Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 23 October, 06:48

Dagens PS - 09 okt 19 kl. 08:22

Di tipsar om nio hållbara aktierÄr du en börsspekulant som värnar miljön? Kolla här! Enligt Di:s Agnetha Jönsson finns det goda skäl att satsa på de aktier hon nu lyfter fram. ”Att investera hållbart behöver inte vara komplicerat”, framhåller hon och påpekar att det finns potential för ”god avkastning framöver” på börsen i följande bolag: 1. ÅF Pöyry 2.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Di, Agnetha Jönsson, Pöyry, Wind System, SEB Läs Agnetha Jönsson, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Di tipsarom , nio, hållbara, aktier
DI - 12 feb 16 kl. 14:39

Börsrådet: Trygga aktier i en ny finanskris

I säsongens tredje avsnitt konstaterar Anette Andersson, förvaltare på SEB och Jonas Olavi, strateg på Alfred Berg, att vi gått in i finanskrisens tredje våg. I vanlig ordning tipsar de om heta aktier. Programledare Anna Ekelund..

DI - 12 dec 18 kl. 15:08

Strategen: Fem aktier du ska äga när börsen skakar

Det har varit en tung höst på Stockholmsbörsen, och många oroar sig för när lågkonjunkturen väl ska slå till. DNB:s strateg Thomas Jellvik tipsar Di om fem aktier som bör prestera väl i portföljen även när börsen skakar..

Dagens PS - 14 feb 19 kl. 07:11

AFV tipsar om glödheta aktier

Affärsvärlden rekommenderar köp av Nordea och MTG i den senaste utgåvan. Köprådet på MTG förhandspublicerades redan på onsdagen. Tidningen ger rådet avvakta för Inwido och Footway.

PrivataAffärer - 26 okt 18 kl. 10:34

Insiders som köpt aktier efter rapporterna

PA tipsar: Här hittar du Finansinspektionens insynslista Finansinspektionens insynslista är späckad av insidertransaktioner i kölvattnet av de senaste dagarnas rapportsläpp. Insiders får nämligen inte handla inför rapportering men när resultatet väl är offentligt är det fritt fram att handla igen. Fingerprints styrelseledamot Ted Elvhage har på fredagsmorgonen köpt inte mindre än 670 000 aktier

Dagens PS - 19 maj 17 kl. 08:14

Skållhet analys: ”Fem trygga aktier”

Di tipsar om aktierna, som historiskt sett haft ”låga kurssvängningar och synnerligen stabil intjäning vilket avspeglas i kontinuerliga utdelningshöjningar”. Aktierna som åsyftas och åtnjuter förtroendet är Swedish Match, Hufvudstaden, Axfood, Castellum och AAK. Enligt tidningen är dessa papper en säker hamn när Stockholmsbörsen, efter sex års uppgång, dyker.

PrivataAffärer - 12 okt 18 kl. 11:23

Hernhag: Fyra aktier att köpa efter raset

Marcus tipsar om hur du lyckas med aktier: Att tjäna pengar på aktier behöver inte vara särskilt svårt. Du behöver varken vara aktienörd eller fullfjädrad räknenisse. Det gäller bara att hitta den väg som passar just dig, konstaterade Marcus Hernhag när hans debutbok kom ut för några år sedan.

Dagens PS - 31 mar 17 kl. 10:18

Proffs tipsar om tio börsklipp

Det menar i alla fall Placera.nu, som inför varje ny månad stuvar en portfölj till sina läsare. De tio aktier som just nu åtnjuter förtroendet är: handelsbolaget Bufab, vårdkoncernen Capio, Scandic Hotels, it-konsultmäklaren Ework, kylskåpstillverkaren Dometic, medicinteknikjätten Getinge, investmentbolaget Industrivärden, storbanken Nordea, värmeproduktbolaget Nibe och polymerspecialisten Hexpol.

Dagens PS - 23 nov 17 kl. 07:01

Affärsvärlden tipsar om tre ”guldkorn”

Här är trojkan aktier du bör tanka, enligt tidningen. Affärsvärlden rekommenderar köp av Dometic, Bilia och norska Spectrum samt avvakta för SKF i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar sin portfölj oförändrad denna vecka.

