Expressen > Nyheter

Wednesday, 23 October, 20:51

Expressen - 09 okt 19 kl. 08:08

Regeringen uppläxad om transkirurgi: ”Det är fel”Regeringen vill att det ska bli lagligt med underlivsoperationer för 15-åringar, utan tillstånd från föräldrar. Som argument hävdar man att en utredning visat att unga transpersoner tar livet av sig i väntan på operationen – men det stämmer inte, rapporterar ”Uppdrag Granskning”..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Uppdrag Granskning

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, uppläxadom , transkirurgiDet är , fel
SvD - 26 mar 14 kl. 07:35

Nu slipper Billström bli uppläxad

För ett år sedan slutade Tobias Billströms signalerande med att han blev uppläxad av statsministern. När han nu signalerar tuffare tag mot ”omvänd diskriminering” har han troligen partiledningen bakom sig..

Resume - 14 apr 14 kl. 12:38

Laul uppläxad efter råsop mot kollegor


En upprörd Robert Laul anklagade kollegor på Sportbladet för att för att bedriva ”själva motsatsen till journalistik” genom att översätta artiklar rakt av.Då blev han uppläxad av sin chef.– Sportchefen tog mig i örat och det förtjänade jag, säger Laul till Resumé..

Expressen - 04 aug 17 kl. 17:15

TV4-profilen får sms i sändning – blir uppläxad

Under fredagens "Nyhetsmorgon" får programledaren Martin Järborg ett sms – och blir uppläxad i direktsändning.Sms:et får programledarkollegan Jenny Alversjö att ryta i från.– Jag tycker du är jättefin, säger hon i programmet.

Expressen - 26 okt 18 kl. 06:43

Metros ägare uppläxad i bråket med finansmannen Mats Qviberg

De var vänner men är numera bittra fienden.Tidningsägaren Christen Ager-Hanssen har blivit kraftigt uppläxad av Stockholms tingsrätt i striden med finansmannen  Mats Qviberg - en strid där Metros ägare försöker få konkursförvaltaren i HQ-härvan sparkad.– Jag är en krigare, säger Christen Ager-Hanssen, som tänker överklaga domstolens beslut..

Expressen - 07 feb 19 kl. 16:08

Postnords ordförande uppläxad av ministern efter deklarationstabben

Näringsminister Ibrahim Baylan (S) ger grönt ljus för Postnords styrelseordförande Christian W Jansson.Näringslivsprofilen har dock blivit uppläxad och ministern använder ordet "misstaget" när han kommenterar att Jansson glömde ta upp 7 miljoner kronor i deklarationen.Efter flera krissamtal står det klart att Postnords ordförande blir kvar på sin post..

Dagens PS - 18 sep 17 kl. 08:07

Regeringen har räknat fel på 34 miljarder

”Det är nog högst i historien”, säger en expert om räknemissen. När SvD Näringsliv går igenom statens årsredovisning för 2016 visar det sig att man hade kvar 33,6 miljarder kronor, skriver tidningen på måndagen. Det är en rejäl skillnad mot de okring 3 miljarder kronor man räknade med.

Expressen - 15 nov 18 kl. 18:04

Tanzanias ambassadör uppläxad på UD

Tanzanias ambassadör i Sverige kallades till UD och fick där en rejäl uppläxning om bristande demokrati och respekt för hbtq-personer, rapporterar DN.  Samma sak skedde i en lång rad EU-länder. .

SvD - 09 jun 15 kl. 06:50

Regeringen vill utreda apoteken – fel med fokus på nagellack

Tillgängligheten på apotek på landsbygden har minskat och konsumenterna har ibland svårt att få tag på sina mediciner, anser sjukvårdsminister Gabriel Wikström (S). Därför kommer regeringen inom kort att tillsätta en utredning för att se över och strama åt reglerna på apoteksmarknaden, skriver Aftonbladet.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 01 mar 15 kl. 17:24

Fel läxa upp sfi-läraren

Jag blev ytterst upprörd när jag läste om att lärarkandidaten blev uppläxad av sin ledare och rektor på skolan Kärnan, att förneka Förintelsen är en uppenbar lögn. Att lärare och rektor inte kan förstå detta, är för mig egendomligt.Har varit arbetsledare i över 30 år och kan inte förstå hur ledare kan stötta uppenbara lögner av elever.

