SR > Nyheter

Tuesday, 22 October, 05:15

SR - 09 okt 19 kl. 08:15

Kemistudenterna: Vill jobba för klimatetKemi är ett svårt ämne tycker många, både att lära sig och att förstå. Men kemiteknikstudenterna Wilma och Evelina ser möjligheter att rädda klimatet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Wilma, Evelina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KemistudenternaVill , jobbaför , klimatet
Supermiljöbloggen - 19 dec 15 kl. 09:25

Ingen ska behöva fly undan klimatet

Just nu pågår Musikhjälpen i Linköping och ljuva toner strömmar ut på Stora torget tillsammans med intressanta samtal med olika gäster och artister. Supermiljöbloggen var på plats igår och idag för att träffa några av alla de personer som tillsammans är med och samlar in pengar. Årets tema är: Ingen ska behöva fly undan klimatet.

Supermiljöbloggen - 13 okt 16 kl. 11:52

Snart måste alla politiska beslut ta hänsyn till klimatet

Nästa år införs en ny klimatlag som har inspirerats av liknande lagar i Danmark och Storbritannien, vilket innebär att kommande regeringar inte kan fly undan sitt ansvar för att rädda klimatet. Dessutom ska framtida regeringsbeslut granskas av oberoende experter i ett nytt klimatpolitiskt råd. I vår ska riksdagen godkänna den nya lagen som ska se till att både nuvarande och framtida regeringar tar hänsyn till klimatet i alla politiska beslut.

Supermiljöbloggen - 04 jul 17 kl. 14:54

Fortfarande knäpptyst om klimatet

Igår var det Liberalernas dag under Almedalsveckan. Hela veckan genomsyras av hållbarhet och diskussionerna om klimatproblematiken är viktigare än någonsin, men det är fortsatt tyst från partiledare nummer två.   Söndagens tal av Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt nämnde enbart klimatet i ett litet exempel.

Supermiljöbloggen - 08 maj 18 kl. 12:24

”Klimatriksdagen lyfter klimatet på valagendan”

I helgen anordnades Klimatriksdagen i Stockholm med hjälp av privatpersoner, miljöorganisationer, gräsrotsrörelser, musikartister, forskare och företag i framkant. Syftet är att genom en parallell riksdag rösta fram politiska förslag för en modig klimatpolitik, och med detta inspirera och pressa de verkliga politikerna. SMB har träffat Karin Sundby, ordförande för föreningen Klimatriksdagen.

Supermiljöbloggen - 25 maj 19 kl. 12:20

EU-granskning: Bäst och sämst för klimatet

Imorgon är det valdag, och det är oerhört viktigt att rösta in klimatkandidater i EU. Men vad borde man rösta på? Supermiljöbloggen har granskat partierna - och hittat stora skillnader.

SR - 23 maj 19 kl. 05:24

Klimatet viktig fråga för många EU-kandidater

Klimatet är en av de viktigaste frågorna att jobba med i Europaparlamentet, tycker majoriteten av partiernas toppkandidater – men inte KD:s och SD:s..

Nyteknik - 06 feb 13 kl. 13:06

Ny Teknikredaktörens jobba hemma-rapport

Jobba hemma för att rädda klimatet! Klart man ställer upp. Här är en rapport från Ny Tekniks hemma-jobbare..

Cornucopia - 02 okt 19 kl. 08:09

Det finns ingen fin CO2 - klimatet bryr sig inte om per capita, BNP, rättvisa eller solidaritet - bara utsläpp av ton CO2

Många politiskt aktiva använder klimatförändringarna för att driva egna agendor om rättvisa, solidaritet, tillväxtfientlighet, migration eller murar. Men bryr man sig verkligen om klimatförändringarna och utsläppen av CO2-ekvivalenter så är man medveten om att klimatet bara bryr sig om CO2-halten i luften globalt, och skiter fullständigt i dess ursprung och allt annat än utsläpp av ton CO2-ekvivalenter. Klimatpolitik måste därför endast handla om hur alla utsläpp ska reduceras, och några ursäkter kring ekonomisk orättvisa kan inte godtas.

Skånskan - 31 mar 19 kl. 08:00

Seniorer som tågar för klimatet

Reportage Inspirerade av de unga klimatstrejkarna i Friday for future har ett gäng seniorer på Österlen bildat en grupp som ska ta tåget till Stockholm den 6 april och manifestera för att rädda klimatet. Nu utmanar de pensionärer i hela landet att följa med eller starta sina egna grupper.
– Vi har samlat på oss några årsringar och har samma frihet som de unga.

Supermiljöbloggen - 06 nov 14 kl. 12:15

FN:s rapport om klimatet och framtiden

Mängden koldioxid, metan och lustgas är högre än under de senaste 800 000 åren. Utsläppen, tillsammans med annan mänsklig påverkan, är extremt sannolikt den största orsaken till den globala uppvärmningen sedan mitten av 1900-talet. Fortsatta utsläpp kommer att fortsätta uppvärmningen och effekterna på klimatsystemet.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Myndigheter får inte ta del av all Säpos bevisning

Inte heller de myndigheter som prövar Säpos ansökningar om att utvisa misstänkta säkerhetshot får se all bevisning. Det visar Ekots granskning..

SR - 2 timmar sedan

Riksdagspartierna positiva till att fånga koldioxid

Sju av åtta partier anser att det är viktigt att stora industriers koldioxidutsläpp fångas in och lagras..

SR - 3 timmar sedan

Betalar miljarder för skuld till knarkepidemi

I USA har fyra stora läkemedelsbolag nått en förlikning gällande sitt ansvar för det omfattande missbruket av receptbelagd narkotika i landet..

SR - 7 timmar sedan

Johnsons nästa drag efter stoppade omröstningen

Efter att talmannen i det brittiska underhuset idag stoppat en ny omröstning om det brittiska utträdesavtalet aktiverar nu ikväll premiärminister Boris Johnson sitt nästa drag för att få sitt utträdesavtal med EU godkänt. Men tiden är knapp och oppositionen planerar ännu en gång motåtgärder..

SR - 8 timmar sedan

Netanyahu ger upp försöken att bilda regering

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu ger upp sitt försök att bilda en ny regering. Likudledaren fick uppdraget efter ett nyval i september, men läget har varit låst..

SR - 8 timmar sedan

Regeringen: Bromma flygplats kan läggas ned i förtid

Regeringen kan tänka sig att lägga ned Bromma flygplats i förtid. Det säger infrastrukturministern Tomas Eneroth (S) i en intervju med Dagens industri..

SR - 9 timmar sedan

Inbördeskrig hotar Sydsudan

Den sköra freden i Sydsudan kan vara hotad igen. I helgen varnade oppositionsledaren Reik Machar för att inbördeskriget kan återupptas om tidtabellen för en ny regering inte förlängs..

SR - 10 timmar sedan

Tv-profilen Bengt Feldreich är död

Journalisten och programledaren Bengt Feldreich har avlidit, uppger familjen för TT. Han var SVT:s första julvärd och även berättarröst i "Kalle Anka och hans vänner önskar god jul"..

SR - 11 timmar sedan

Uddén: ”Folket kräver att regimen avgår”

Människor i Libanon har i flera dagar protesterat mot korruption och vanskötsel. Protesterna fortsatte idag..

SR - 11 timmar sedan

Juridiklektor: Rättssäkerheten helt lagd åt sidan

Den enskildes intressen måste stärkas i rättsprocessen där Säpo ansöker om att utvisa misstänkta säkerhetshot. Det menar Dennis Martinsson, lektor i rättsvetenskap vid Stockholms universitet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.