia - 15 okt 14 kl. 20:02

UC/SvD: Upp till 1 200 års avskrivningstid för bostadsrättsföreningar

Hos Schibsted/SvD går Upplysningscentralen (UC) ut och vill att skuldsättningsgraden på bostadsrättsföreningar ska belysas tydligt i prospekt och mäklarannonser. Det kan handla om skulder i föreningen på upp till 40 000:- SEK per m2 och avskrivningstider på upp till 1 200 år.

UC:s marknadschef Roland Sighblad säger till SvD:"Vi har till och med identifierat en förening med avskrivningstiden 1 200 år, alltså helt ohållbart.

DI - 22 aug 17 kl. 14:49

Airbnb oroar bostadsrättsföreningar

Intresset för Airbnb-uthyrningar fortsätter att öka runt om i landet, enligt flera bostadsorganisationer. Men i takt med att tjänsten växer oroar sig bostadsrättsföreningar för att det kan bli svårt att utföra sina vanliga uppdrag..

DI - 12 jan 15 kl. 13:49

Antalet nyregistrerade bostadsrättsföreningar ökade med 18 procent 2014

Totalt nyregistrerades 907 bostadsrättsföreningar under 2014 vilket är en uppgång med 18 procent jämfört med 2013 då 769 bostadsrättsföreningar nyregistrerades. Det uppger Hittabrf.se i ett pressmeddelande..

DI - 24 feb 16 kl. 13:33

SEB stoppar lån till små bostadsrättsföreningar

SEB har stoppat lån till mindre bostadsrättsföreningar samt till ägare av lägenheter i bostadsrättsföreningar med mindre lägenheter..

PrivataAffärer - 20 mar 19 kl. 17:58

Utmanar storbankerna med lån till bostadsrättsföreningar

Förra året uppgick den svenska lånemarknaden för bostadsrättsföreningar till nästan 500 miljarder kronor, varav merparten lånades ut av storbankerna. ”Vi tror att bostadsrättsföreningar som kundgrupp skulle kunna få en mycket bättre ränta genom att man kanaliserar lånen utanför banksystemet”, säger Göran Bronner till Di. För att ta en del av kakan har Göran Bronner startat bolaget Fastighetshypotek i Sverige tillsammans med Olof Sundblad och Mattias Mejrot, även de före detta Swedbankanställda.

Jmini.se - 15 mar 16 kl. 13:36

Ekhagen har en av Sveriges bästa bostadsrättsföreningar

Endast 20 bostadsrättsföreningar i hela landet har fått högsta betyget (A++) vilket innebär att bostadsrättsföreningen är ”synnerligen solid ur ett ekonomiskt perspektiv och en nära riskfri investering för spekulanter”. Betyget har enbart utgivi.....

JAffärer.se - 15 mar 16 kl. 13:36

Ekhagen har en av Sveriges bästa bostadsrättsföreningar

Endast 20 bostadsrättsföreningar i hela landet har fått högsta betyget (A++) vilket innebär att bostadsrättsföreningen är ”synnerligen solid ur ett ekonomiskt perspektiv och en nära riskfri investering för spekulanter”. Betyget har enbart utgivi.....

DI - 13 apr 17 kl. 21:31

Bostadsrättsföreningar ökar ränterisken

Intresset för kortare räntebindningstider har ökat i landets bostadsrättsföreningar under det senaste kvartalet, enligt statistik från SBAB. ”Bostadsrättsföreningarnas ränterisk har ökat något”, konstaterar chefsekonomen Tor Borg..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Nästjumbon värvar

Boden har förlorat samtliga sina fyra första matcher och ligger nästjumbo i damernas handbollsliga. Nu har klubben gjort klart med en förstärkning i 25-åriga Andrea Beleska som 2014 utsågs till Makedoniens bästa spelare..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Inför hårdare regler kring svenska djurförsök nu

Det ska inte vara möjligt för svenska forskare att åka utomlands för att utföra djurförsök på vildfångade apor..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Homoäktenskap splittrar Australiens biskopar

Australiens anglikanska kyrka skakas av interna stridigheter. Orsaken är dess splittrade syn på samkönade äktenskap och huruvida kyrkan bör viga personer av samma kön. Sydneys ärkebiskop Glenn Davies anser att anhängare av samkönade äktenskap bör lämna kyrkan..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Längdåkarna ska sprinta uppför i Åre

Den nya skidtouren mellan Östersund och Trondheim blir ett kraftprov..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Man från släktnätverk frias – trots vapenfynd i förråd

Polisen hittade automatvapen i mannens källarförråd i Partihallarna – åtalades för grovt vapenbrott..

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Stjärnan om råndramat: "Riktigt dåliga veckor"

Arsenals fotbollsstjärna Mesut Özil uttalar sig för första gången om det dramatiska rånförsöket i London i slutet av juli..

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Messiah Hallberg turnerar vidare i vår

Ståuppkomikern Messiah Hallberg fortsätter att turnera med sin show "Scener ur ett 'äktenskap' – en standupshow om att bli ihop, bita ihop och bryta ihop" i vår..

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Efter brexitavtalet – fler strider väntar i Bryssel

Hör GP:s Janne Höglund och Hanna Rydén som är på plats i Bryssel..

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Här är TV4:s internationella kärleksbönder

Nu är deltagarna presenterade till "Bonde söker fru – jorden runt", en internationell variant av TV4:s populära dejtingsåpa..

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Ericsson rusar – höjer målen

Ericsson går bättre än väntat och telekomtillverkaren höjer försäljningsmålen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.