Dagens PS - 07 feb 18 kl. 11:32

Affärsvärlden tipsar: Sälj aktien

Varningslamporna blinkar, enligt tidningens analys. Miljöteknikbolaget SaltX Technology tar sig an världens energilagringsproblem via saltbatterier. Omogna affärsupplägg, tveksam bolagshistorik och hård marknadsföring av aktien tänder varningslampor.

Regeringen - 01 sep 17 kl. 11:30

Förslag på nio nya hållbara stadsdelar och städer

Idag den 1 september presenterade bostadsminister Peter Eriksson nio områden i sex kommuner som regeringens samordnare Johan Edstav valt att gå vidare med utifrån uppdraget att möjliggöra planer på nya hållbara stadsdelar och städer. Det är en delredovisning av uppdraget att samordna större samlade exploateringar, som är en av punkterna i regeringens 22-punktsprogram för fler bostäder..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 14 timmar sedan

Svensk blir vd för sportjätten Under Armour

En svensk presenteras nu som vd för ett av de största företagen inom sin bransch i USA. Patrik Frisk tar över efter grundaren Kevin Plank. CNBC och Dagens Industri skriver om Patrik Frisk som redan funnits hos sportutrustningstillverkaren Under Armour som operativ chef.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Stockholmarna drömmer om balkong och pool

Alla boenden är unika. Men balkong och pool – det är vad stockholmarna söker mest efter på Hemnet. Det är SvD Näringsliv som skriver om rankingen.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Negativ utveckling för SKF

Siffrorna för SKF har haft en svag utveckling. Dagens kvartalsrapport gör att aktien backar.  SVD Näringsliv skriver om rapporten.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Spotifys grundare får pris av kungen

Spotifys grundare är två av de näringslivsprofiler som får Kungliga ingenjörsvetenskapsakademins guldmedalj. Daniel Ek väljer dock att inte närvara när kungen delar ut medaljerna. Akademin presenterade flera pristagare som hör hemma i näringslivet.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Fortum skriver på långt vindkraftsavtal

Finska energijätten Fortum har tecknat ett tolvårigt avtal med Neste om att sälja elektricitet från vindparken Kalax. Det framgår av ett pressmeddelande. Kontraktet täcker 70 procent av vindparkens produktion.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Kina tar över härskartronen bland rika

Det är numera fler rika i Kina än USA. Samtidigt verkar Brexit ha påverkat antalet rika i Storbritannien. The Guardian rapporterar om sammanställningen som gjorts av Credit Suisse.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Luftslott i Oscar Properties bokföring

Krisande lyxbyggaren Oscar Properties kan ha vilselett aktieägarna genom att notera över hundra miljoner på en förhoppning om bygglov. Det skriver Dagens Industri i ett avslöjande. Inför extrastämman har bolaget lämnat in en redogörelse över väsentliga rättigheter.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Kommunal kritiserar LO:s lönekrav

Det blir ingen enad lönerörelse från LO:s sida. Kommunal bryter sig loss efter kritik mot mål om jämställdhet. SVD Näringsliv rapporterar om Kommunals avhopp.

Dagens PS - 19 timmar sedan

KPMG ska miljardspara – tar tillbaka mobiltelefoner

Revisionsjätte ska i Storbritannien spara 100 miljoner pund, motsvarande 1,2 miljarder kronor, i samband med att man ”ställer om kostnadsbasen” i företaget. Det framgår av uttalande, skriver CityAm. Bolaget planerar att bland annat att ta tillbaka hundratals företagsmobiler samt säga upp cirka en tredjedel av de personliga assistenterna.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Hongkong vill ge pengar till turister

Efter de senaste månadernas våldsamma protester i Hongkong har regionens ekonomi, och framförallt turistnäringen, fått stryka på foten. Nu överväger man att dela ut pengar till turister. Det rapporterar lokala källor, via Bloomberg News.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.