Aftonbladet - 16 nov 12 kl. 14:40

Hyllad av världen ? uppläxad av chefen

PSG-direktörens kravlista till Zlatan och de andra spelarna: ?Det har varit galet på träningarna?.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Larm om brand i höghus i Göteborg – en till sjukhus

Räddningstjänst larmades vid 20-tiden till Majorna i Göteborg. Också polis och tre ambulanser skickades till platsen.En person är förd till sjukhus i ambulans..

Expressen - 15 minuter sedan

Kina står för hälften av världens kolanvändning

Siffror från den globala kolanvändningen 2018 väcker uppmärksamhet. Kinas stapel sticker i höjden, jämfört med resten av världens länder. – Kolkraften i Kina har ökat explosionsartat de senaste 20 åren.

Expressen - 30 minuter sedan

Riksåklagarens tidigare kolleger fick jobb – väcker intern kritik

Riksåklagaren Petra Lundh anställde en tidigare nära kollega som rättschef. Hon hjälpte i sin tur en av sina vänner och sin dotter att få jobb på Åklagarmyndighetens huvudkontor. Det rapporterar DN som skriver att rekryteringarna väckt intern kritik.

Expressen - 45 minuter sedan

Professorn: Plasten får oförtjänt mycket kritik

Priset på plastpåsar i butik ska höjas med tre kronor för att fler ska välja bort dem.Men mindre plast kan komma att slå tillbaka mot miljön, enligt en professor i förpackningslogistik.– Det är oförtjänt mycket debatt om plastens nackdelar, säger Annika Olsson vid Lunds universitet..

Expressen - 1 timme sedan

Hemlig knapp ger starköl i arbetsplatsens automat

Byggarbetare i Järfälla har kunnat köpa starköl och sprit från läskautomater och skåp i matsalen.Enligt TV4 Nyheterna är det personer i chefsposition som ligger bakom försäljningen. .

Expressen - 1 timme sedan

Källa: EU-länderna accepterar förlängd brexit

EU har gått med på att förlänga brexit, enligt källor till AFP. Brittiska underhuset röstade i går ja till lagtexten som implementerar brexit – men nej till Boris Johnsons tidsplan.No 10.

Expressen - 1 timme sedan

Nazister gömmer sig hos mamma – för att slippa rättegångar

Här är nazisternas knep för att smita från rättegångar.Genom att skenskriva sig hos mamma eller gå under jorden håller de sig undan så att brott till och med preskriberas.– Det här är galet, säger Camilla Wagner, som misshandlades av en nazist under Almedalsveckan förra året och vars rättegång fått ställas in två gånger..

Expressen - 1 timme sedan

Martina, 24, varnar efter bröstförstoringen: ”Ärrad”

Ljuskänslighet, andningssvårigheter och sömnproblem.Det är symptom som 24-åriga Martina Sarac brottas med dagligen efter att ha gjort bröstförstoring 2015.Nu vill hon varna andra att inte gå samma väg.

Expressen - 2 timmar sedan

Game of Thrones-stjärnan förväxlad med byggarbetare

Det var minst sagt en oväntad gäst som besökte restaurangen i Vänersborg. Personalen var i chock när de förstod att den danske Game of Thrones-stjärnan var på besök och åt en orientalisk mixtallrik – precis som en vanlig människa. – Vi såg inte att det var han.

Expressen - 3 timmar sedan

USA:s besked: Över 100 IS-fångar har flytt

I samband med Turkiets invasion av Syrien har ett stort antal IS-terrorister flytt från kurdkontrollerade fångläser.Enligt Donald Trumps administration rör det sig om över 100 individer, rapporterar CNN. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.