PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 22 October, 13:59

PrivataAffärer - 09 okt 19 kl. 07:52

Powell: Obligationsköpen är inte samma sak som QE”Mina kollegor och jag kommer inom kort att annonsera åtgärder för att öka utbudet av reserver över tid”, sade Fed-chefen Han tillade att köpen dock inte ska ses som QE-program, som Fed vidtog efter finanskrisen. ”Jag vill betona att tillväxten i vår balansräkning av reservhanteringsskäl inte på något sätt ska blandas ihop med de storskaliga tillgångsköpprogram vi lanserade efter finanskrisen. Varken de senaste tekniska frågorna eller de köp av statspapper vi överväger för att lösa dem bör materiellt påverka hållningen i penningpolitiken”, sade Jerome Powell. ”På inget sätt är detta QE”, tillade han i en frågestund efter anförandet. Angående centralbankens nästkommande räntemöte påpekade Jerome Powell att policyn inte är förutbestämd och att
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
QE, Fed, Han, Jerome Powell, Powell, Mark Vitner, Wells Fargo, Bloomberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Powell, Obligationsköpenär inte samma , saksom QE
Affärsvärlden - 11 feb 14 kl. 14:48

Yellen: Obligationsköpen minskas troligen i avvägda steg

USA:s centralbank Federal Reserve kommer sannolikt dra ned obligationsköpen i avvägda steg om statistiken kommer in som förväntat..

Affärsvärlden - 06 mar 14 kl. 07:28

Fed-chef: Obligationsköpen bör avslutas

Richard Fisher, chef för Federal Reserve Bank of Dallas, sade i ett tal under onsdagskvällen att han oroar sig för att centralbanken framkallar finansiell obalans och att han anser att obligationsköpen bör avslutas så snart som möjligt..

Affärsvärlden - 12 maj 14 kl. 07:08

Fed-chef: Avsluta obligationsköpen i oktober

Richard Fisher, chef för Federal Reserve Bank of Dallas, sade vid ett tal i New Orleans att han vill att obligationsköpen avslutas detta år..

DI - 30 jul 14 kl. 20:04

Fed skär i obligationsköpen

Den amerikanska centralbanken Federal Reserve beslutade på onsdagen att de månatliga obligationsköpen ska sänkas till 25 miljarder dollar per månad, från 35 miljarder tidigare..

SvD - 30 jul 14 kl. 20:33

Fed sänker obligationsköpen

Den amerikanska centralbanken Federal Reserve beslutade på onsdagen att de månatliga obligationsköpen ska sänkas till 25 miljarder dollar per månad, från 35 miljarder tidigare..

DI - 21 jul 17 kl. 16:39

Uppgift: ECB fattar beslut om obligationsköpen i oktober

ECB ser oktobermötet som det mest sannolika tillfället för att besluta om huruvida centralbanken ska börja trappa ner på obligationsköpen eller inte. Det uppger fyra källor med direkt insyn i diskussionerna till Reuters. .

DI - 26 okt 17 kl. 13:49

ECB rör inte räntan - men minskar obligationsköpen

ECB ändrar inte räntan, men minskar de stora obligationsköpen. Det meddelade den europeiska centralbanken på torsdagseftermiddagen..

Affärsvärlden - 04 mar 13 kl. 15:39

Vice-chef: Fed bör fortsätta med obligationsköpen

Federal Reserve bör fortsätta med sina månatliga obligationsköp för 85 miljarder dollar samtidigt som de följer möjliga kostnader och risker med programmet, sade Federal Reserves vice-chef Janet Yellen i ett tal på måndagen, enligt Bloomberg News..

Affärsvärlden - 11 jul 13 kl. 08:20

Då vill Fed minska på obligationsköpen

Många FOMC-ledamöter ville se ytterligare tecken på ökad sysselsättning innan en nedtrappning av centralbankens månatliga obligationsköp på 85 miljarder dollar kan påbörjas..

