Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Wednesday, 23 October, 06:42

Helsingborgs Dagblad - 09 okt 19 kl. 09:00

Nu behövs modiga politiker som vågar prioriteraStoppa vårdkaoset genom att ge sjuksköterskor högre lön, skriver Vårdförbundet..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Vårdförbundet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu behövs, modiga, politikersom , vågar, prioritera
Sydsvenskan - 07 sep 18 kl. 04:00

”Vad fan håller ni på med? Nu behövs modiga politiker som vågar ta klimatfrågan på allvar.”

Det skriver Frode Pleym och Rolf Lindahl, Greenpeace..

SmålandsPosten - 29 aug 17 kl. 05:30

Samhället behöver modigare politiker

Vi behöver fler politiker som vågar ifrågasätta och vända på ytterligare en sten. Politiker som ställer de rätta frågorna och söker de bästa lösningarna..

YLE - 05 maj 17 kl. 13:07

Riksdagens läkare: Bra att politiker vågar tala om hur de mår

Det är bra att politiker i ledande ställning vågar tala om hur de mår, säger riksdagens ansvariga företagsläkare Anita Pienimäki. Enligt Pienimäki håller många beslutsfattare inne med sitt illamående i rädsla för att stämplas i offentligheten. Under sina 18 år som företagsläkare i riksdagen har Anita Pienimäki märkt av den stora förändring som riksdagsarbetet genomgått.

GT - 30 maj 18 kl. 21:35

Klimatet behöver modiga satsningar

Kommunalrådet Ulf Kamne (MP) sågar den sågning som GT:s fristående kolumnist Csaba Bene Perlenberg gjorde av MP:s förslag om ny CCS-anläggning. Och får svar direkt..

SmålandsPosten - 24 sep 14 kl. 06:07

S-politiker sågar ombyggnadsförslag

Allianspolitikerna driver nu på frågan om ombyggnaden av kommunhuset till lägenheter.
– Det är bara dumheter, säger Gunnar Storbjörk (S). Strax före valet kom allianspolitikerna med ett utspel om att låta bygga om kommunhuset till 250 lägenheter.

Sydsvenskan - 20 jun 14 kl. 05:30

Japan behöver fler invandrare – men det vill ingen prata om

Sedan det stod klart att Japan ska arrangera sommar-OS år 2020 pratas det mycket om vad landet kan göra för att välkomna den förväntade strömmen av utländska besökare. Att förmedla en så positiv bild av landet som möjligt står högt på den politiska dagordningen. Förslagen varierar från att ge viktiga tunnelbanestationer nya engelska namn till att skapa ett mer jämlikt samhälle så att besökarna inte ska få för sig att Japan är ett land där inte kvinnor respekteras.

Supermiljöbloggen - 02 okt 19 kl. 11:05

Kraftsamling behövs för att göra tåget attraktivt

Att resa med tåg på semestern, för klimatet, har blivit en folkrörelse i Sverige. Journalister från hela världen skriver om revolutionen när det gäller svenskarnas resvanor och fenomen som “flygskam” och “tågskryt”. Allt fler vill även kunna resa hållbart med tåg i tjänsten.

YLE - 21 maj 16 kl. 12:17

Finländska företag behöver mer mod
Finländska företag behöver mer mod De medelstora företagen kan vara i nyckelposition för att få Finland på fötter, men de är för försiktiga. Många har valt att ta tag i problemet. Helkama är ett företag som gjort det.

Sydsvenskan - 24 jul 15 kl. 04:00

Politiker, det är dags att agera nu!

Öppet brev till kommunstyrelsen i Malmö. Jag skriver till er för att jag är en förbannad och orolig Möllevångsbo. Den gångna helgen präglades av fruktansvärda händelser i Malmö, bland annat en skjutning här på Möllevången, på öppen gata, klockan 14 i lördags.

Barometern - 17 feb 14 kl. 12:50

Kalmar behöver en modig politik och en tydlig vision

Med öppen dialog, närhet, samverkan och medvetet utvecklingsarbete kommer Kalmar att bli en stad som tar en självklar plats på Sverigekartan. Vi har ett fantastiskt läge i sydöstra Sverige där vi är granne med växande ekonomier på andra sidan Östersjön. Men vi är än så länge relativt osynliga på den nationella kartan och det tror jag beror på att vi alltför länge brottats med otydliga visioner, långsamma och röriga beslut.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

Vinstfall för Swedbank

Bankkoncernen Swedbank redovisar en rörelsevinst på 5 841 miljoner kronor för tredje kvartalet 2019. Det kan jämföras med vinsten på 6 552 miljoner kronor motsvarande period året före.¶ Räntenettot sjönk till 6 553 miljoner kronor, från 6 607 miljoner k.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Bris startar stödlinje för vuxna på arabiska

Till Bris särskilda linje för vuxna kan den som oroar sig för barn som mår dåligt eller far illa vända sig. Men för arabisktalande föräldrar och vuxna som sökt stöd har språket hittills varit ett hinder. Behovet av en linje på arabiska, dit vuxna som ha.

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Bara skötsamma ska få villkorlig frigivning

Regeringen vill skärpa kraven för villkorlig frigivning så att bara de som deltar i vård och behandling, och sköter sig i fängelset, kan komma ut efter två tredje delar av tiden. Förslaget är en del av 34-punktsprogrammet med brottsbekämpande åtgärder..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Nya ansikten i fjärde säsongen av ”Gåsmamman”

När den fjärde säsongen av actiondramat "Gåsmamman" börjar sändas i höst ansluter en handfull nya skådespelare till serien. Molly Nutley, som på senare år bland annat synts i tv-serierna "Bröllop, begravning och dop" och "Saknad", gör entré som människo.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Samspelet i Ängelholms musikkår gör att hon är med på noterna

Anna-Karin Pegoraro är en av deltagarna i konserten på FN-dagen..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Klippanbo åtalas för sexuellt övergrepp

Både vittnen och dna-spår finns i fallet..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Då är det bäst att ta sin blodtrycksmedicin

Att äta sin blodtrycksmedicin vid sänggåendet är mycket bättre än på morgonen. Blodtrycket stabiliseras bättre, men framför allt minskar risken för sjukdom och förtida död. Varje dag äter hundratusentals svenskar medicin mot högt blodtryck.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Färre byggjobb nästa år

För andra året i rad minskar byggandet i Sverige nästa år. Och sysselsättningen faller, enligt Byggindustriernas nya prognos. Lågkonjunkturen är i kommande, det syns även i byggindustrin.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Tidning: Carrie Lams dagar kan vara räknade

Peking arbetar på en plan för att ersätta Carrie Lam som ledare i Hongkong, rapporterar The Financial Times. Hittills har Fastlandskina gett Lam och Hongkongpolisen sitt fulla stöd under protesterna i staden som har pågått sedan i juni. Enligt tidningen.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

de Coubertins klassiska manus till salu

En viktig bit av den olympiska rörelsens historia är till salu. Nu kan den sugne köpa manuset bakom Pierre de Coubertins första historiska tal om förbrödrande tävlingar. Den 25 november 1892 lades i ett tal grundstenarna till den moderna olympiska rörel.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.