Realtid > Ekonomi

Saturday, 19 October, 15:01

Realtid - 09 okt 19 kl. 08:08

Norska oljefonden gör sig av med var sjätte anställdNorska oljefonden gör sig av med var sjätte anställd, Feminvest blir eget bolag och Sehlhall Fastigheter får ny finanschef. Här hittar du morgonens nyheter. .
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
 Sehlhall Fastigheter

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norska, oljefonden, görsig av med var , sjätte, anställd
DI - 09 okt 19 kl. 07:34

Efter kritiken: Norska oljefonden ska göra sig av med var sjätte anställd

Norska oljefonden ska minska bemanningen med 100 anställda innan 2022..

DI - 18 okt 16 kl. 21:50

Norska oljemiljarder till Stockholmsbörsen

Den norska oljefonden bör ta större risker genom att investera mer i aktier och mindre i obligationer, enligt en studie. Då oljefonden är en jätte på Stockholmsbörsen kan det innebära att fonden tvingas köpa aktier på Stockholmsbörsen för drygt 20 miljarder kronor..

Dagens PS - 16 jan 18 kl. 11:52

Bankjätte bojkottar nio oetiska bolag

Norges Bank exkluderar nio bolag ur den statliga pensionsfonden, mer känt som den norska oljefonden, efter att bolagen förknippats med miljöförstöring, allvarliga eller systematiska brott mot mänskliga rättigheter eller inblandning i tillverkning av kärnvapen. Bolagen har uteslutits på rekommendation av pensionsfondens etikråd. Etikrådet menar att Evergreen Marine Corp, Korea Line Corp, Precious Shipping PCL och Thoresen Thai Agencies under flera år skickat avvecklade fartyg för att brytas upp till skrot på stränder i Bangladesh och Pakistan, även kallat beaching.

Opinionen.se - 22 apr 13 kl. 08:42

Oväntat svagt av norsk gödseljätte

Den norska gödseltillverkaren Yara redovisar en nettovinst på 2,26 miljarder norska kronor för årets första kvartal. Det kan jämföras med en snittprognos på 2,42 miljarder, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Reuters. Under samma kvartal 2012 gjorde Yara en nettovinst på 3 miljarder norska kronor.

Expressen - 17 jan 14 kl. 06:55

Mötte pressen i tårar: "Det jag var rädd för"

Kampen om OS-platserna hårdnar - inte minst i det norska skidlandslaget. Efter torsdagens tävlingar i de norska mästerskapen var både Eldar Rönning och Astrid Uhrenholdt Jacobsen rejält besvikna. Den senare mötte pressen gråtande.

YLE - 05 feb 16 kl. 15:51

Mamma Björgen mötte medierna – tänker tävla ännu i vår

På annandag jul födde skiddrottningen Marit Björgen en son. Elva dagar senare var hon redan ute i skidspåren. Nu siktar hon på att ställa upp i de norska mästerskapen i april.

YLE - 23 feb 17 kl. 05:54

På tv i dag: Fem norrmän mot resten – Strandvall i sjätte VM-sprinten

Ristomatti Hakola är det på förhand starkaste finländska kortet när herrarnas sprint avgörs i Lahtis. Norge ställer upp med fem medaljkandidater. Vad och när Herrarnas sprint med fri skidteknik, den första VM-distansen i Lahtis.

TA - 22 sep 14 kl. 09:45

Norsk fiskjätte kan bli japansk


Japanska Mitsubishi har lagt ett bud på den norska fiskodlingsjätten Cermaq på 96 norska kronor per aktie, vilket värderar Cermaq till 8 880 miljoner norska kronor.Styrelsen har rekommenderat aktieägarna att acceptera budet. Cermaq ägs till 59 procent av norska staten, som är beredd att sälja.

Kristianstadsbladet - 22 sep 14 kl. 09:45

Norsk fiskjätte kan bli japansk


Japanska Mitsubishi har lagt ett bud på den norska fiskodlingsjätten Cermaq på 96 norska kronor per aktie, vilket värderar Cermaq till 8 880 miljoner norska kronor.Styrelsen har rekommenderat aktieägarna att acceptera budet. Cermaq ägs till 59 procent av norska staten, som är beredd att sälja.

Helsingborgs Dagblad - 22 sep 14 kl. 09:51

Norsk fiskjätte kan bli japansk

Japanska Mitsubishi har lagt ett bud på den norska fiskodlingsjätten Cermaq på 96 norska kronor per aktie, vilket värderar Cermaq till 8 880 miljoner norska kronor. Styrelsen har rekommenderat aktieägarna att acceptera budet. Cermaq ägs till 59 procent av norska staten, som är beredd att sälja.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 6 timmar sedan

Kritisera gärna medierna – men sprid inte konspirationsteorier

Realtids kommande temavecka, Per Agermans senaste härva och Börspoddens konspirationsteorier. Det är innehållet i chefredaktör Johan Såthes krönika..

Realtid - 7 timmar sedan

Mest läst: Fastighetshärvans trassebo

Fastighetshärvan som involverade såväl SIP Homes som Fair Investments lockade flest Realtidläsare den gångna veckan. Här är hela topp-tio-listan över de mest lästa artiklarna!.

Realtid - 22 timmar sedan

KPA Pension först i branschen med HBTQ-certifikat

130 medarbetare från KPA Pension har gått en utbildning för att HBTQ-certifieras. Britta Burreau, vd KPA Pension, berättar vad detta innebär och vad medarbetarna tagit med sig..

Realtid - 23 timmar sedan

Svolder köpte aktier i Lime för 60 miljoner

Investmentbolaget Svolder ökar sitt ägande CRM-mjukvarubolaget Lime med aktier värda över 60 miljoner kronor..

Realtid - Igår: 15:00

Är Goldman Sachs rapport ett hack i kurvan?

De amerikanska storbankerna ångade på för fullt under tredje kvartalet. Men Goldman Sachs bjöd på ett par överraskande plumpar i protokollet. Tillfälligheter eller förebådar det sämre tider, undrar Reatids Per Agerman..

Realtid - Igår: 14:00

Ägare i riskkapitalfonder förlorar i kammarrätten

För snart ett år sedan meddelade förvaltningsrätten en dom som var ett bakslag för Skattemyndigheten. Nu ändrar Kammarrätten domen..

Realtid - Igår: 12:00

”Sund respons på Stefan Ingves långa dominans”

Fredagens panel svarar på frågor om vad som hittills är känt om Riksbanksutredningen. De flesta experterna tror inte att det kommer påverka penningpolitiken och en del efterlyser förslag om ökad hänsyn till andra faktorer som finansiell stabilitet..

Realtid - Igår: 10:10

Handelsbanken rekryterar Gustaf Schwerin från Pareto 

Handelsbanken har rekryterat Gustaf Schwerin, som senast varit partner och aktieanalytiker hos Pareto Securities..

Realtid - Igår: 09:48

Oscar Properties genomför konvertering av obligationer

Oscar Properties erbjuder innehavare av bolagets obligationer att konvertera till stamaktier. .

Realtid - Igår: 09:25

Ray Dalio ser stora likheter med 30-talet

Den kände hedgefondförvaltaren Ray Dalio, grundare till hedgefondjätten Bridgewater, säger att den globala konjunkturcykeln är inne i en stor svacka. Han ser åtminstone två paralleller till 30-talets djupa depression..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.