Affärsvärlden - 31 jul 14 kl. 07:07

Fed trappar ned obligationsköpen

USA:s centralbank Federal Reserve lämnar styrräntan oförändrad vid 0,0-0,25 procent och trappar ned sina månatliga obligationsköp med sammanlagt 10 miljarder dollar..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Vinstfall för SKF

SKF redovisar ett rörelseresultat på 2.288 miljoner kronor för tredje kvartalet 2019. Det kan jämföras med resultatet samma kvartal i fjol på 2.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Carnegie höjer aktievikten

Tillväxtnivån i den långa konjunkturuppgången har inte nått lika högt som tidigare, trots att centralbankerna i världen stimulerat ekonomierna på ett sätt som aldrig tidigare skett. Det har kraftigt medverkat till att skuldsättningen ökat dramatiskt, inte bara hos hushållen, utan även i den europeiska företagssektorn, och i den offentliga sektorn. Undviker räntor ”Den kraftiga räntenedgången har svängt över pendeln till fördel för aktier jämfört med räntebärande investeringar, som vi underviktar.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Så tar du del av Lawlys exklusiva erbjudande

För att ta del av erbjudandet måste du i din smartphone besöka https://go.lawly.app/pa och ladda ner appen så känner den automatiskt av att du är Privata Affärer-läsare.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Trading Direkt: Bornold om Saab och Husqvarna

  Bland dagens rapporter är Saab vinnare och Husqvarna förlorare på Stockholmsbörsen. Teknisk analys i dagens program: Tobbes val: S&P500, OMXS30, DAX, Sandvik, Getinge, Atlas Copco, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, Koppar, Guld, Olja (BRENT) Tittarnas önskemål: Boliden, Embracer, Enersize, Hoodin, Nokia, Note, Redsense Medical, SSAB, ÅF Pöyry.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

McKinsey: De flesta banker klarar inte lågkonjunkturen

McKinsey, som genomför en liknande undersökning varje år, anser att bankernas avkastning på eget kapital inte håller jämn takt med kostnadsökningarna. Företaget uppmanar därför bankerna att vidta åtgärder såsom att utveckla sin teknik, outsourca verksamheter och att skaffa sig tillräcklig storlek genom förvärv och fusioner, inför en potentiell kommande avmattning. Fintech-konkurrensen hotar ”Vi tror att vi ligger sent i den ekonomiska cykeln och bankerna behöver genomföra tuffa åtgärder nu, eftersom de inte är i särskilt god form.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Swedbank plockar in två nya aktier i fokusportföljen

Swedbank konstaterar i ett marknadsbrev att rädslan när rapportsäsongen drog igång var hög men av de svenska bolag som hittills rapporterat har de flesta belönats med kursuppgångar. Banken behåller övervikt i aktier då man inte ser någon närliggande recession samtidigt som räntorna kommer förbli låga. ”Detta skapar en relativt gynnsam miljö för aktier och då ser vi inga hinder med nuvarande värdering.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Sjunkande priser på massa och timmer

Priserna minskade sekventiellt med 5,5 procent för sågtimmer och med 4,7 procent för massaved under kvartalet, enligt Skogsstyrelsens statistik. ”Vi såg indikationen under föregående kvartal men nu ser vi en bredare och tydligare trend att priserna överlag är på väg ned och särskilt syns detta i södra delarna”, kommenterar Sebastian Constantino, statistiker på Skogsstyrelsen, i ett pressmeddelande. Jämfört med det tredje kvartalet i fjol är sågtimmerpriserna ned 7,4 procent i genomsnitt, medan massavedspriserna steg 2,4 procent.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Här är tisdagens färska analyser

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Atlas Copco till sälj från behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 320 från 300 kr. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Sämre än väntat för Husqvarna

Husqvarnas försäljning påverkades negativt av en svagare efterfrågan i Nordamerika, speciellt för hjulburna produkter, medan den utvecklades positivt i Europa med en god tillväxt för robotgräsklippare och batteridrivna produkter. Det uppger Husqvarnas vd Kai Wärn i delårsrapporten. Det var inte minst olika omstruktureringsaktiviteter och effektivitetsförbättringar, samt prishöjningar som bidrog till det högre rörelseresultatet.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Få gratis juridikhjälp via nätet

Superentreprenören Charlie Wejanders senaste skapelse heter Lawly. Den ser redan nu ut att kunna vända upp och ned på juristbranschen. – Digitaliseringen inom juristbranschen ligger långt efter många andra, det har funnits ett generellt motstånd.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.