Nyteknik > Teknik

Friday, 18 October, 20:22

Nyteknik - 09 okt 19 kl. 08:30

Bildäck en starkt bidragande faktor till mikroplasten i havetForskare överraskades av hur stor andel av mikroplasten i San Francisco-bukten som kommer från däckslitage. En lösning är ”regnträdgårdar”, som sägs kunna fånga mer än 90 procent av plasten i dagvattnet..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
San Francisco

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bildäcken , starkt, bidragande, faktortill , mikroplasteni , havet
YLE - 16 mar 17 kl. 14:06

Hav, insjöar och vattendrag blir starkt varumärke - nu ska turismen börja blomstra på allvar

Skärgårds-, kust- och insjöturismen ska aktiveras, och vattendragen ska lyftas fram som huvudtema för Finlands internationella marknadsföring. Förslaget ingår i ett projekt som har genomförts av Skärgårdsdelegationen samt jord- och skogsbruksministeriet. Utredningen gjordes i samarbete med aktörer inom turistbranschen.

BT - 04 sep 14 kl. 07:50

Starkt förtroende för vården

Mer än sju av tio boråsare har gott förtroende för sitt sjukhus. Det visar BT/Sentios opinionsmätning inför valet. ”Patienterna litar på oss när det gäller vårdkvalitén.

BT - 04 sep 14 kl. 07:50

Opinionsmätning: Starkt förtroende för Säs-vården

Mer än sju av tio boråsare har gott förtroende för sitt sjukhus. Det visar BT/Sentios opinionsmätning inför valet. ”Patienterna litar på oss när det gäller vårdkvalitén.

Regeringen - 17 nov 16 kl. 09:19

Handlingsplan för bild och form

Bild och form är ett område med många utövare och stor publik. Ett starkt bild- och formområde utgör en betydande del av ett levande och dynamiskt kulturliv i hela landet. Det är dock svårt för många professionella bild- och formkonstnärer att försörja sig på sin konst.

YLE - 03 mar 17 kl. 21:13

Dicken kom starkt i slutet – BK-46 förlorade i Karis

Helsingforslaget Dicken spelade en stark andra halvlek i Karis och for iväg med seriepoängen i den övre slutserien i herrarnas FM-liga i handboll. BK-46 fick ge sig med tre mål på fredag kväll. Slutsiffrorna blev 31-34 (20-15).

Opinionen.se - 14 nov 14 kl. 12:12

Behåll en positiv bild av dig själv i jobbsökandet


Vi är en arbetande kultur och den biten sitter djupt i vår identitet. Bilden av vem du är ofta starkt sammankopplat med vilket arbete du har. Vi säger exempelvis "Jag är lärare istället för jag arbetar som lärare.

BT - 01 dec 11 kl. 20:23

Juholt känner starkt förtroende

Trots att Socialdemokraternas högsta ledning (VU) enhälligt uttalade sitt förtroende för Håkan Juholt fortsätter ifrågasättandet. Men Juholt själv känner starkt förtroende och ser sig som bäste man för jobbet. I stället för att klart svara ja på frågan om de känner förtroende för partiledaren har det blivit något av ett mantra att uttala förtroende för VU:s uttalande.

Skånskan - 05 okt 15 kl. 10:55

En annan bild av invandraren

Kultur och Nöje – Varför har du kommit hit? undrar Mohklis
Ja, varför har hans gamle vän Salim återvänt till Bagdad efter alla år? Han har ju allt han kan önska sig i Sverige.

DI - 05 jul 18 kl. 12:56

Emma Stenström: Vi har en konstig bild av Ryssland

Eftersom allas ögon just nu riktas mot Ryssland, kan jag inte låta bli att notera hur märklig vår bild av landet är. Förhoppningsvis bidrar fotbolls-VM till att nyansera den. Därmed inte sagt att det inte finns problem.

Skånskan - 20 sep 18 kl. 19:00

Bibliotekarie tog bild på barnmisshandlare

MALMÖ Skolbibliotekarien fick se en mamma ge sin sexåriga dotter en kraftig örfil och sedan kasta iväg flickans cykel. Bibliotekarien konfronterade kvinnan och tog en bild på henne. Nu åtalas den 38-åriga mamman för misshandel.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 3 timmar sedan

Rykte: Apple släpper "Pro"-hörlurar inom kort

Nästa generation av Apples trådlösa in-ears kan få brusreducering, bli vattentåliga – och säljas under ett nytt namn, uppger källor..

Nyteknik - 4 timmar sedan

”Småföretagen måste få hjälp att digitalisera”

DEBATT. Endast ett av fyra småföretag klarar kravet att erbjuda e-faktura. Tillsammans står de små företagen för cirka 40 procent av näringslivets omsättning och för fyra av fem nya jobb.

Nyteknik - 3 timmar sedan

Största solcellsparken byggs utanför Linköping

Nästa år ser det ut att bli skifte på tronen. Sveriges i dag största solcellspark i Sjöbo blir slagen med hästlängder av en ny park utanför Linköping - med dubbelt så stor installerad effekt..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Svenska Jessica Meir på historisk rymdpromenad

Svensk-amerikanskan Jessica Meir och hennes astronautkollega Christina Koch har nu öppnat luckan och påbörjat en historisk rymdpromenad. För första gången äger en rymdpromenad med enbart kvinnor rum..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Elsparkcyklarnas nya hastighetsgräns i Göteborg: 6 km/h

De kan stå olämpligt parkerade eller rent av bli slängda i olika vattendrag. Men nu ska elsparkcyklarnas framfart i Göteborg regleras skarpare, rapporterar Göteborgs-Posten..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Volvo gör autonoma fordon till eget affärsområde

Ökad efterfrågan från kunder gör att lastbilstillverkaren Volvo placerar autonoma transportlösningar i ett eget affärsområde..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Dramatiskt avslut för NunaX i solbilstävling – bilen brann upp

Drömmen att ta hem segern för Vattenfall Solar Team gick upp i rök när deras solbil NunaX stod i lågor under tävlingen i Australien..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Luftföroreningar dödar 400 000 européer per år

Nu har European Environment Agency släppt en rapport om luftkvalitet. Byrån har bland annat beräknat hur många av Europas invånare som dör i förtid på grund av luftföroreningar..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Ny podcast: ”Allt du behöver veta om ny teknik”

Ny Teknik har startat en ny podcast med det självklara namnet "Allt du behövet veta om ny teknik". Pilotavsnittet med tema elbilar släpptes i dag..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Här är alla lager i rymddräkten som skyddar astronauterna

En rymddräkt som väger 140 kilo och har 14 lager med olika funktioner skyddar astronauterna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.